Oversikt

Stor – større – Hyundai Tucson

Hyundai Tucson er utviklet og designet for å imponere på alle måter. Kraftfullt design, ­imponerende teknologi og kjøreegenskaper i toppklasse. Hyundai Tucson leveres både med ­tohjuls- og firehjulstrekk, manuelt- og automatgir og flere utstyrsnivåer. Kjøper du Hyundai Tucson nå får du metallic lakk, vinterhjul på lettmetallfelger og stylingpakke inkludert i prisen.

 

Les mer her

Smart baklukebetjening

Bakluken åpner seg automatisk, og du får enkel tilgang til lasterommet. Funksjonen gjør at bakluken åpner seg når man står bak bilen med nøkkelen i lommen også kalt "bæreposefunksjon" fordi luken åpner seg uten å at du må gjøre noe aktivt.

Oppvarmede seter og ratt

Har du kjørt en bil med varme i rattet? Tucson har oppvarmet ratt og tre-trinns setevarme som standard.

Syv års fri kartoppdatering

Nytt navigasjonssystem med TomTom Live® Services. Du kan fritt ­oppdatere navigasjonen ved service hos forhandler i syv år, og har tilgang til vær- og trafikkmeldinger på den 8" berøringsskjermen.

Ryggekamera

Smart baklukebetjening

Design

Alle bilder

Eksteriør

Interiør

En behagelig reise

Du vil sette stor pris på materialer av høy kvalitet og behagelige funksjoner i nye Tucson. ­Kjøreturen blir spesielt behagelig med ventilerte seter på sommerstid, og oppvarmede seter og ratt på vinterstid. Her er noen smakebiter.

Kraftfullt design – avansert teknologi

Hyundais nye designspråk er preget av et kraftfullt og elegant design. Bilens stilfulle linjer og kraftige detaljer gir en fornemmelse av at bilen til en hver tid er i bevegelse – alltid klar til å ta deg med på tur. Nye Tucson er svært smidig i bytrafikken samtidig som den byr på SUVens allsidighet.

Nye Tucson gir deg en kjøreopplevelse vi garanterer du vil sette pris på.

Design og konsept

I en kommentar rundt nye Tucson uttaler Peter Schreyer, president og sjefsdesigner:

 

"Our new compact SUV will be a big step forward for the Hyundai brand globally. The All-New Tucson has a bold and athletic presence and a proud stance. Its design is characterised by flowing surfaces, bold proportions, sharp lines and most important our brand signature hexagonal grille."

LED + halogen frontlykter

Høyytelses LED lykter gir et klart og sterkt lys. LED panelene som omfavner panseret gir Tucson et tøft og sporty utseende.

Heksagonal grill

Den heksagonale grillen gir et stilsikkert midtpunkt i bilens design. Grillen fåes i mørk sølv (standard) eller den lekre krom finishen.

Tåkelys og LED-kjørelys (DRL)

Lavtmonterte tåkelys gir ekstra sikkerhet i dårlig vær. For økt synlighet og eleganse, er det plassert LED kjørelys over frontlyktene.

Aerodynamisk design

I tillegg til et elegant utseende gir det nye designet også forbedret aerodynamikk og redusert støy.

Utvendig speil med blinklys

Godt synlige blinklys montert i sidespeilet gjør kjøreturen tryggere. 

Assymetriske hjulbuer

De assymetriske hjulbuene skaper en intuitiv følelse av bevegelse fremover, samtidig som de gir Tucson et sporty utseende.

Sidelist

Sidelistene er designet for å koble sammen hjulbuene, og gir et sporty uttrykk.

Bakre vindusvisker

Den bakre vindusviskeren er pent integrert i bakluken.

Bakspoiler med høytmontert bremselys (HMSL)

Bremselyset er integrert i takspoileren for maksimal synlighet og sikkerhet. 

