Gå til innhold
NEXO

NEXO

Hydrogenelektrisk SUV: Slipper ut kun rent vann

Fra kr.

670 900,-

clicktobuy.IONIQ.jpg

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Ønsker du et pristilbud?

Vil du bli kontaktet?

PÅ VEI MOT EN RENERE FREMTID

Nexo er den nye hydrogenmodellen fra Hyundai. Helt nye NEXO er en unik hydrogenelektrisk-SUV som kombinerer toppmoderne teknologi og futuristisk design med lang rekkevidde. Den har nye førerassistentsystemer som automatisk parkering og filskifteassistent. NEXO er det teknologiske flaggskipet i Hyundais satsning på miljøvennlig drivteknologi og en milepæl i utviklingen av lavutslippsbiler. Hyundai planlegger å lansere 18 miljøvennlige modeller innen 2025. Denne nye utviklingsstrategien er også et skritt på veien mot å skape et renere miljø ved hjelp av miljøvennlige biler.

 

 

 

 

Inspirert av naturen 

Den aerodynamiske utformingen gir helt nye NEXO et design som skaper assosiasjoner til vann, det eneste utslippet fra denne bilen.

Stilrent design

Stilrent design

Vindus- og takdesignet bidrar til det strømlinjeformede utseendet til helt nye NEXO.
Rene former

Rene former

Det innovative designet til NEXO samler det beste av aerodynamikk, teknologi og SUV-egenskaper i et stilrent utseende.

HISTORIKK

Helt nye NEXO er ikke bare et bevis på Hyundais satsning på miljøvennlige biler, den styrker også selskapets ledende posisjon innenfor det hydrogenelektriske bilsegmentet. Hyundai har ledet utviklingen av brenselcelleteknologien helt siden vi begynte med forskning og utvikling på feltet i 1998. I 2013 var vi de første som startet kommersielt salg av en hydrogenbil, da ix35 ble lansert. Hyundai ble dermed den første bilprodusenten som satte en hydrogenelektrisk bil i serieproduksjon.

Den første masseproduserte hydrogenelektriske bilen

I 2013 ble ix35 Fuel Cell (også kjent som Tucson Fuel Cell i noen markeder) den første masseproduserte hhydrogenelektriske bilen i verden.

Flest solgte hydrogenbiler 

Ved utgangen av 2017 var det registrert 500 hydrogenelektriske biler fra Hyundai i Europa. Det er mer enn alle de andre merkene til sammen. Hyundai selger dem i 18 land, hvorav 13 i Europa.

Vedvarende miljøengasjement

Hyundai Motor Company har vært engasjert i utviklingen av hydrogenelektriske biler siden 1998. Rollen som bransjeleder innen miljøvennlig teknologi er noe vi tar på alvor.

TESTET OG GODKJENT FOR VINTERFORHOLD

Helt nye NEXO er utviklet for å tåle kaldstart ved temperaturer helt ned til -30 °C. Vi har testet våre nyeste elbil og hydrogenelektriske bil i ekstrem vinterkulde i Nord-Sverige. Testen viser at begge modellene takler tøffe vinterforhold.

Luftrensing

NEXO har ingen andre utslipp enn vann. I tillegg filtrerer og renser den luften mens du kjører. Den reduserer faktisk svevestøvforurensningen. Luften som føres inn i brenselcellene, må renses for at den skal fungere effektivt. De effektive luftrensefiltrene i NEXO har lang levetid og fjerner mikropartikler som er mindre enn PM2,5. Det vil si at 99,9 % av mikropartiklene filtreres ut av luften som føres inn i NEXO. Den rensede luften som ikke brukes i brenselcellene, slippes ut og gjør uteluften renere. Berøringsskjermen viser mengde luft som er renset, og oppnådd CO2-reduksjon. Luftrensefunksjonen krever ikke ekstra vedlikehold.

TOPPMODERNE TEKNOLOGI

Med verdens mest effektive brenselcelleteknologi, påfyllingstid på bare 5 minutter og en rekkevidde på 666 kilometer (WLTP) stiller helt nye NEXO i en klasse for seg. Den er bygd på en egen plattform som gir høyere motorytelse per vektenhet, raskere akselerasjon og bedre plass i kupeen.

STOR SKJERM

Den 12,3" store skjermen viser navigasjonsinformasjon og informasjon om energiforbruk, infotainment og klimaanlegg. Den kan også vise to skjermbilder samtidig. Navigasjonssystemet har i tillegg Apple CarPlay™ og Android Auto™, slik at du kan koble telefonen til bilen og ha tilgang til musikk, telefonfunksjoner og apper på den store skjermen.

