Personvernerklæring

1. Innledning

1.1  Denne personvernerklæringen («erklæringen») beskriver hvordan Hyundai Motor Norway NUF, med registrert adresse Alf Bjerckes vei 8, 0582 Oslo, (heretter kalt «HMN», «vi», «oss», «vår» e.l.) innhenter og behandler informasjon om deg når du besøker nettstedene våre («nettstedet»).

Som behandlingsansvarlig opptrer Hyundai Motor Norway NUF i samsvar med gjeldende personvernlovgivning, herunder den norske personopplysningsloven. Personopplysningsloven stiller krav om at enhver behandling av personopplysninger må ha et lovlig behandlingsgrunnlag. HMNs grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bestå av samtykke fra den registrerte eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte, for å oppfylle en rettslig forpliktelse, for å ivareta den registrertes vitale interesser, for å utøve en oppgave av allmenn interesse eller for å ivareta en berettiget interesse, så frem hensynet til den registrertes personvern ikke overstiger denne interessen.

 

2. Opplysninger vi innhenter og hvordan vi bruker dem

2.1  Opplysninger du gir oss.

Du kan gi oss opplysninger, inkludert opplysninger som kan identifisere deg («personopplysninger»), når du bruker nettstedet vårt, korresponderer med oss eller blir med i konkurranser, kampanjer eller undersøkelser. Når vi ber om opplysninger fra deg, vil vi innhente data fra de aktuelle feltene som du har fylt inn eller fra skjemaer som du har fylt inn på eller utenfor Internett. Du kan velge å oppgi flere opplysninger til oss når du kontakter oss eller på annen måte samhandler med oss.

2.2 Personopplysningene du oppgir vil bli benyttet for at du skal kunne bruke nettstedet vårt, samt til administrative formål og feilsøkingsformål. Dersom du samtykker til det, eller det eksisterer et kundeforhold mellom deg og HMN i henhold til markedsføringsloven § 15, kan denne informasjonen også brukes for å sende deg markedsføringsmateriell, se avsnitt 4.1. nedenfor. Som forklart i avsnitt 2.6 nedenfor, kan vi også bruke slike opplysninger til andre formål når de kombineres med andre opplysninger vi innhenter om deg.

2.3 Opplysninger vi innhenter automatisk.

Når du besøker nettstedet vårt, kan vi automatisk innhente følgende opplysninger: IP-adresse, innloggingsopplysninger, stedsinformasjon, nettlesertype og -versjon, nettleserens programtillegg (typer og versjoner), operativsystem og plattform, opplysninger om besøket (inkludert hva slags nettsted du kom fra og går videre til og hvilke av sidene våre du ser på), produkter du har sett på eller søkt etter, nedlastingsfeil, hvor lenge du bruker bestemte nettsider og nettsideinteraksjon. Vi innhenter opplysninger automatisk gjennom bruk av ulike teknologier, blant annet gjennom informasjonskapsler (også kjent som «cookies»). Dette forklares nærmere nedenfor, se punkt 6.

2.4 Vi bruker opplysningene vi innhenter automatisk til følgende formål: (i) administrere nettstedet internt, inkludert feilsøkingsformål; (ii) sikre at innholdet på nettstedet presenteres på den måten som er mest effektiv for deg og enhetene dine; (iii) som en del av innsatsen for å holde nettstedet trygt og sikkert; (iv) måle eller forstå effektiviteten av reklame vi legger ut, og levere reklame som er relevant for deg; (v) komme med forslag og anbefalinger om varer eller tjenester som kan være av interesse for deg og andre brukere av nettstedet, se mer i avsnitt 4.1. nedenfor; (vi) oppdatere/supplere eksisterende brukerdata i vår sentrale database.

2.5 Opplysninger vi mottar fra andre kilder. Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi tilbyr på dette nettstedet, inkludert andre HMN-enheter og tilknyttede selskaper. Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, underleverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotortjenester og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.

