Miljø

Blue Drive

Blue Drive er et altomfattende tiltak fra Hyundai for å redusere drivstofforbruk og utslipp av CO2. Hyundai jobber kontinuerlig med å gjøre biler med lavere utslipp prismessig overkommelige for alle. I løpet av få år vil Hyundai introdusere rimelige hybridbiler og andre høyeffektive, lavutslippsmodeller. Hyundai ønsker at alle skal ha muligheten til å kjøre «grønnere». Derfor vil Blue Drive emblemet etterhvert dukke opp på alle Hyundai-modeller.

«Stopp og start»-teknologien (ISG)* er spesielt gunstig for kjøring i by og tettbebygde strøk hvor det er kø, eller biler ofte må stoppe for trafikk eller rødt lys. Funksjonen stanser motoren automatisk i de tilfellene bilen vanligvis ville stått på tomgang. Når bilen igjen settes i gir starter motoren automatisk. Dette er med på å redusere både drivstofforbruk og utslipp av CO2 med opptil 7-10 %.

*ISG: (Leveres ikke på biler med automatgir).

Brenselcellebiler

Brenselcellebiler - fremtidens teknologi er her.
Hyundai har flere elektriske brenselcellebiler drevet av hydrogen i trafikk, bl.a.i Norge, Danmark og Tyskland. Bilene drives av en elektrisk motor som får kraften sin ved å blande hydrogen med oksygen. Dette skaper en kjemisk reaksjon som blir til strøm som driver bilen fremover. Utslippet består kun av noen vanndråper. Det betyr at denne type motor kan redusere klodens behov for bensin og diesel. Hydrogen er ett drivstoff som utvinnes fra f.eks. vann-, sol- og vindenergi eller atomkraft.

Hyundai har som første produsent i verden startet serieproduksjon av disse bilene. Nå er det opp til myndigheter og energiselskapene å legge til rette så det blir bygget flere fyllingsstasjoner for hydrogen.

Den dagen elektriske biler, batterielektrisk eller med brenselcelle, erstatter dagens teknologi basert på fossilt brennstoff vil vi være fri for bilens andel av forurensing ved kjøring.

Gjenvinning

Hyundai Motor tar ansvar for sine produkter i hele produktets levetid og vi sørger for ved hjelp av vår samarbeidspartnere på det lokale plan å ta vare på din gamle bil når lang og tro tjeneste er utført. Viktige momenter som ansvarlig avfallshandtering samt drøye naturressursene ved å gjenvinne så mye som 95 % av din gamle bil er noe som ligger alle bilprodusenter på hjertet. Ved å samle inn og gjenvinne utrangerte biler med høyteknologiske metoder unngår vi at mennesker og natur eksponeres for farlige miljøgifter. Her kan du finne ditt nærmeste innleveringssted.

 

www.autoretur.no

Resirkulering av biler

Hyundai nyhetsbrev

Registrer din e-postadresse her:

Gyldig e-postadresse må fylles ut