PRAKTISK TEKNOLOGI MED STILFULLT DESIGN

Det elegante designet til NEXO er optimert med blant annet flere aerodynamiske elementer som bidrar til høy energiutnyttelse. Luftmotstandskoeffisienten er redusert fra 0,350 til 0,329 sammenlignet med Hyundai ix35.

Horisontale LED-markeringslys og doble LED-hovedlykter

De unike horisontale LED-markeringslysene strekker seg i hele frontens bredde og går elegant over i LED-kjørelysene. Plasseringen over de doble LED-hovedlyktene gir NEXO et umiskjennelig utseende.

Kaskadegrill

Den karakteristiske kaskadegrillen har fått ny utforming som passer til lyktedesignen.

Dørhåndtak i flukt med karosseriet (lukket)

Når du tar en nærmere titt på NEXO, vil du raskt legge merke til at dørhåndtakene mangler. 

Dørhåndtak i flukt med karosseriet (åpen)

Dørhåndtakene skyves ut når du trykker på en knapp, og trekkes automatisk inn igjen når bilens hastighet når 3 km/t.

Luftgardiner ved hjulene

De sportslige luftgardinene ved hjulene optimerer luftstrømmen langs hjulene og sidene. De bidrar dermed til bilens gode aerodynamiske egenskaper.

Luftkanal i D-stolpene

En spesialutformet luftkanal i D-stolpene reduserer luftmotstanden. Sammen med den lange hekkspoileren og den skjulte vindusviskeren bak forlenger den de rene linjene i takdesignet. 

Kombinasjonsbaklykter med full-LED

LED-kombinasjonsbaklyktene har en blank finish på den innvendige linsen. De stilfulle lyktene inkluderer bremselys, baklys og blinklys som er godt synlige på veien. 

Lettmetallfelger

De 19" lettmetallfelgene er spesiallaget for NEXO og utformet slik at så mye luft som mulig føres over felgoverflaten samtidig som det er nok luft til kjøling av bremsene.

Ratt

Ratt

Med de ergonomisk plasserte betjeningselementene på det sportslige tofargede rattet kan du styre en tilkoblet telefon og bilens funksjoner. Den regenerative bremsingen kan reguleres med hendler på rattet.
Girknapper

Girknapper

Med girknappene som er lett tilgjengelig i midtkonsollen, kan du enkelt skifte mellom forover, fri, revers og park. Den elektroniske parkeringsbremsen finner du også her.
Den romsligste i klassen

Den romsligste i klassen

Helt nye NEXO er en allsidig SUV og romsligst i klassen. Her er det rikelig plass til passasjerer og bagasje. Bagasjerommet har et volum på 461 liter. Bakseteryggen kan deles og legges ned i forholdet 60:40, slik at du får du plass til mer bagasje. Hydrogentankene er konstruert slik at bagasjeromsgulvet er flatt. Når setene er lagt ned, er bagasjeromsvolumet hele 1466 liter.
Ny midtkonsoll med oppbevaringsrom

Ny midtkonsoll med oppbevaringsrom

Elmotoren betyr at NEXO ikke har vanlig girspak, men girknapper. Det frigjør plass, som er brukt til ekstra oppbevaring for småting og lading av mobiltelefoner. Åpningen under den broformede midtkonsollen er utstyrt med to USB-porter og en ladeplate for trådløs lading.
Kombiinstrument

Kombiinstrument

Det digitale LCD-kombiinstrumentet på 7" viser viktig kjøreinformasjon klart og oversiktlig. I tillegg til rekkevidde og kjøreinformasjon vises en strømmåler, slik at du kan se hvordan kjørestilen din påvirker drivstofforbruket. Her vises også status for de avanserte førerassistentsystemene. I tillegg brukes skjermen av den første blindsoneassistenten på markedet som viser området bak og på sidene av bilen på skjermen når du skifter kjørefelt.
Miljøvennlige materialer

Miljøvennlige materialer

Alle overflater i NEXO, fra taktrekk av bambusfiber til plast, lister, vegansk skinn og gulvmatter, er laget av UL-sertifiserte økologiske materialer. Ingen andre biler kan skilte med like stor andel økologiske materialer.

TOPPMODERNE TEKNOLOGI

Hyundai er igjen først ute innenfor utviklingen av hydrogenelektriske biler. Med helt nye NEXO, vår andre masseproduserte hydrogenelektriske bil, byr vi på den lengste rekkevidden og den beste ytelsen takket være den mest avanserte brenselcelleteknologien på markedet. En teknologi vi har utviklet selv.

