Gå til innhold
Prophecy / IONIQ 6

Prophecy / IONIQ 6

Elektrisk konseptbil.

Den sportslige konseptbilen Prophecy danner grunnlaget for den helt nye elbilen, IONIQ 6, som kommer på markedet i 2022. IONIQ 6 blir en stor sedan basert på Hyundais helt nye elektriske plattform EGMP og konseptbilens design er allerede fullrost i norske og internasjonal presse. En helt ny designretning med vakker silhuett, utmerket aerodynamikk og morgendagens teknologi. 

Sensuous sportiness i profil.

De buede sidepartiene er inspirert av stener som er slipt runde av vann, mens bakskjermene som smalner mot hekken, skaper en illusjon av bevegelse.

Avansert lysteknologi.

Piksellyktene, som først ble brukt på «45»-konseptet, er videreutviklet. Denne lysteknologien er integrert i hovedlykter, baklykter og spoiler, og er en påminnelse om at bilen er batteridrevet. Piksellykter vil være et signatureelement i designet til fremtidige Hyundai-modeller.

Bredt luftinntak.

Understellet til Prophecy viser også tydelig at dette er en elbil. Det brede luftinntaket under støtfangeren tar inn frisk luft for å gi så effektiv kjøling av batteripakken som mulig, samtidig som det gjør elbilen enda mer miljøvennlig.

Aerodynamiske lettmetallfelger.

Designet har utmerket aerodynamikk, en absolutt nødvendighet for elbiler. Dette understrekes av de propellformede eikene. Den integrerte hekkspoileren komplementerer denne effekten ved å øke marktrykket slik at bilen blir mer stabil i høy hastighet.

Transparent hekkspoiler.

Et transparent akrylmaterial gir klar sikt til komponentene på innsiden av karosseriet. Denne designdetaljen er integrert i spoileren, hovedlykten og i kamerasystemet, og leder oppmerksomheten mot de tekniske komponentene.

Rattets etterfølger.

Føreren styrer Prophecy ved hjelp av to joysticker – én i midtkonsollen og én i dørkledningen. Det gir en helt ny kjøreopplevelse som samtidig er trygg og intuitiv.

Kupeen til Prophecy utnytter fordelene ved elbilplattformen.

Interiøret i Prophecy understreker bare fordelene i elbilens allsidighet og plass. Den tradisjonelle bilkupeen er byttet ut med et raffinert, luftig og komfortabelt design som gir varme og god romfølelse. Prophecy benytter autonom kjøreteknologi. I stedet for det velkjente rattet har bilen nå joysticker. Dette gir en ny, men likevel betryggende og intuitiv kjøreopplevelse. Joystickene er plassert i midtkonsollen og i dørpanelet, slik at du kan kjøre bilen kontrollert og behagelig fra en komfortabel sitteposisjon. I tillegg vil du ha tilgang til et bredt spekter med funksjoner ved å trykke på knappene på joystickene, som bidrar til økt sikkerhet og komfort i bilen.

Romslig kupé

Plassen som frigjøres med joystickene i stedet for ratt sørger for mye bedre sikt for alle som sitter i bilen. Når bilen er i «relax»--modus har du som passasjer null visuelle hindringer. Med en tilbakelent sitteposisjon vil du som passasjer bare se den store skjermen som strekker seg over hele bilens brede, i tillegg til det vingeformede dashboardet. I dette moduset flyter dessuten dashboardet ned, noe som gjør at interiøret blir enda mer åpent.

 

Miljøvennlig design

Hyundais fremtidige elbiler skal ha miljøvennlige løsninger og materialkombinasjoner, noe som også preger kupeen til Prophecy. Et godt eksempel på dette er luftinntaket nederst på sidedørene. Luften sendes inn i bilens «Clean Air»-rensesystem, som sørger for en jevn strøm med frisk luft inn i bilen. I tillegg sirkuleres denne luften ut igjen som helt ren luft. Det innvendige designet har farger, materialer og lyssetting som skal skape en avslappende atmosfære i bilen.

Se Prophecy fra alle vinkler.

Følg med

Hold deg oppdatert på våre spennende konsepter og nye designretninger.

Back to top