Gå til innhold

Designprosessen.

Kreative ideer som går nye veier, spenningen i å utfordre etablerte normer, nyskapende teknologi og evnen til å forstå hva folk ønsker seg, gjør at designsentret kan identifisere store kommende trender. Vårt internasjonale designteam henter inspirasjon fra storbyer i USA, Europa, Japan, Kina og India for å kunne forutsi og være først ute med globale trender.

  • Publisert: 01.07.20

01 Førsteutkast og skisser.

Alle konseptmodellprosjekter begynner med at designerne blir enige om hovedbudskapet og verdiene de ønsker å formidle. De kan for eksempel ønske å presentere en bil som er dynamisk og sportslig, eller en som er full av den nyeste teknologien. De første designskissene er vanligvis enkle blyanttegning på papir. Senere blir mer detaljerte skisser laget på digitale tegnebrett. Disse tegningene viser bilens mål og overflater.

02 Digital designmodell.

Når grunndesignet er fastsatt, settes det sammen med designdata og en digital designmodell lages på en datamaskin. Etter diskusjoner mellom designere og ingeniører produseres en 3D-modell på en datamaskin, der flere detaljer og forbedringer kan legges til.

03 Modell i leire.

Etter at skissene og datamodellene er laget, skapes en nedskalert modell i leire i forholdet 1:1. Dette gir designerne et realistisk bilde av hvordan bilen vil se ut innvendig og utvendig. På dette stadiet kan designen fortsatt finjusteres for videre endringer.

Gjengivelse av den ferdige designprototypen. Illustrasjon.

04 Farger og materialer.

I neste fase utvikles konseptmodellens innvendige design inkludert setetrekk og farger. Det settes sammen ved hjelp av visualisering på datamaskin.

Gjengivelse av det innvendige designet til konseptbilen 2018 Le Fil Rouge. Illustrasjon.

05 Det endelige konseptet.

Utviklingsprosessen til en konseptmodell som skal lanseres på en bilmesse, går alltid raskere enn den til en modell som skal i serieproduksjon. Når designet er klart, starter produksjon av konseptmodellen i full størrelse før den blir presentert for bransjeeksperter og internasjonale medier.

Back to top