Gå til innhold
KONA electric

KONA electric

Med rekkevidde på inntil 449 kilometer* og muligheten for å hurtiglade den store batteripakken på under en time** er KONA electric en perfekt elbil for både lange og korte turer. KONA electric byr dessuten på en omfattende utstyrspakke, der blant annet navigasjon, premium lydanlegg fra KRELL og en komplett sikkerhetspakke er standard.

*WLTP, **0-80 prosent lading på 54 minutter på en 100kW ladestasjon

Fra kr.

335 900,-

Ikke overraskende har mange av de tusenvis av nordmennene som er interessert i Hyundai KONA electric en del spørsmål rundt bilen. Svarene på de vanligste spørsmålene får du i denne artikkelen.

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Ønsker du et pristilbud?

Vil du bli kontaktet?

KJØR ELEKTRISK

Helt nye KONA electric er den første helelektriske kompakt-SUV-en i Europa. Den banebrytende nykommeren kombinerer imponerende rekkevidde med kraftfull og romslig SUV-utforming.

 

 

Kraftfullt design

Helt nye KONA electric har en utforming som tar seg godt ut fra alle kanter. 

En unik stil

Den lukkede grillen understreker at KONA electric er helelektrisk. Den spesielle støtfangeren foran og de karakteristiske doble KONA-hovedlyktene runder av det unike designet.

Elegant utforming

Helt nye KONA electric har en utforming som tar seg godt ut fra alle kanter. Elementer i kontrastfarger betoner de kraftfulle formene i SUV-designet. 

DET BESTE FRA TO VERDENER

KONA electric er romslig med et iøynefallende design. Samtidig har den en imponerende elektrisk rekkevidde på opptil 449 km. Her får du det beste fra to verdener.

Fleksibel lading

Fleksibel lading

Lad hjemme over natten eller fra en hurtiglader når du er på farten. KONA electric kan lades på mange måter. Litium-ion polymerbatteripakken gir lavere minnesensitivitet, god lade-/utladingseffektivitet og høy toppeffekt.
Justerbar regenerativ bremsing

Justerbar regenerativ bremsing

Systemet regenererer bremseenergi ved å bruke elmotoren og ikke bremsene til å bremse bilen. Energien den regenerative bremsingen genererer, lagres i batteriet og bidrar til å opprettholde batterinivået til KONA electric. Du kan endre nivået på den regenerative bremsingen med hendlene bak rattet.

YOU STYLE IT.

Du kan velge mellom syv lakkfarger til KONA electric.

Head-up display

Det nye head-up displayet øker sikkerheten. Det har en krystallklar visning av viktig informasjon som hastighet, navigasjonsmeldinger og advarsler fra sikkerhetssystemene midt i synsfeltet ditt. 

Nytt kombiinstrument med 7"-skjerm

Det innovative digitale kombiinstrumentet med 7"-skjerm viser kjøremodus, energiflyt og batterinivå. Ett blikk på skjermen er nok til at du ser hvordan kjørestilen din påvirker rekkevidden. 

STILFULLT ELBILDESIGN

Det utvendige designet er preget av kraftfulle linjer og former, LED-lykter og unike detaljer som viser at dette er en ekte SUV fra Hyundai.

FORAN

FORAN

1 – Doble hovedlykter // 2 – Aerodynamisk design
SIDEN

SIDEN

1 – Lettmetallfelger // 2 – Pen og praktisk takreling
BAK

BAK

1 – Bagasjerom // 2 – Innfatning rundt lyktene

Doble hovedlykter

Designet med doble lykter gir bilen et unikt utseende med hovedlykter med full-LED og LED-kjørelys.

Aerodynamisk design

KONA electric har en stilfull utforming og gode kjøreegenskaper. Den har aerodynamiske designelementer, som lukket grill, aerodynamisk optimerte felger og understell pluss aktive luftspjeld i støtfangeren foran. Dette reduserer luftmotstandskoeffisienten og reduserer energiforbruket.

Lettmetallfelger

De unike 17" lettmetallfelgene har optimerte aerodynamiske egenskaper som bidrar til å redusere energiforbruket.

Pent og praktisk

Takrelingen på KONA electric fremhever den strømlinjeformede takprofilen. Den tåler last på opptil 80 kg, og med et takstativ montert på relingen er det enkelt å feste utstyret du skal ha med deg.