Den perfekte familiebil

Mange foreldre har kjent på følelsen av å drive transportbyrå når hele familien skal pakkes inn i bilen og sette kursen mot hytta eller skibakkene. Da er det behagelig å ha en bil som har god plass, er komfortabel og har en rekke funksjoner som er utviklet for å gjøre enhver kjøretur mer avslappende og praktisk. Les mer om de komfortable og praktiske løsningene som gjør Tucson til den perfekte familiebilen.

Smart og praktisk

Med det som sannsynligvis er markedets mest elegante løsning åpner du bakluken på Tucson kun ved å stå bak bilen i noen sekunder. Varier sete- og lastekapasiteten ved å utnytte 60/40-løsningen både ved å regulerere seteryggene og ved å legge ned seteryggene for maksimal plass. 

Mer om bagasjerommet

Interiøret i Tucson er ryddig, elegant og oversiktlig. Instrumentene er intuitivt plassert for bedre brukervennlighet og kjøreglede.

En behagelig reise

Du vil sette stor pris på materialer av høy kvalitet og behagelige funksjoner i nye Tucson. ­Kjøreturen blir spesielt behagelig med ventilerte seter på sommerstid, og oppvarmede seter og ratt på vinterstid. Her er noen smakebiter.

Ventilerte seter

Forfriskende og avkjølende effekt på varme dager gjør kjøreturen ekstra komfortabel. Setet har 8-veis elektrisk justering, sjåføren har i tillegg elektrisk korsryggstøtte.

Panorama soltak

Soltaket er 30% større enn tidligere modeller, og det åpnes enkelt ved å trykke på en knapp. Den innebygde vindskjermen ­reduserer støy, og sørger for at det ikke blir så mye vind inn i selve kupéen.

God bagasjoromsplass

Bagasjerommet har 513 liters laste­kapasitet, og kan utvides til 1503 liter ved å folde ned baksetene. Varier sete- og lastekapasiteten ved å utnytte 60/40-løsningen.

Justerbare seterygger bak

Justering av seteryggen er både komfortabelt for passasjerene og svært praktisk om man trenger litt bedre plass i bagasjerommet. Ved å rette opp seteryggene blir bagasjerommet større, samtidig som de tre seteneplassene fortsatt kan benyttes til passasjerer.

"Supervision" instrumentdisplay

En 4,2" fargeskjerm i bilens instrumentpanel gir et brukervennlig og tydelig informasjonsbilde av nyttig kjøreinformasjon.

Automatisk klimaanlegg

To-some klimaanlegg tillater at sjåføren og passasjeren kan velge ønsket temperatur individuelt. Det er også en egen antidugg funksjon som automatisk sørger for duggfrie ruter på enkelte modeller.

Multifunksjonsratt

Sjåføren kan betjene er rekke funksjoner og samtidig ha begge hendene på rattet. Oppvarmet ratt er innbydende på en kald vintermorgen.

Petter Schreyers designfilosofi

Følg nye Tucson fra skissestadiet til ferdig produksjon i videoen under. Her presenteres sjefsdesigner Petter Schreyers designfilosofi bak bilen.

Sikkerhet

Du er i trygge hender

Den helt nye Tucson har en rekke aktive og passive sikkerhetskonstruksjoner, som i kombinasjon bidrar til å holde deg trygg, selv i ekstreme situasjoner. Den smarte blindsonevarlederen (BSD) i Tucson varsler føreren når en bil kjører inn i blindsonen og den automatiske nødbremsen (AEB) bremser automatisk om nødvendig. Les mer nedenfor om funksjoner som både forebygger og beskytter deg under kjøreturen. 

Hyundai Tucson har både fått toppscore i den krevende Euro NCAP* sikkerhetstesten og kvalifiserte til en plass i IIHS sitt topp sikkerhetsvalg.

Automatisk nødbrems (AEB).

Et radar- og kamerabasert frontkollisjons­system (FCWS) varsler føreren om potensielle farer og bremser automatisk i forhold til andre kjøretøy og fotgjengere.