HØY YTELSE OG ENERGIUTNYTTELSE

Med en rekkevidde på 666 kilometer (WLTP) og verdens mest effektive brenselcelleteknologi stiller NEXO i en egen klasse. Den er bygd på en egen plattform som gir høyere motorytelse per vektenhet, raskere akselerasjon og bedre plass i kupeen.

NY BRENSELCELLETEKNOLOGI SOM GJØR HVERDAGEN ENKLERE

NEXO er en bil med innovativ brenselcelleteknologi for fremtiden. Den utslippsfrie hydrogenelektriske bilen har en rekkevidde som gjør den egnet for både daglig kjøring til og fra jobb og lange kjøreturer. Akselerasjonen og ytelsen er bedre enn på Hyundai ix35, det samme er energiutnyttelsen.

SLIK VIRKER BRENSELCELLEDRIVLINJEN

Brenselcellene, elmotoren, batteriet og hydrogentankene arbeider sammen for å drive den helt nye hydrogenelektriske bilen NEXO. Når hydrogen som er lagret i tankene, når fram til brenselcellene, brytes det ned til protoner og elektroner. Strømmen av elektroner som skapes i brenselcellen, generer strøm som driver elmotoren, og protonene reagerer med oksygenmolekyler i luften og genererer varme og vann, som er det eneste utslippet.

Trinn 1

Trinn 1

Hydrogen som er lagret i de tre tankene, føres inn i brenselcellene.
Trinn 2

Trinn 2

Luft føres inn i brenselcellene.
Trinn 3

Trinn 3

Reaksjonene mellom hydrogen og luft i brenselscellene generer strøm og vann.
Trinn 4

Trinn 4

Strømmen som genereres, føres til elmotoren.
Trinn 5

Trinn 5

Vannet som dannes i reaksjonen, slippes ut. Det er det eneste utslippet fra NEXO. Hydrogen er en allsidig, ren og trygg energikilde. Det genererer ingen utslipp under bruk, det kan produseres av fornybar energi og karbonredusert fossilt drivstoff, slik at det ikke bidrar til noen utslipp i hele prosessen.

REGENERATIV BREMSING

Systemet regenererer bremseenergi ved å bruke elmotoren og ikke bremsene til å bremse bilen. Energien fra den regenerative bremsingen lagres i batteriet på 1,56 kWh, slik at ladenivået opprettholdes og batteriet kan fortsette å forsyne NEXO med strøm. Du kan endre nivået på den regenerative bremsingen med hendlene bak rattet.

Fylle tanken

Fylle tanken

Det tar bare 5 minutter å fylle tanken på helt nye NEXO, som har en rekkevidde er på 666 kilometer (WLTP). Det betyr at den miljøvennlige bilen dekker alle behov, både småkjøring og langturer.
Informasjon

Informasjon

På navigasjonsskjermen finner du informasjon om fylling av hydrogen og service, blant annet hvor det er hydrogenstasjoner, åpningstider, kontaktinformasjon osv.

TILKOBLINGSMULIGHETER OG KOMFORTFUNKSJONER

Helt nye NEXO er utstyrt med avanserte tilkoblingsmuligheter og komfortfunksjoner som gir deg enkel tilgang til det du trenger.

Høydepunkter

Høydepunkter

Navigasjonssystem med berøringsskjerm på 12,3"

Navigasjonssystem med berøringsskjerm på 12,3"

Berøringsskjermen på 12,3" er kjernen i bilens betjeningssystem. Du kan zoome inn og ut på den lett tilgjengelige skjermen med fingrene eller bruke betjeningshjulet til å styre navigasjonen. I tillegg til navigasjon, infotainment og klimaanlegg kan du se hvor nærmeste hydrogenstasjon er, samt data om energiflyt, luftrensing og hydrogentanknivå på skjermen. Du kan også se to skjermbilder samtidig. Apple CarPlay™ og Android Auto™ er også inkludert, slik at du kan koble telefonen til bilen og ha tilgang til musikk, telefonfunksjoner og apper på hovedskjermen.
Trådløs lading

Trådløs lading

En ladeplate for trådløs lading (Qi-standarden) som er praktisk plassert i midtkonsollen, gjør det mulig å lade Qi-kompatible smarttelefoner uten ledninger.
KRELL premium-lydsystem

KRELL premium-lydsystem

Premium-lydsystemet fra KRELL byr på krystallklar lyd. Åtte høyttalere og en ekstern forsterker sørger for perfekt surroundlyd uansett hvor du sitter i bilen.
5 års garanti med ubegrenset kjørelengde

5 års garanti med ubegrenset kjørelengde

Hyundais nybilgaranti gjelder i fem år fra registreringsdato, alternativt 200 000 kilometer. Garantien gjelder alle 2013-modeller og nyere Hyundai-personbiler som er importert av Hyundai Motor Norway AS og registrert etter 1. januar 2013. Garantien gjelder også hvis bilen skifter eier. Alle garantiperioder løper fra datoen for førstegangsregistrering.