Innfatning rundt lyktene 

Det strømlinjeformede designet preger også støtfangeren bak og de smale LED-baklyktene. Innfatningene med integrert blinklys og ryggelys understreker det unike designet.

Bagasjerom

KONA electric er en romslig elbil med et bagasjeromsvolum på 332 liter. Den store baklukeåpningen og den lave lastehøyden gjør at lasting og lossing går som en lek. Du kan enkelt utvide bagasjerommet ved å legge ned baksetene med et tastetrykk. Når setene er lagt ned, er bagasjeromsvolumet hele 1 114 liter, slik at det er plass til bagasje for lengre turer.

EN UNIK STIL

Det er detaljene som gjør helt nye KONA electric spesiell. Her får du høy komfort og kvalitetsmaterialer.

Det sorte innvendige designet leveres i stoff eller skinn.

Full kontroll med hendene på rattet

Full kontroll med hendene på rattet

Med de ergonomisk plasserte betjeningselementene på det sportslige rattet kan du styre funksjoner på en tilkoblet telefon og bilens funksjoner. Oppvarmet skinnratt er standard i Norge.
Nytt digitalt kombiinstrument med 7"-skjerm

Nytt digitalt kombiinstrument med 7"-skjerm

Det innovative digitale kombiinstrumentet med 7"-skjerm viser kjøremodus, energiflyt og batterinivå. Ett blikk på skjermen er nok til at du ser hvordan kjørestilen din påvirker rekkevidden.
Giring med girknapper

Giring med girknapper

Med girknappene som er lett tilgjengelig i midtkonsollen, kan du enkelt skifte mellom forover, revers og park. Den elektroniske parkeringsbremsen finner du også her.
God plass

God plass

Helt nye KONA electric har god plass til både passasjerer og bagasje. Bagasjeromsvolumet er på 332 liter. Når setene er lagt ned, er bagasjeromsvolumet hele 1114 liter, slik at det er plass til bagasje for lengre turer.
Midtkonsoll

Midtkonsoll

Den vanlige velgespaken til automatgirkassen er byttet ut med girknapper. Denne designendringen gir ekstra oppbevaringsrom for småting under midtkonsollen. Dette er største forskjellen mellom kupeen til KONA electric og KONA med forbrenningsmotor.
Soltak

Soltak

Slipp solen inn og nyt den utvidede utsikten.

EFFEKTIV, MORSOM OG ENERGISK

Nyt fordelene ved å kjøre en elbil med rask akselerasjon og lang rekkevidde.

MORO PÅ VEIEN

Å kjøre elbil trenger ikke være kjedelig. Elmotoren med et dreiemoment på 395 Nm gir lynrask igangkjøring, og den gjør at den sportslige SUV-en akselererer fra 0 til 100 km/t på 7,6 sekunder. Batteripakken på 64 kWh gir en rekkevidde på inntil 449 km på én lading (basert på WLTP; tilsvarer 546 km med NEDC).

Elbilteknologi

Elbilteknologi

Komponentene i den elektriske drivlinjen er nøye sammensatt for å gi utmerkede kjøreegenskaper og lang nok rekkevidde i hverdagen. Den helt nye KONA-plattformen gjør at batteriene monteres plassbesparende, slik at kupeen blir romslig.
Litium-ion polymerbatteri

Litium-ion polymerbatteri

Hyundai har valgt å bruke litium-ion polymerbatterier i helt nye KONA electric i stedet for vanlige nikkelmetall-hydridbatterier. Det gir lavere minnesensitivitet, god lade-/utladingseffektivitet og høy toppeffekt. KONA electric har et nyutviklet varmestyringssystem som gir batteriet høyere effektivitet og lengre levetid. Det er vannkjølt gjennom en kobling til klimaanlegget og varmes opp av et elektrisk varmeelement.
Elmotor

Elmotor

Elmotoren med 64 kWh gir en imponerende rekkevidde på én lading. Topphastigheten er 167 km/t.

TEKNOLOGI FOR SMART KJØRING

Med det regenerative bremsesystemet i KONA electric kan du lade batteriet ved å la elmotoren bremse bilen. Slik får du maksimal rekkevidde.

