Gå til innhold

Design – Konseptbilen «Le Fil Rouge» fra 2018.

«Le Fil Rouge»-konseptet viser at det går en rød tråd gjennom Hyundais tidligere, nåværende og fremtidige design. «Le Fil Rouge»-konseptet er en nytolkning av Hyundais designarv som springer ut fra det lett gjenkjennelige og sportslige utseendet til Hyundai Coupé Concept i 1974. 

  • Publisert: 01.07.20

Det nye konseptet introduserer Hyundais nye designretning, sensuous sportiness, som vil prege designet til alle kommende Hyundai-modeller – fra sedaner til SUV-er. Hensikten er å skape vakre og tiltalende Hyundai-modeller. Sensuous sportiness defineres av balansen mellom de fire grunnelementene i bildesign – proporsjoner, arkitektur, utforming og teknologi.

Proporsjoner.

Proporsjonene til «Le Fil Rouge»-konseptet er basert på det gylne snitt, en matematisk konstant som forekommer i naturen. Hyundais designere har brukt det til å skape et estetisk tiltalende og naturlig utseende. Lang akselavstand, store hjul og korte overheng gir konseptmodellen unike proporsjoner. God avstand fra forakselen til frontruten gir føreren en behagelig kjørestilling, mens en høy sidelinje avrunder den utvendige designen.

Gjengivelse av den ferdige designprototypen. Illustrasjon.
Arkitektur

Arkitektur

«Le Fil Rouge»-konseptet og arkitekturtemaet light architecture skal innarbeide en progressiv identitet i Hyundais design. Denne lette arkitekturen skaper et dynamisk utseende og et inntrykk av at bilen er i bevegelse forover. Taket og de fremre og bakre stolpene er sømløst integrert i bilene buede silhuett.

Utvendig design

Utvendig design

Det tiltalende og sportslige utvendige designet videreføres i kupeen med det innvendige designet tube architecture. Hensikten med denne designarkitekturen er å gi samme følelsesmessige inntrykk innvendig og utvendig, samtidig som den bidrar til å redusere bilens vekt.

Innvendig design

Innvendig design

Det innvendige designet tar hensyn til både førerens og passasjerenes behov. Passasjersetet foran er utformet med ekstra benplass for å gjøre selv de lengste turene behagelige, mens førersetet er konstruert med optimal ergonomi for ekstra kjøreglede. Den buede arkitekturen skaper en romslig og behagelig kupé for fører og passasjerer.

Utforming.

Designteamet hadde også som mål å skape en bil som er lett gjenkjennelig som en Hyundai på avstand. Det har de oppnådd ved å hjelp av skarpe linjer og rene flater på sidene. Dette skaper konkave og konvekse former som gir bilen et tiltalende utseende. Et bredt panser med flere høydenivåer og en ekstra stor kaskadegrill bidrar til konseptmodellens særpreg. Den nyeste versjonen av kaskadegrillen har et tredimensjonalt preg med parametrisk design på innsiden.

Designprosessen.

Kreative ideer og nyskapende teknologi utfordrer etablerte normer.

Les mer om designprosessen her.

Back to top