Blindsonevarsler (BSD)

Sensorer montert på baksiden av bilen varsler deg i sidespeilet om en bil kjører inn i blindsonen din og gir et lydsignal hvis du blinker for å skifte fil.

Aktiv filskifteassistent (LKAS)

Om du skifter fil uten at det blir gitt blinklys-signal på forhånd, vil LKAS oppfatte dette som en fare og respondere enten ved et lydsignal eller ved å aktivt gå inn og korrigere kjøreretningen slik at bilen holder seg i filen.

Stabilitetskontroll (VSM)

Stabilitetskontroll (VSM). Ved å koordinere ESP og den elektriske servostyringen (MDPS) sørger dette systemet for at styrestabiliteten opprettholdes i svinger, ved raske filskift og på vei med varierende veigrep.

Bremsekontroll (DBC) og bakkestartassistent (HAC)

Bremsekontroll (DBC).

Når du kjører ned bratte bakker, hjelper bremsekontrollen deg å holde en jevn, kontrollert fart uten at du må bruke bremsene.

Bakkestartassistent (HAC).

Bakkestart har aldri vært enklere. Assistenten aktiverer bremsene for å hindre at Tucson ruller bakover når du setter bilen i bevegelse.

Automatisk parkeringsassistent (SPAS)

Automatisk parkeringsassistent (Smart Parking Assist System SPAS) gjør lukeparkering til en lek. Med smartparkfunksjonen søker systemet etter parkeringsplass mens du kjører. Når en luke er identifisert, parkerer Tucson seg selv uten at du trenger å gjøre annet enn å regulere gass og brems.

Advanced Traction Cornering Control (ATCC)

Med denne utvidelsen av ESP-systemet forbedres ytelsen gjennom svingen ved at 4WD-systemet kobles inn og det innerste hjulet som har minst veigrep bremses ned og overfører kraft til hjulene som har best veigrep. Elektroniske sensorer utligner altså tapt veigrep og korrigerer kraften på hjulene. På denne måten forhindrer ATCC hjulspinn og forbedrer fremkommeligheten på vinterføre og i terreng.

Elektronisk parkeringsbrems

Den kompakte parkeringsbremsen frigjør innvendig plass mellom forsetene.

Dekktrykk overvåkningssystem (TPMS)

Hvis lufttrykket i et dekk blir for lavt vil dekktrykk overvåkningssystemet (TPMS) varsle deg om status umiddelbart.

Bilen er utstyrt med 6 kollisjonsputer

Nye Tucson er utstyrt med front-, side- og gardinkollisjonsputer, som beskytter både deg og passasjerene dine hvis turen tar en uventet retning.

Ytelse

Dynamisk, kraftfull og effektiv

Nye Tucson er tilpasset det europeiske markedets høye krav til moderne biler, og er derfor utviklet med det siste av teknologiske nyvinninger. Dagens teknologi gjør det mulig å produsere større kraft og moment fra mindre motorer og samtidig redusere drivstofforbruket. I kombinasjonen med den nye 7-trinns DCT automatkassen gir motoren i nye Tucson en perfekt balanse mellom ytelse, lavt forbruk, effektive girskift og bedre kjørekomfort.

Ny 1.6 T-GDi motor med 7-trinns DCT

Nye Tucson er tilpasset det europeiske markedets høye krav til moderne biler, og er derfor utviklet med det siste av teknologiske nyvinninger. Dagens teknologi gjør det mulig å produsere større kraft og moment fra mindre motorer og samtidig redusere drivstofforbruket. I kombinasjonen med den nye 7-trinns DCT automatkassen gir motoren i nye Tucson en perfekt balanse mellom ytelse, lavt forbruk, effektive girskift og bedre kjørekomfort.

7-trinns DCT automatkasse

Den nye 7-trinns DCT automatkassen gir Tucson sporty kjøreegenskaper med en perfekt balanse mellom ytelse, lavt forbruk, effektive girskift og bedre kjørekomfort.