2.6 Kombinasjon. Der loven tillater det, kan vi kombinere opplysninger vi får fra andre kilder – blant annet fra sosiale medier – med opplysningene du oppgir til oss og som vi innhenter om deg, inkludert opplysninger fra informasjonskapsler. På bakgrunn av de kombinerte personopplysningene kan vi lage såkalte personprofiler, som kan brukes som ledd i vår markedsføring, herunder for å forbedre din brukeropplevelse på nettstedet vårt og for å gi deg informasjon, innhold og tilbud som er tilpasset behovene dine. 

 

3. Hvordan vi deler og videreformidler opplysningene dine

3.1 Vi kan dele opplysninger med HMN sine samarbeidspartnere/tredjeparter (med samarbeidspartnere menes forhandlere, leverandører av forretningstjenester og byråer, med tredjepart menes funksjoner som sosiale medier og kundeportaler) for de formålene som er beskrevet i denne erklæringen.

3.2 Vi kan også dele opplysningene dine med tredjeparter i følgende tilfeller: (1) når det er nødvendig å involvere en tjenesteleverandør for å tilrettelegge for eller utvide tjenestene våre; (2) når du eksplisitt har bedt om det (f.eks. gjennom sosiale medier); (3) når det kreves etter en rettskjennelse eller andre juridiske eller regulatoriske krav; (4) når en virksomhet blir solgt eller overført til andre; (5) for å håndheve brukervilkårene våre; (6) for å sikre tryggheten og sikkerheten til brukere, forbrukere og tredjeparter; og (7) for å beskytte rettigheter og eiendeler som tilhører oss eller gjester og tredjeparter.

3.3 HMN vil ikke dele, selge, formidle eller på annen måte utlevere personopplysninger om deg på annen måte enn det som fremgår av denne personvernerklæringen uten først å ha innhentet ditt samtykke. Dette er ikke til hinder for å bruke en databehandler som behandler personopplysningene på våre vegne, i samsvar med personopplysningsloven § 15.

  

4. Samtykke for nyhetsbrev og direkte markedsføring.

4.1 For å holde deg oppdatert kan vi, når du samtykker til det eller det foreligger et eksisterende kundeforhold i henhold til markedsføringsloven § 15, bruke opplysningene du oppgir på nettstedet vårt til direkte markedsføring. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, våre samarbeidspartnere og partnere via e-post, telefon, SMS, post/brev og sosiale medier. Du kan innvende mot dette og oppheve ditt samtykke når som helst via e-post til: kundeservice@hyundai.no

 

5.    Analyse og reklame

5.1 Vi kan bruke verktøy fra tredjeparter for å gjøre annonser vi viser på nettstedet vårt og/eller partnernettsteder mer relevante og interessante for deg. Til dette formålet bruker vi informasjonskapsler, sporingsbilder/web beacons eller lignende teknologier for å innhente opplysninger om hvordan du bruker nettstedet (se punkt 2.3 og 2.4 ovenfor) og levere interessebaserte annonser til deg.

5.2 Vi kan gjøre slike analyser selv eller vi kan bruke tredjeparter. Dersom vi bruker tredjeparter vil selskapet være underlagt en databehandleravtale i henhold til personopplysningsloven, med krav om konfidensialitet, at opplysningene ikke brukes til andre formål osv. 

 

6. Informasjonskapsler og annen teknologi

6.1 Vi innhenter opplysninger automatisk ved å bruke informasjonskapsler (også kalt «cookies»). En informasjonskapsel er en tekstfil som inneholder små mengder informasjon som et nettsted kan sende til nettleseren din, og som deretter kan lagres på datamaskinen din som en kode som skiller datamaskinen din fra andre, men uten å navngi deg. Noen av sidene på nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for bedre å kunne yte service når du kommer tilbake til nettstedet igjen senere. Du kan stille inn nettleseren til å varsle deg før du mottar en informasjonskapsel, noe som gir deg muligheten til å bestemme om du vil godta den. Du kan også stille inn nettleseren din til å slå av informasjonskapsler helt, men hvis du gjør dette, er det ikke sikkert at hele nettstedet vil fungere korrekt.