Justerbar regenerativ bremsing

Bremsene er optimert for å få mest mulig ut av den regenerative bremsingen, slik at batterinivået i KONA electric opprettholdes. Du kan endre nivået til den regenerative bremsingen med hendlene bak rattet.

Betjening med én hendel

Den er også mulig å bremse bilen ved å trekke og holde den venstre hendelen inne. På denne måten kan du bremse bilen til den står i ro, uten å bruke bremsepedalen.

Smart regenerativ bremsing

Det smarte regenerative bremsesystemet justerer graden av regenerativ bremsing automatisk etter trafikken foran bilen ved hjelp av bilens radar. I tillegg registrerer systemet om KONA electric kjører oppover- eller nedoverbakke.

SMART CRUISE CONTROL

Systemet øker sikkerheten og komforten ved å holde den innstilte avstanden til kjøretøyet foran og redusere eller øke hastigheten automatisk inntil en innstilt grense, avhengig av trafikksituasjonen. Ved køkjøring holder adaptiv cruise control den innstilte avstanden inntil bilen står i ro. Dersom køen beveger seg igjen innen 3 sekunder etter stans, vil bilen automatisk starte igjen. Varer stoppet lenger, vil bilen starte med et lite trykk på gasspedalen.

LADING

KONA electric kan lades på flere måter med flere typer kontakter, avhengig av hvilken lader du har hjemme, og hvilke hurtigladere du har tilgang til.

Hurtiglading

Hurtiglading

Det tar bare ca. 54 minutter å lade litium-ion polymerbatteriet i KONA electric til 80 % med en hurtiglader. Når du kobler den til en 50 kW-stasjon, er ladetiden 75 minutter.

Normal lading

Normal lading

Når bilen er koblet til et fastmontert strømuttak (wallbox) eller et AC-ladepunkt (vekselstrøm), tar det 9 timer og 35 minutter å lade batteriet til full rekkevidde. Den kan også kobles til en vanlig stikkontakt med ladekabelen med kontrollboks. Da tar ladingen 31 timer. KONA electric leveres med 7,2kW ombordlader som konverterer vekselstrøm fra stikkontakten til likestrøm som lader batteriet i bilen.
Programmere ladetid

Programmere ladetid

Ved hjelp av funksjonen for å programmere ladetid i den midtre skjermen kan du programmere tidspunkter for start og stopp av ladingen. Dermed kan du utnytte tidspunkter med billigere strøm og ha fulladet batteri om morgenen.
Batteristatus

Batteristatus

Rekkevidde og ladenivå vises tydelig. I tillegg vises ladetiden når bilen er tilkoblet en lader.
Ladegrense

Ladegrense

Du kan sette en ladegrense, f.eks. på 50 %, for å utnytte hurtigladere i byen før du kjører hjem. Når du kommer hjem, kan du fullade batteriet mens du sover, og utnytte den billige strømmen om natten.

PROGRAMMERT LADING

Den avanserte batteristyringen i KONA electric gir deg full kontroll. Du kan stille inn den ladetiden som passer best til timeplanen din og budsjettet ditt.

LADESTEDER

Ved hjelp av vårt interaktive ladepunktkart finner du raskt og enkelt et sted å lade bilen.

Ladekabel

KONA electric leveres med en ladekabel med kontrollboks som du kan koble til en standard stikkontakt. (Nivå 1-lading.) Ladetid: 31 timer

Modus 3-ladekabel for offentlige DC-ladepunkter (likestrøm)

KONA electric kan lades raskt ved offentlige likestrømshurtigladere. (Nivå 3-lading.) Ladetid med hurtiglader (til 80 %): 54 minutter Ladetid med 50 kW (til 80 %): 75 minutter

Ladestasjon hjemme

Mange elbileiere får et fastmontert strømuttak installert hjemme. Et forskriftsmessig montert ladepunkt gir maksimal ladesikkerhet og raskere lading enn med en standard stikkontakt. (Nivå 2-lading.) Ladetid med 7,2 kW: 9 timer og 35 minutter

ROMSLIG OG PRAKTISK

Helt nye KONA electric har god plass til passasjerer og bagasje. Bagasjerommet er romslig med et volum på 332 liter. Uansett hvor du er på vei, og hvilken vei du velger å kjøre, gir splitter nye KONA electric deg tilkoblingsmuligheter og utstyr som gjør livet behagelig. Premium-lydsystemet fra KRELL byr på krystallklar lyd.