Avansert 4WD-system

På glatt føre kobles 4WD-systemet automatisk inn for bedre veigrep og fremkommelighet. I ekstreme situasjoner kan 4wd-systemet låses for optimal fremkommelighet.

McPherson hjuloppheng foran

Det forbedrede hjulopphenget gir mer eksakt styring og en mer komfortabel kjøring.

Multi-link hjuloppheng bak

Optimalisert hjulopphenggeometri forbedrer både kjørekomforten og kjørestabiliteten.

Standardutstyr

Teknikk og komfort

2-sone automatisk klima
PTC varmer
6 Høytalere
USB+AUX
Kjørecomputer
Multifunksjonsratt
12V uttak bagasjerom
12V uttak framme
Håndbrekk mekanisk med kromknapp
Drive Mode Select - Normal & Sport (Kun biler med A/T)
Flex Steer (kun biler med M/T gir)
DAB RADIO (3.8" LCD+Radio+RDS+DAB + Bluetooth handsfree)
Supervision instrumentdisplay (3.5" Mono TFT LCD)
Cruisecontrol med fartsbegrenser
Automatisk lyskontroll
Bluetooth handsfree
Anti-dugg funksjon
Innfellbarespeil med elektrisk justering og varme
Oppvarmet bakrute
Fjernstyrt sentrallås med alarm

Sikkerhet

Ryggesensor
Active hood (fotgjenger beskyttelse)
Setebeltevarsler foran og bak
Autolås med fartssensor
Bakdører med barnesikring
ESC (Electronic Stability Control)
ESS (Emergency Stop Signal)
ABS (Anti Lock Brake System)
Veltesensor
Side airbag og gardinairbag
Utkopling av passasjerairbag (knapp og indikatorlampe)
Passasjerairbag
Førerairbag

Seter og interiør

3 trinns setevarme fører og passasjer
Høydejusterbare setebelter foran
ISOFIX
Bakseter med recliner funksjon (40/60)
Koppholder bak
Høydejusterbare nakkestøtter (Bak)
Nedfellbar bakseterygg (40/60)
Lommer bak setene
Elektrisk korsryggstøtte
Regulerbare nakkestøtter
Regulerbar midtarmlene med oppbevaring (kun M/T)

Innvendig

Oppvarmet ratt
Luftkanal til baksetene
Bagasjeskjuler
Bagasjenett
Flaskekjøler (hanskerom)
Elektrisk vindusheis foran og bak
Kartlommer foran og bak
Opplyst dørlås fører
Rattregulering 4-veis
Skinnratt
TMK & Luggage Under Tray

Utvendig

Offroadstyling (skidplates foran/bak)
Grill i bilens farge
Tåkelys foran og bak
LED kjørelys
Halogen hovedlys (med statisk kurvelys)
Lakkerte speilhus
Takspoiler med høytmontert bremselys
Takrails

Ekstra utstyrspakker

Plusspakke 2WD

 • Navigasjon med TomTom Live® Services
 • Ryggekamera
 • Aktiv filskifteassistent (LKAS)
 • Elektrisk setejustering (10-veis fører + 8-veis passasjer)
 • Blindsonevarsler (BSD)
 • Automatisk nødbrems (AEB)
 • LED hovedlys
 • Regnsensor

Kr. 35000,-

Komplett utstyrsliste for denne pakken

Ryggekamera
Elektrisk setejustering (10-veis fører + 8-veis passasjer)
Navigasjon med DAB+ radio og bluetooth handsfree
8'' navigasjon med Live Services, Android Auto og Apple CarPlay
Regnsensor
Oppvarmet vinduspussersone
Avblendbart innvendig speil med compass
AEB (Autonomous Emergency Braking)
Ryggeradar for kryssende trafikk
Blindsone varsler
Aktiv filskifteassistent
Privacy Glass
LED nærlys
Krom grill