6.2 Du kan få mer informasjon om de spesifikke informasjonskapslene som brukes av HMN ved å kontakte oss på e-post til: kundeservice@hyundai.no.

 

7. Lenker til andre nettsteder og sosiale medier

7.1 Når vi deler lenker til andre nettsteder, gjør vi dette for informasjonsformål. Slike nettsteder ligger utenfor vår kontroll og dekkes ikke av denne erklæringen. Hvis du åpner andre nettsteder ved å bruke lenkene på sidene våre, kan operatørene av disse nettstedene innhente opplysninger fra deg som vil bli brukt i henhold til personvernerklæringen deres, som kan avvike fra vår.

7.2 På noen av nettsidene våre, kan tredjeparter som leverer innhold, applikasjoner eller programtillegg på nettstedet vårt spore din bruk av innhold, applikasjoner og programtillegg eller tilpasse innhold, applikasjoner og programtillegg for deg. Når du for eksempel deler en artikkel ved hjelp av en knapp for deling på sosiale medier på nettstedet vårt (for eksempel Facebook, Twitter eller Google Plus), vil det sosiale nettverket som har laget knappen registrere at du har gjort dette.

 

8.  Datalagring

8.1 Vi lagrer opplysninger som er nødvendig for forretningsformål eller for å overholde juridiske krav. Vær imidlertid oppmerksom på at vi i en viss tid kan beholde noen opplysninger etter at du har avsluttet ditt kundeforhold hos oss, våre forhandlere, leverandører eller samarbeidspartnere f.eks. hvis dette er nødvendig for å oppfylle juridiske forpliktelser, slik som å beholde informasjon for skatte- og regnskapsformål.

8.2 Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, uten sporbarhet, så lenge vi ikke er lovpålagt å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette og oppheve ditt kundeforhold via e-post til: kundeservice@hyundai.no

 

9.  Overføring av personopplysninger til utlandet

9.1 Personopplysningene dine kan overføres til utlandet, herunder til vår hovedserver i Frankfurt, Tyskland.  Overføring av personopplysninger innenfor EU/EØS-området kan fritt skje i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

9.2 Hvis vi overfører personopplysninger utenfor EU/EØS-området, vil vi forsikre oss om at overføringen skjer i samsvar med gjeldende lovgivning. Dette innebærer at vi vil innhente samtykke fra deg til å gjennomføre overføringen, eller anvende andre mekanismer for å foreta en lovlig overføring.

 

10. Rettighetene dine

10.1 Hvis du ønsker å få en kopi av de personopplysningene vi har om deg, kan du kontakte oss på adressen nedenfor. Før vi kan oppfylle et ønske om dette, kan det være at vi vil be deg om å bekrefte identiteten din og oppgi noen flere detaljer. Vi vil forsøke å svare deg innen rimelig tid, og senest innen tidsfristen som fastsettes av gjeldende lovverk.

10.2 Du har et ansvar for å oppgi riktige, nøyaktige og fullstendige opplysningerog for å holde dem oppdatert Du kan også oppdatere personopplysningene dine ved å kontakte oss på e-post til: kundeservice@hyundai.no. Husk å oppgi navn, registreringsnummer/VIN-nummer og postnummer i første korrespondanse; dette hjelper oss med å beskytte informasjon og preferanser mot uautorisert tilgang.

 

11. Informasjonssikkerhet

11.1 Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

 

12. Spørsmål om denne erklæringen

12.1 Dette nettstedet vedlikeholdes av Hyundai Motor Norway NUF. Hvis du har spørsmål, bekymringer eller klager som gjelder denne erklæringen eller hvordan vi håndterer opplysningene dine, ta kontakt med oss på e-post: kundeservice@hyundai.no

12.2 HMN forbeholder seg retten til å oppdatere personvernerklæringen med jevne mellomrom. Ved større endringer vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere den på nytt. 

Hyundai nyhetsbrev

Registrer din e-postadresse her:

Gyldig e-postadresse må fylles ut