Høydepunkter

Høydepunkter

Trådløs lading

Trådløs lading

En ladeplate for trådløs lading (Qi-standarden) midt i midtkonsollen gjør det mulig å lade Qi-kompatible smarttelefoner uten ledninger.
KRELL Premium lydsystem

KRELL Premium lydsystem

Premium-lydsystemet fra KRELL byr på krystallklar lyd. Det omfatter åtte høyttalere inkludert to 20 mm diskanthøyttalere, fire 160 mm mellomtonehøyttalere, en 100 mm midthøyttaler og en 200 mm basshøyttaler. Forsterkeren med åtte kanaler har en ytelse på 45 watt per kanal for å gi en optimal lydopplevelse i kupeen.
Forhåndsinnstilling av klimaanlegget

Forhåndsinnstilling av klimaanlegget

Når KONA electric er koblet til en ekstern strømkilde, f.eks. hjemme i garasjen, kan du stille inn et tidspunkt da den skal være oppvarmet til en valgt temperatur. Dette øker komforten og sparer strøm, siden bilen ikke trenger å varme opp kupeen når du begynner å kjøre.
Setevarme og -ventilasjon

Setevarme og -ventilasjon

Forsetene kan leveres med et tretrinns ventilasjons- og varmesystem, slik at setene har en komfortabel temperatur uansett årstid.
5 års garanti med ubegrenset kjørelengde

5 års garanti med ubegrenset kjørelengde

Hyundais nybilgaranti gjelder i fem år fra registreringsdato, alternativt 200 000 kilometer. Garantien gjelder alle 2013-modeller og nyere Hyundai-personbiler som er importert av Hyundai Motor Norway AS og registrert etter 1. januar 2013. Garantien gjelder også hvis bilen skifter eier. Alle garantiperioder løper fra datoen for førstegangsregistrering. I tillegg gir Hyundai en garanti på 8 år eller 200 000 km på litium-ion polymerbatteriet (det som inntreffer først).

Last på taket 

Takrelingen på KONA electric tåler last på opptil 80 kg. Med et takstativ montert på relingen er det enkelt å feste utstyret du skal ha med deg.

2018_OS_EV_KONA_2-sone-klima.jpg

Automatisk klimaanlegg

Velg ønsket temperatur, og systemet tar seg av resten. Når du kjører alene, kan du deaktivere passasjersonen for å spare strøm.

Oppvarmet ratt

Hold hendene varme på kalde dager. Det oppvarmede rattet gjør det mer komfortabelt å kjøre om vinteren. 

Head-up display

Head-up display

Det nye head-up displayet øker sikkerheten. Det har en krystallklar visning av viktig informasjon som hastighet, navigasjonsmeldinger og advarsler midt i synsfeltet ditt. Displayet aktiveres med knappen ved siden av rattet, og det senkes i instrumentpanelet når det ikke er i bruk.
Navigasjonssystem med 8"-skjerm

Navigasjonssystem med 8"-skjerm

I helt nye KONA electric har du tilkoblingsmuligheter og smart teknologi som gjør livet behagelig. Berøringsskjermen på 8" (ekstrautstyr) omfatter 3D-navigasjon samt medie- og tilkoblingsfunksjoner. Et syv års abonnement på LIVE-tjenester følger med. Det gir oppdatert informasjon om trafikk, vær, fotobokser og interessepunkter. * Varsling om fotobokser leveres ikke i alle land.
Apple CarPlay™ og Android Auto™

Apple CarPlay™ og Android Auto™

Apple CarPlay™ og Android Auto™ er også inkludert, slik at du kan koble telefonen til bilen og ha tilgang til musikk, telefonfunksjoner og apper på hovedskjermen. DAB+ er standard sammen med USB-port, aux-inngang og Bluetooth.

Hyundai SmartSense, våre avanserte førerassistentsystemer, øker sikkerheten og kjørekomforten. Med dem er KONA electric utstyrt med den nyeste teknologien innen aktiv sikkerhet.

