Gå til innhold

Test-vinner: Derfor burde du velge Kona Electric

Synes du det er vanskelig å velge elbil? Vi har listet opp flere grunner til hvorfor du burde velge toppmodellen Hyundai Kona Electric. Denne elbilen har fått svært gode tilbakemeldinger etter flere ulike tester. Kona Electric er en av Norges mest solgte elbiler om dagen.

  • Endret: 27.11.20

Det kan være vanskelig å velge den perfekte bilen for dine behov. Derfor skal vi gjøre valget ditt litt enklere. Kona Electric er en kompakt-SUV som passer de aller fleste behov. I denne teksten finner du 6 gode grunner til hvorfor Kona Electric er den perfekte modellen for deg.  

1. Elbil til 400 000 kr: Billig elbil med lang rekkevidde

Rekkevidde er og blir viktig for alle som vurderer å kjøpe elbil. Dette er en av Kona Electric sine aller største styrker. Den oppgraderte modellen har en rekkevidde på hele 484 kilometer, noe som førte Kona Electric til rekkeviddetoppen da Motor testet elbilen. Kona Electric holder rekkevidden den lover både på vinter- og sommerstid, og passer perfekt til både korte og lengre kjøreturer. Broom skyter av at Kona Electric kjører enda litt lenger fra konkurrentene etter den nyeste oppgraderingen.  

Med tanke på prisen er Kona Electric et meget godt alternativ for deg som ønsker en kompakt-SUV. Det er svært få biler på markedet som kan matche denne elbilen på effektivitet.

Og apropos pris. Det digitale strømselskapet Tibber har kartlagt hvor mye strøm ulike elbiler bruker, og fikk dermed se hvor mye de koster i strøm per mil. Testen viste at Kona Electric er billigst i drift med 1,21 kroner per kjørte mil.

Som eier av Kona Electric vil du også ha stor glede av den raske ladetiden. Kona Electric kan hurtiglades på under én time.

 

Pris-og-utstyrsliste-2.jpg

Mer-om-Kona-Electric.jpg

Konfigurer-meg.jpg


2. Praktisk elbil for en aktiv bileier

Kona Electric har alt du trenger i en familiebil. Kjøper du en utgave som er produsert fra mars 2020 kan du bestille et tilhengerfeste med tillatt totalvekt på 300 kg. Det betyr at du for eksempel kan frakte komposten til søppeldynga eller kjøre sofaen hjem fra IKEA. Dette er ikke hverdagskost for elbiler i denne størrelsen.

Når du i tillegg har mulighet til å ha takboks/taklast på elbilen, så vet du at du får med deg alt du trenger til den etterlengtede familieturen. Det aerodynamiske designet gjør at du uansett vil ha glede av den lange rekkevidden – selv med mer last under kjøring.

Les-mer-om-tilhengerfeste-kona.jpg

3. Kona Electric er god å kjøre

Dette er en behagelig og komfortabel elbil som du vil trives i. Du har god plass i kupéen, behagelige seter og alt du trenger av funksjoner lett tilgjengelig på og rundt rattet. Det oppvarmede skinnrattet er både funksjonelt og komfortabelt. Berøringsskjermen er moderne og lettbetjent, og de fire knappene på girkassen er tidsriktige og svært funksjonelle.

I Broom sin test av Kona Electric kan du blant annet lese dette om deres kjøreopplevelse:

– På veien er det første som slår oss at Kona Electric er overraskende komfortabel, når det kommer til oppsett og understell. Det er rett og slett en behagelig bil, man ikke har noe imot å dra på langtur med.

4. Mye utstyr for pengene

Med førerassistentsystemet SmartSense vet du at du har det som trengs for å få en sikker og komfortabel kjøretur. Systemet består av kameraer og sensorer som leser trafikkbildet når du er ute på veien. Du vil også få tilgang til oppdatert informasjon om batteristatus, nærmeste ladestasjon, ladepriser, trafikk, vær og interessepunkter. Alt dette har du lett tilgjengelig i Bluelink-appen.

I tillegg består Kona Electric av en rekke tilleggsutstyr som du vil ha stor glede av. Du kan blant annet benytte deg av ladeplaten for trådløs mobillading, ventilasjons- og varmesystemet i setene og KRELL Premium lydsystemet, som gir deg krystallklar lyd på anlegget. Dette poengterte også Lydogbilde.no da de testet Kona Electric. 

Geir Gråbein Nordby/lydogbilde.no
Her får du sprek bass og bra med lydtrykk, samtidig som lyden er klar og fin. Uansett hva som er favorittmusikken, kommer du nok til å trives godt med denne lyden, skriver dem. Geir Gråbein Nordby/lydogbilde.no

5. Elektrisk crossover i et SUV-karosseri

Det er alltid kult å kjøre rundt i en bil du kan være stolt av. Kona Electric har et moderne design som gir et sporty og tøft uttrykk. Den har kraftfulle linjer og former, solide LED-lykter og unike detaljer som viser at dette er en SUV fra Hyundai. Den lukkede grillen understreker at modellen er helelektrisk.

Innvendig består Kona Electric av kvalitetsmaterialer og utstyr som gir høy komfort. Det sorte innvendige designet leveres i stoff eller skinn.

 

Mer-om-Kona-Electric.jpg


6. Prisvinnende design

De som eier en Kona Electric har gleden av å kjøre rundt i en anerkjent modell som har fått flere høythengende priser. I 2018 mottok Hyundai den prestisjefylte prisen «Red Dot: Brand of the Year 2018», en pris med fokus på design og innovasjon. Kona Electric er en av flere av våre biler som har vunnet priser i verdens viktigste designkonkurranser de siste årene. Modellen har en elegant utforming og stilfullt elbildesign som legges merke til på veiene.

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Vil du bli kontaktet?

Back to top