Teknikkpakke 2WD

 • Skinnseter m/ventilasjon
 • 2-trinns setevarmer bak
 • Smart baklukebetjening 
 • Smart Key

Kr. 20000,-

Komplett utstyrsliste for denne pakken

Elektronisk parkbrems (kun biler med A/T)
Lyktespyler med nivåsensor
19" Lettmetallfelg 245/45 R19 (Kun A/T)
Smart Key - nøkkeløs lås og start
Smart bakluke (Kun A/T)
Super Vision instrument display (4.2" TFT LCD)
Parkeringssensor foran og bak
2 trinns setevarme bak
Skinnseter med ventilasjon
Sminkelys
Offroadstyling (sideskjørt - sølvfarget)
Denne pakken krever: Plusspakke 2WD

Teknikkpakke 4WD

 • Navigasjon med TomTom Live® Services
 • Ryggekamera
 • Aktiv filskifteassistent (LKAS)
 • Blindsonevarsler (BSD)
 • Automatisk nødbrems (AEB)
 • LED hovedlys
 • Regnsensor
 • Skinnseter m/ventilasjon
 • Elektrisk setejustering (10-veis fører + 8-veis passasjer)
 • 2-trinns setevarmer bak
 • Smart baklukebetjening 
 • Smart Key

Kr. 55000,-

Komplett utstyrsliste for denne pakken

Elektronisk parkbrems (kun biler med A/T)
Lyktespyler med nivåsensor
19" Lettmetallfelg 245/45 R19 (Kun A/T)
Smart Key - nøkkeløs lås og start
Smart bakluke (Kun A/T)
Super Vision instrument display (4.2" TFT LCD)
Parkeringssensor foran og bak
2 trinns setevarme bak
Elektrisk setejustering (10-veis fører + 8-veis passasjer)
Skinnseter med ventilasjon
Sminkelys
Offroadstyling (sideskjørt - sølvfarget)
Ryggekamera
Elektrisk setejustering
Navigasjon med DAB+ radio og bluetooth handsfree
8'' navigasjon med Live Services, Android Auto og Apple CarPlay
Regnsensor
Oppvarmet vinduspussersone
Avblendbart innvendig speil med compass
AEB (Autonomous Emergency Braking)
Ryggeradar for kryssende trafikk
Blindsone varsler
Aktiv filskifteassistent
Privacy Glass
LED nærlys
Krom grill

Panoramapakke 2WD

 • Automatisk parkeringsassistent (SPAS)
 • Panorama soltak
 • LED interiørbelysning

Kr. 12000,-

Komplett utstyrsliste for denne pakken

Krompakke Dørhåndtak og vinduslist
Kromdetaljer på vindusheisbrytere
LED coupè belysning
Automatisk parkeringsassistent (kun biler med A/T)
Panorama Soltak
Denne pakken krever: Teknikkpakke 2WD

Panoramapakke 4WD

 • Automatisk parkeringsassistent (SPAS)
 • Panorama soltak
 • LED interiørbelysning

Kr. 12000,-

Komplett utstyrsliste for denne pakken

Krompakke Dørhåndtak og vinduslist
Kromdetaljer på vindusheisbrytere
LED coupè belysning
Automatisk parkeringsassistent (kun biler med A/T)
Panorama Soltak
Denne pakken krever: Teknikkpakke 4WD

