Gå til innhold

Verdenspremiere: Hyundais helt nye elbilkonsept

Det nye elbilkonseptet Prophecy tar Hyundais ‘Sensuous Sportiness’-filosofi til neste nivå.

  • Publisert: 03.03.20

Se avdukingen av Prophecy her

Hyundai Motors slipper i dag det helt nye elbilkonseptet Prophecy. Det visjonære konseptet uttrykker Hyundais siste designfilosofi ‘Sensuous Sportiness’, og bygger videre på linjen fra Hyundai 45 som ble vist under IAA i Frankfurt høsten 2019. I likhet med 45 tas kompleksiteten ned til fordel for rene linjer og minimalistisk formgivning.

Prophecy følger opp med en fullstendig proporsjonal og ikonisk silhuett som er resultatet av et svært aerodynamisk design. Gjennom å legge til rette for lang akselavstand og kortere overheng har Hyundais designere oppnådd en perfekt strømlinjeformet bil. Dette takket være en ny elbilarkitektur som er definert av rene overflater og god plassutnyttelse, kombinert med estetisk harmoni og funksjonalitet.

- Vi har skapt et ikon som etablerer en ny standard for elbiler samtidig som det flytter Hyundais designvisjoner til enda bredere horisonter, sier SangYup Lee, lederen av Hyundais globale designsenter.

- En del av denne utvidelsen av designvisjonene er det vi kaller ‘Optimistic Futurism’. Målet med dette er å skape en emosjonell kobling mellom menneske og bil.

 

Designretning kommer til liv med Prophecy

Bruken av ‘Sensuous Sportiness’-filosofien er tydelig i Prophecys sidedesign, som tar formen av en perfekt slipt stein. Sidesdesignet deles av en enkelt strømlinjeformet kurve som går fra front til hekk, med minimalisme som rød tråd. Linjen understreker det tidløse ved Prophecy. Konseptet har videre en såkalt «boat-tail»-linje i hekken, og denne sørger for å gi en følelse av bevegelse selv når bilen står stille.

Designet gir videre utmerket aerodynamikk, noe Hyundai anser som en sentral karakteristikk for elbiler. Felgenes propelldesign er en del av dette, og sørger for at luft trekkes inn og kanaliseres langs bilens sider. Den integrerte hekkspoileren komplementerer denne effekten ved å skape marktrykk som bidrar til stabilitet i hastighet.
Med spoilerens utførelse i et transparent akrylmateriale får man et unikt innblikk i de funksjonelle komponentene på innsiden. Dette designgrepet er også integrert i blant annet frontlyktene.

Piksellampene som først ble benyttet på konseptet Hyundai 45 tas et steg videre i Prophecy. Denne progressive lysteknologien er integrert i frontlykter, baklykter og bilens spoiler. Hensikten med designet er å sende tankene til den iboende energien i bilens battericeller. Pikselerte lamper vil bli et signaturelement i fremtidige bilmodeller fra Hyundai.

Prophecys identitet som elbil fortsetter også i bilens understell. Et bredt luftinntak som er plassert under støtfangeren sluser inn frisk luft for å gi svært effektiv kjøling av batteripakken.

 

Prophecy-Skisse.png

Fordeler av elbilplattform

Interiøret i Prophecy drar nytte av fordelene som ligger i elbilplattformens allsidighet og plass. I stedet for et tradisjonelt bilinteriør har Prophecy et raffinert, luftig og komfortabelt interiør som gir varme og god romfølelse.

Prophecy benytter dessuten autonome kjøreteknologier, og i stedet for et ratt har bilen joysticker, som gir en helt ny men likevel betryggende, kjent og intuitiv kjøreopplevelse. Med en joystick i hver hånd kan sjåføren styre bilen fra en svært komfortabel sittestilling. En rekke funksjoner er tilgjengelige direkte fra joystickenes integrerte knapper, og bidrar til økt sikkerhet og komfort.

lassen som frigjøres ved å benytte joysticker i stedet for ratt sørger for enda bedre sikt for alle om bord. I bilens «Relax»-modus har passasjerene tilnærmet ingen visuelle hindringer. Med en komfortabel og tilbakelent sitteposisjon ser passasjerene bare den store skjermen som strekker seg over hele bilens bredde, samt det vingeformede dashbordet. I dette moduset flyter dessuten dashbordet ned slik at man får et enda åpnere interiør.

Hyundai har i Prophecy skapt et interiør hvor miljøvennlige materialer og design kombineres for å demonstrere selskapets visjon for fremtidige elbiler. Et eksempel er luftinntakene som er plassert på sidedørene. Disse sender luft til bilens «Clean Air»-rensesystem, som sørger for en jevn strøm av renset luft inn i bilen. I tillegg sirkuleres denne luften ut igjen som helt ren luft.

Navnet Prophecy speiler konseptets funksjon, som er å betegne en positiv fremtid for både Hyundais design og de innovative mobilitetsløsningene som vil bli tilgjengelige for fremtidens elbilkunder.

Relaterte artikler
Elbil

Derfor bør du investere i ladestasjon hjemme

Setter du opp en ladestasjon hjemme fremfor å lade via vanlig stikkontakt får du både en raskere og mer sikker ladingsprosess. Øyvind Knudsen, produktsjef i Hyundai Norge, forteller deg det du må vite om hjemmelading.

Bilnytt

Fire nye hydrogenstasjoner får støtte fra Enova

Mange miljøteknologier er med på å senke transportutslippene, og vår nyhet Hyundai NEXO er en hydrogenelektrisk bil som nå kan bli enda mer aktuell når Uno-X Hydrogen får støtte fra Enova til å etablere flere nye hydrogenstasjoner her i landet.

Bilnytt

Null utslipp og masse personlighet

Den fargerike designperlen Hyundai IONIQ er kåret til Årets Bil 2017 og vant sikkerhetstesten i sin klasse. - Dette er en storselger i Norge, sier markedssjef Christian Stenbo i Hyundai.

Back to top