Gå til innhold

Vi inngår samarbeid med Rimac om high performance-elbiler

Hyundai Motor Group og Rimac Automobili har inngått et strategisk partnerskap. Målet med samarbeidet er å styrke vår satsning mot å bli ledende i markedet for high peformance-elbiler. I tillegg er partnerskapet et steg videre for oss som en «game changer» innen miljøvennlig mobilitet.

  • Publisert: 23.05.19

Det nye partnerskapet innebærer at Hyundai Motor Group, herunder oss og Kia, vil investere henholdsvis 64 og 16 millioner euro i Rimac, totalt 80 millioner euro. Vi skal jobbe tett sammen for å utvikle prototypene for en helelektrisk Hyundai N-modell, så vel som en hydrogenelektrisk high performance-bil. Målsetningen er at begge disse modellene vil bli introdusert i markedet.

– Rimac er et innovativt selskap, med fremragende kunnskap innen high performance-elbiler, sier toppsjef Euisun Chung i Hyundai Motor Group.

– Med sine røtter som en startup, massevis av erfaring i å samarbeide med bilprodusenter, og en stor teknologisk ekspertise, er Rimac den ideelle partneren for oss. Vi ser fram til å samarbeide med selskapet på vår vei mot miljøvennlig mobilitet, sier Chung.

Mannen bak Rimac Automobili, Mate Rimac tror samarbeidet vil være svært godt for begge selskapene.

– Vi er veldig imponert over Hyundai Motor Groups visjon og besluttsomhet, sier han, og fortsetter:

– Vi tror dette partnerskapet på teknologi vil skape maksimal nytte for selskapene våre, samt våre kunder. Rimac er fortsatt et ungt og relativt lite selskap, men det vokser fort. Vi ser en sterk investor og partner i Hyundai, og tror at dette samarbeidet vil styrke vår posisjon som en toppleverandør av elektrifiseringskomponenter til bilindustrien.

Mate Rimac grunnla selskapet sitt i 2009, som et garasjeprosjekt i hans hjemland Kroatia. Visjonen var fra start å bygge fremtidens sportsbil. Siden den gang har selskapet vokst seg til en teknologisk storspiller, med omfattende ekspertise innen både helelektriske high performance-drivlinjer, en rekke kontrollteknologier, og ikke minst batterisystemer.

Vi vil utnytte partnerskapet til å utvikle våre allerede sterke R&D-kunnskaper innen miljøvennlig mobilitet. Hyundais elektrifiseringsplan inkluderer utrulling av 44 miljøvennlige bilmodeller innen 2025. Elektrifisering av vårt kritikerroste N-merke betyr dessuten at man også vil se helektriske sportsbiler med høy ytelse.

– Vi ønsker å bygge high performance-biler som ikke bare er raske og kraftige, men som også innfrir våre kunders høyeste forventninger til deres drømmebil, sier produkt-topp Thomas Schemera i Hyundai Motor Group.

– Vårt mål er å gjøre elbiler populære for alle, og å skape sosial nytte gjennom teknologi og innovasjon i verdensklasse.

Relaterte artikler
Bilnytt

Hyundai presenterer helt ny virtuell cockpit

Det er allerede lenge siden bilen gikk fra å være et rent fremkomstmiddel til et avansert teknologisk verktøy. Kravene til å holde seg på en moderne førsteplass har endret seg voldsomt bare det siste tiåret. Vi presenterer nå vår pågående studie av en helt ny virtuell cockpit som skal kunne introduseres i alle bilklasser.

Bilnytt

Hybridbiler klatrer på ønskelista

Nesten like mange vil kjøpe hybridbil som bensinbil neste gang de bytter kjøretøy, viser en ny undersøkelse. 31 prosent svarer “hybrid”, mens 35 prosent svarer at foretrekker en tradisjonell diesel- eller bensinbil, ifølge en spørreundersøkelse YouGov har gjennomført.

Elbil

Lading av elbil – Steg for steg

Som eier av en elbil vil du møte en ny hverdag med ny teknologi, og det er ikke unormalt å ha noen spørsmål. Hyundai ønsker å gjøre den nye hverdagen enkel og oversiktlig for deg, og vil på denne siden gå kort igjennom det du trenger å vite om lading av din elbil.

Back to top