Gå til innhold

Prophecy – Elektrisk konseptbil

En helt ny designretning med vakker silhuett, utmerket aerodynamikk og morgendagens teknologi. Dette er Prophecy – fremtidens kjøreopplevelse.

  • Publisert: 17.06.20

En profeti om tidløst design

Navnet Prophecy reflekterer Hyundais tanker om å skape fremtidsrettet bildesign og innovative transportløsninger for elbilkunder.

Et nytt elbilkonsept

Designet til denne konseptmodellen er basert på Hyundais nyeste designfilosofi, «Sensuous Sportiness». Fremtidens bil har rene linjer og minimalistisk struktur, akkurat som fjorårets nedstrippede elbilkonsept «45».

 

SangYup Lee | Leder for Hyundai Global Design Center
Prophecy følger ingen trender. Den har eleganse som vil stå seg over tid. Det ikoniske designet bidrar til å utvide Hyundais designspekter. SangYup Lee | Leder for Hyundai Global Design Center

Prophecy har en unik profil med perfekte proporsjoner, inspirert av et aerodynamisk design. Hyundais designere har gitt bilen en perfekt bilutforming med lang akselavstand og kortere overheng, ved hjelp av en ny elbilkonstruksjon med rene overflater, store rom og praktiske funksjoner.

 

Prophecy-2-bilder.png

 

Se video om Hyundai Prophecy og den nye designfilosofien

Sensuous Sportiness kommer til sin rett

Designfilosofien «Sensuous Sportiness» er synlig i de avrundede sidepartiene, som minner om en værslitt stein. Bilen er utformet i en enkel strømlinjeformet bue fra front til hekk, som gir den et tidløst design. Bakskjermene smalner mot hekken og skaper en illusjon av bevegelse – også når bilen står i ro.

 

Se Prophecy fra alle vinkler

Imponerende aerodynamisk

Designet har utmerket aerodynamikk, en absolutt nødvendighet for elbiler. Dette understrekes av felgene med propellformende eiker. De trekker inn luft som føres langs bilens sider. Den integrerte hekkspoileren komplementerer denne effekten ved å øke marktrykket slik at bilen blir mer stabil i høy hastighet.

Transparent material

Et transparent akrylmaterial gir klar sikt til komponentene på innsiden av karosseriet. Denne designdetaljen er integrert i spoileren, hovedlykten og i kamerasystemet, og leder oppmerksomheten mot de tekniske komponentene.

Avansert lysteknologi

Piksellyktene, som først ble brukt på «45»-konseptet, er videreutviklet. Denne lysteknologien er integrert i hovedlykter, baklykter og spoiler, og er en påminnelse om at bilen er batteridrevet. Piksellykter vil være et signatureelement i designet til fremtidige Hyundai-modeller.

Bredt luftinntak

Understellet til Prophecy viser også tydelig at dette er en elbil. Det brede luftinntaket under støtfangeren tar inn frisk luft for å gi så effektiv kjøling av batteripakken som mulig, samtidig som det gjør elbilen enda mer miljøvennlig.

Prophecy-2-bilder-interiør-2.png


Kupeen til Prophecy utnytter fordelene ved elbilplattformen

Interiøret i Prophecy understreker bare fordelene i elbilens allsidighet og plass. Den tradisjonelle bilkupeen er byttet ut med et raffinert, luftig og komfortabelt design som gir varme og god romfølelse.

Prophecy benytter autonom kjøreteknologi. I stedet for det velkjente rattet har bilen nå joysticker. Dette gir en ny, men likevel betryggende og intuitiv kjøreopplevelse. Joystickene er plassert i midtkonsollen og i dørpanelet, slik at du kan kjøre bilen kontrollert og behagelig fra en komfortabel sitteposisjon. I tillegg vil du ha tilgang til et bredt spekter med funksjoner ved å trykke på knappene på joystickene, som bidrar til økt sikkerhet og komfort i bilen.

Romslig kupé

Plassen som frigjøres med joystickene i stedet for ratt sørger for mye bedre sikt for alle som sitter i bilen. Når bilen er i «relax»--modus har du som passasjer null visuelle hindringer. Med en tilbakelent sitteposisjon vil du som passasjer bare se den store skjermen som strekker seg over hele bilens brede, i tillegg til det vingeformede dashboardet. I dette moduset flyter dessuten dashboardet ned, noe som gjør at interiøret blir enda mer åpent.

 

Miljøvennlig design

Hyundais fremtidige elbiler skal ha miljøvennlige løsninger og materialkombinasjoner, noe som også preger kupeen til Prophecy. Et godt eksempel på dette er luftinntaket nederst på sidedørene. Luften sendes inn i bilens «Clean Air»-rensesystem, som sørger for en jevn strøm med frisk luft inn i bilen. I tillegg sirkuleres denne luften ut igjen som helt ren luft. Det innvendige designet har farger, materialer og lyssetting som skal skape en avslappende atmosfære i bilen.

 

Back to top