Automatisk nødbremsassistent med fotgjengerfunksjon.

Automatisk nødbremsassistent med fotgjengerfunksjon.

Helt nye KONA electric er utstyrt med nødbremsassistent med fotgjengervarsling, en avansert aktiv sikkerhetsfunksjon som varsler føreren om farlige situasjoner og bremser bilen automatisk ved behov. Nødbremsassistenten bruker frontradar pluss kamerasensorer og arbeider i tre trinn. Først varsles du visuelt og med et lydsignal, så øker den bremsetrykket i ut fra kollisjonsfaren, og til slutt bremses bilen med maksimal kraft for å unngå en kollisjon eller i det minste redusere følgene av en uunngåelig kollisjon. Systemet aktiveres når det registrerer et kjøretøy eller en fotgjenger foran bilen i hastigheter på 8 km/t og høyere.
Varsling om kryssende trafikk bak

Varsling om kryssende trafikk bak

Ved hjelp av radar i hjørnene bak reduserer varslingen om kryssende trafikk faren for kollisjoner når du rygger på trange steder med dårlig sikt. Radarene overvåker et område på 180° bak bilen og varsler visuelt og med lydsignaler om kryssende trafikk.
Filholder

Filholder

Helt nye KONA electric er utstyrt med filholder. Når den er aktivert, holder den SUV-en midt i kjørefeltet i hastigheter fra 0 opptil 150 km/t både på motorvei og i bytrafikk.
Filskifteassistent

Filskifteassistent

Filskifteassistenten (standard på KONA electric) overvåker veimerkingen ved hjelp av frontkameraet. Hvis bilen utilsiktet er i ferd med å forlate kjørefeltet, varsler den deg. Systemet holder også bilen i kjørefeltet ved å svinge aktivt på rattet.
Blindsonevarsler med filskiftevarsling

Blindsonevarsler med filskiftevarsling

Blindsonevarsleren bruker også radarene i hjørnene bak, og varsler med et symbol i sidespeilene hvis den registrerer et kjøretøy i blindsonen. Når du setter på blinklyset for å skifte kjørefelt, varsles du med et lydsignal hvis funksjonen registrerer et kjøretøy i blindsonen.
Fjernlysassistent

Fjernlysassistent

LED-hovedlykter er standard i Norge. De har en lystone som ligner dagslys. Lysdioder har lang levetid og betydelig lavere strømforbruk enn halogenpærer. I automatisk modus registrerer fjernlysassistenten møtende kjøretøyer og kjøretøyer i samme kjørefelt som bilen, og endrer automatisk til nærlys, slik andre førere ikke blir blendet. Når systemet ikke registrerer andre kjøretøyer, slår det automatisk på fjernlyset igjen.
Tretthetsvarsling

Tretthetsvarsling

Tretthetsvarslingen øker sikkerheten ved å kontinuerlig overvåke og analysere kjøremønstret ved hjelp av data om rattutslag, styremoment og bilens posisjon i kjørefeltet. Når den registrerer tegn på tretthet eller dårlig konsentrasjon, varsler den føreren med et lydsignal og en oppfordring om å ta en pause.
Fartsgrensevarsling

Fartsgrensevarsling

Fartsgrensevarslingen bruker frontkameraet og informasjon fra navigasjonssystemet til å registrere veiskilt med informasjon om fartsgrenser og forbikjøring forbudt. Informasjonen vises både på navigasjonsskjermen og på TFT-kombiinstrumentet.
Statiske kurvelys

Statiske kurvelys

Det statiske kurvelyset lyser opp området foran bilen i retningen du svinger. Det gir bedre sikt i mørket og øker sikkerheten.

Fem år – ubegrenset kjørelengde

Hyundais garantiprogram er et uttrykk for Hyundais kvalitetsprodukter. Ved normal bruk og oppfølging av serviceprogrammet vil garantien dekke alle produksjonsfeil som måtte oppstå, med unntak av de slite- og servicedeler.

Les mer om våre garantivilkår og betingelser her.

Åtte års garanti på fremdriftsbatteriet

Vi har gleden av å tilby markedets beste garanti på fremdriftsbatteri på våre batterielektriske biler: åtte år eller 200 000 km (avhengig av hva som inntreffer først).

Back to top