Bredt soltak 

NEXO kan leveres med et soltak som kan vippes opp eller skyves opp og bakover, slik at mest mulig lys og luft slipper inn i kupeen.

Setevarme og -ventilasjon

Forsetene kan leveres med et tretrinns ventilasjons- og varmesystem, slik at setene har en komfortabel temperatur uansett årstid. 

Oppvarmet ratt

Det oppvarmede rattet gjør det mer behagelig å kjøre om vinteren. 

Bagasjeromsvolum 

NEXO har rikelig med plass til passasjerer og bagasje. Bagasjerommet er romslig med et volum på 461 liter. Bakseteryggen kan deles og legges ned i forholdet 60:40, slik at du får du plass til mer bagasje. 

Våre nyskapende førerassistentsystemer, Hyundai SmartSense, gir deg økt sikkerhet og færre bekymringer. NEXO er utstyrt med flere førerassistentsystemer enn noen annen serieprodusert bil. Den har blant annet automatisk parkering og filskifteassistent.

Filholder

NEXO er den første modellen fra Hyundai som er utstyrt med filholder. Den holder SUV-en midt i kjørefeltet i hastigheter fra 0 opptil 145 km/t både på motorvei og i bytrafikk. Systemet registrerer bilens posisjon i kjørefeltet og varsler deg med et lydsignal og visuelt, slik at du kan korrigere posisjonen. Hvis du ikke reagerer, griper systemet inn og korrigerer styringen for å få bilen tilbake i en trygg posisjon.

Blindsoneassistent

Systemet bruker to radarer i støtfangeren bak og varsler deg visuelt om kjøretøyer i blindsonen. Hvis du setter på blinklyset i en slik situasjon, vil filskiftevarslingen varsle deg med et lydsignal og visuelt.

Automatisk nødbremsassistent

Ved hjelp av radar og et frontkamera overvåker den automatiske nødbremsassistenten veien foran bilen og bremser automatisk hvis den oppdager at kjøretøyet foran bråbremser, eller at det er fotgjengere i veien. Først varsles du visuelt og med et lydsignal, så øker den bremsetrykket etter kollisjonsfaren, og til slutt bremses bilen med maksimal kraft for å unngå en kollisjon. Systemet aktiveres når sensorene registrerer et kjøretøy, en fotgjenger eller en syklist foran bilen i hastigheter på 10 km/t og høyere.

Blindsoneassistent og -skjerm

Hyundai er det første bilmerket som tilbyr en blindsoneassistent som viser området bak og på sidene av bilen på en skjerm midt på instrumentpanelet når du skifter kjørefelt. Den bedrer også sikten i mørket og når det regner. Systemet bruker vidvinkelkameraer på begge sider av bilen for å dekke vinkler som ikke er synlige i det innvendige speilet og sidespeilene. Hyundai er den første bilprodusenten som tilbyr blindsoneassistent med kamerabilder fra begge sider av bilen.

Automatisk parkeringsassistent

Nå er det ikke lenger noen sak å parkere. Den smarte parkeringsassistenten kan kjøre NEXO inn i og ut av parkeringsluker med eller uten fører i bilen. Den kan også rygge inn i en parkeringsluke. Du trenger bare trykke på en knapp. Med denne assistenten trenger du ikke lenger frykte vanskelige parkeringssituasjoner.

Fem år – ubegrenset kjørelengde

Hyundais garantiprogram er et uttrykk for Hyundais kvalitetsprodukter. Ved normal bruk og oppfølging av serviceprogrammet vil garantien dekke alle produksjonsfeil som måtte oppstå, med unntak av de slite- og servicedeler.

Les mer om våre garantivilkår og betingelser her.

Åtte års garanti på fremdriftsbatteriet

Vi har gleden av å tilby en av markedets beste garantier på fremdriftsbatteriet på NEXO: åtte år eller 200 000 km (avhengig av hva som inntreffer først).

Back to top