Gå til innhold

Vi satser tungt på hydrogenteknologi

Den 11 desember 2018 presenterte vi i Hyundai vårt langsiktige «FCEV Vision 2030» som viser vårt engasjement og våre ambisjoner for vårt arbeid med hydrogenteknologi og hydrogenelektriske biler frem mot 2030.

  • Publisert: 13.12.18

Under lanseringen kunne vi avsløre at, foruten våre egne merker, vil Hyundai utvikle systemer som skal tilbys andre produsenter i bil- og transportindustrien. Blant produksjonen av hydrogenelektriske systemer på totalt 700.000 systemer årlig, er planen at 500.000 skal gå til hydrogenelektriske biler.

Men, vi i Hyundai gir oss ikke der. I tillegg til bilindustrien planlegger vi å tilby systemer til blant annet droner, skip, gaffeltrucker, generatorer og transportflåter. Med «FCEV vision 2030» stadfester vi våre holdninger om at hydrogen er en sentral del av fremtidens nullutslippssamfunn. Med miljø i førersetet ønsker vi å legge til rette for at vi i Hyundai skal være en global leder innen brenselcelleteknologi. 

– Hyundai Motor Group er den globale pioneren innen kommersiell produksjon av hydrogenelektriske biler, og tar et stort steg fremover i vårt bidrag til utviklingen av nullutslippssamfunnet, sier Hyundai Motor Groups konserndirektør Euisun Chung. 

– Vi vil utvikle vår rolle forbi bilindustrien, og spille en sentral rolle i det globale samfunnets vei mot et utslippsfritt samfunn. Vårt arbeid med å gjøre hydrogen til en økonomisk bærekraftig energikilde vil bidra til dette. Vi har full tro på at hydrogenelektrisk kraft vil endre transportsektoren og bli en ledende økonomisk suksess globalt.

I tillegg til at vi i Hyundai forventer at den globale etterspørselen etter hydrogenelektriske kjøretøy vil nå to millioner enheter årlig innen 2030, forventer vi også at vårt arbeid med hydrogenteknologi vil skape 51.000 nye arbeidsplasser innen 2030. 

Hyundai Motor Groups konserndirektør Euisun Chung. Foto: Hyundai

Hyundai NEXO

I høst gikk startskuddet for salget av vår helt nye hydrogenelektriske bil, NEXO, i Norge. Bilen er en revolusjon for hydrogenelektriske biler, og har en svært attraktiv totalpakke. 

– Dagens nyheter fra Sør-Korea bekrefter at NEXO bare er begynnelsen på et nytt kapittel. Hyundai er en svært ambisiøs aktør globalt, og at det satses bredt på hydrogenelektrisk teknologi sender klare signaler om at vi er en ledende produsent av innovative løsninger og miljøbiler. Teknologiutviklingen er enorm, og vi er også helt i tet på rene elektriske drivlinjer i KONA electric og IONIQ electric, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway.

Prisen på NEXO ligger på 585.900 kroner (veiledende, levert Drammen) og er da utstyret med alt av ekstrautstyr, kraftig elmotor på 161 hestekrefter med 395 Nm dreiemoment, og en hydrogenelektrisk drivlinje som byr på en rekke innovative løsninger. 

Relaterte artikler
Bilnytt

Hyundai tildelt prisen SAFETYBEST

Vi i Hyundai er stolte over å ha blitt tildelt prisen SAFETYBEST for vårt innovative Rear Occupant Alert-system under den attende utgaven av prisutdelingen til AUTOBEST.

Back to top