Motorstørrelse og tekniske data

1.7 CRDi

Diesel Manuell

kr 314 900

1.6 GDi

Bensin Manuell

kr 334 900

1.7 CRDi DCT

Diesel Automat

kr 354 900

2.0 CRDi

Diesel Manuell

kr 409 900

2.0 CRDi AT

Diesel Automat

kr 479 900

1,6 T-GDi DCT

Bensin Automat

kr 479 900

Dimensjoner

1,6 T-GDi DCT 2.0 CRDi AT 2.0 CRDi 1.7 CRDi DCT 1.7 CRDi 1.6 GDi
Foran McPherson
Drivlinje 4WD 4WD 4WD 2WD 2WD 2WD
Tankkapasitet i liter 55
Lasterom, l (VDA 214) - med nedfelte bakseter 1503
Lasterom, l (VDA 211) 513
Bakkeklaring, mm 172
Sporvidde bak, mm 1620
Sporvidde foran, mm 1608
Akselavstand, mm 2670
Utvendig høyde, mm 1655
Utvendig bredde, mm 1850
Utvendig lengde, mm 4475

Vekter (kg)

1,6 T-GDi DCT 2.0 CRDi AT 2.0 CRDi 1.7 CRDi DCT 1.7 CRDi 1.6 GDi
Taklast 100
Tilhengervekt u/brems 750 750 750 750 750 650
Tilhengervekt m/brems 1600 1900 2200 1600 1400 1400
Totalvekt, kg 2190 2250 2250 2085 2000 1895
Maks. nyttelast, kg (min) 581 560 588 540 500 441
Egenvekt 1534 1615 1587 1470 1425 1379

Ytelse/ Forbruk/ Utslipp

1,6 T-GDi DCT 2.0 CRDi AT 2.0 CRDi 1.7 CRDi DCT 1.7 CRDi 1.6 GDi
Utslipp CO2 (g/km) 175 160 139 129 115 147
blandet * 7,5 6,1 5,2 4,9 4,6 6,3
landevei * 6,5 5,4 4,8 4,7 4,1 5,4
Forbruk l/mil, bykjøring * 9,2 7,4 6,0 5,4 5,4 7,9
Akselerasjon 0-100 km/t, sek. 9,1 12 12 13,7 13,7 12
Maks. hastighet, km/t 201 184 184 185 176 182

Girkasse

1,6 T-GDi DCT 2.0 CRDi AT 2.0 CRDi 1.7 CRDi DCT 1.7 CRDi 1.6 GDi
Drivhjul 4WD 4WD 4WD 2WD 2WD 2WD
Type DCT/AT 7-trinns Automat 6-trinns Manuell 6-trinns DCT/AT 7-trinns Manuell 6- trinns Manuell 6- trinns

Motor

1,6 T-GDi DCT 2.0 CRDi AT 2.0 CRDi 1.7 CRDi DCT 1.7 CRDi 1.6 GDi
Drivstoff Bensin Diesel Diesel Diesel Diesel Bensin
Dieselpartikkelfilter - Ja Ja Ja Ja -
Maks. dreiemoment, Nm / o/min M/T 265 / 1500 - 4500 373 / 1500~2500 373 / 1500~2500 340/ 1750 - 2500 280 / 1250 - 2500 160 / 4850
Maks. effekt HK (KW) / o/min 177(130) / 5500 136(100) / 2750 136(100) / 2750 141 (104) / 4000 115 (85) / 4000 132 (97) / 6300
Kompresjonsjonsgrad 10 16 16 16 16 11,0
Boring x slaglengde, mm 77x85 84 x 90 84 x 90 77.2 x 90 77.2 x 90 77 x 85.44
Sylindervolum, ccm 1591 1995 1995 1685 1685 1591

Prisliste

Tucson 1.7 CRDi Diesel Manuell kr 314 900
Tucson 1.6 GDi Bensin Manuell kr 334 900
Tucson 1.7 CRDi DCT Diesel Automat kr 354 900
Tucson 2.0 CRDi Diesel Manuell kr 409 900
Tucson 2.0 CRDi AT Diesel Automat kr 479 900
Tucson 1,6 T-GDi DCT Bensin Automat kr 479 900
Metallic lakk kr 6 900

Garanti

5 års garanti

Hyundai med 5 års fabrikkgaranti. Les mer

Hyundai nyhetsbrev

Registrer din e-postadresse her:

Gyldig e-postadresse må fylles ut