Gå til innhold

Om Hyundai

Hyundai Motor Company er en av verdens største bilprodusenter, og har vært representert på det norske markedet siden 1992. Siden den gang har vi levert over 100 000 biler i Norge.

Hyundai kom til Norge i 1992 under navnet Hyundai Auto Norge. I 1995 var de første 10 000 biler solgt i Norge. Året etter var Hyundai Accent blant de mest solgte modellene i landet. I 2005 ble agenturet overtatt av Hyundai Motor Company i Seoul, Korea og selskapsnavnet ble endret til Hyundai Motor Norway. I dag er vi et datterselskap av Hyundai Motor i Storbritannia (HMUK). Ved slutten av 2017 har over 100 000 Hyundai blitt registrert på norske skilt. Vi holder til i Alf Bjerkes vei 8 på Alna i Oslo med ca. 30 ansatte og 52 forhandlere spredt over hele Norge.

IONIQ – en helt ny generasjon elbiler.

SALGET AV IONIQ 5 STARTER SNART.

Nå blir IONIQ et dedikert undermerke for en helt ny modellrekke av rene elbiler. Hyundai lanserer tre nye og innovative elbiler i løpet av en fireårsperiode. Salget av IONIQ 5 starter tidlig i 2021. I 2022 kommer IONIQ 6, en elektrisk familie-sedan. IONIQ 7 er en stor elektrisk SUV som lanseres tidlig i 2024.

Design – Konseptbilen «Le Fil Rouge» fra 2018.

«Le Fil Rouge»-konseptet viser at det går en rød tråd gjennom Hyundais tidligere, nåværende og fremtidige design. «Le Fil Rouge»-konseptet er en nytolkning av Hyundais designarv som springer ut fra det lett gjenkjennelige og sportslige utseendet til Hyundai Coupé Concept i 1974. 

Hyundai globalt

Hyundai Motor er i dag en av verdens største bilprodusenter og verdens 35. mest verdifulle selskap (2017).

Designprosessen.

Kreative ideer som går nye veier, spenningen i å utfordre etablerte normer, nyskapende teknologi og evnen til å forstå hva folk ønsker seg, gjør at designsentret kan identifisere store kommende trender. Vårt internasjonale designteam henter inspirasjon fra storbyer i USA, Europa, Japan, Kina og India for å kunne forutsi og være først ute med globale trender.

Elbilens historie hos Hyundai

Allerede på tidlig 1990-tallet begynte Hyundai med elbileksperimenter, og har i de siste 30 årene vært en innovasjonsleder av miljøvennlige biler. I dag har Hyundai det største utvalget av drivlinjer på markedet – her er historien.

Back to top