Gå til innhold

Våre norske kunder har aldri vært mer fornøyde

Vi har i løpet av første halvår i 2019 kapret sjetteplassen på salgsstatistikken i Norge, med en markedsandel på over fem prosent. Veksten skyldes i stor grad en meget konkurransedyktig produktportefølje, med en rekke elektriske og elektrifiserte modeller.

  • Publisert: 03.07.19

Til og med 23. juni var det registrert 3.887 nye Hyundai i Norge, noe som tilsvarer mer enn en dobling fra samme periode i fjor.

Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen
Man skulle kanskje tro at en såpass ekstrem vekst ville gi seg utslag i kunder som opplever selgere og teknisk personell med dårlig tid, men vi ser tvert imot at kundene våre aldri har vært mer fornøyde. Det skyldes en fenomenal innsats ute hos forhandlerne, i tillegg til en veldig bevisst satsning hos importøren. Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen

Kundeopplevelsene står helt sentralt for oss, og ved utgangen av første halvår er tallenes tale svært tydelig. Mer enn 8 av 10 nybilkunder vil nå definitivt anbefale sin Hyundai-forhandler til venner og familie.

Unge og bevisste kunder

Vi knytter oss til nye og yngre kunder med høye forventninger til både produkt, forhandlernettverk og kjøpsprosess. Målrettet arbeid over tid har gitt både rett fokus og ikke minst et oppløftende resultat i fornøyde kunder og nye Hyundai-ambassadører. Alle måleparameterne i våre undersøkelser viser god score, men spesielt er tilfredshet i opplevelsene med personalet og overlevering av bil viktige elementer i fremgangen.

Det å bli møtt av serviceinnstilt personale med god produktkunnskap, støtter opp om dagens digitale kjøpsforberedelse. Dette er fortsatt svært viktig for kunden for å få på plass de siste detaljene og besvart eventuelle spørsmål før kontrakten signeres.

Markedsdirektør Christian Stenbo.
Innsatsen som gjøres ute hos våre forhandlere fortjener mye ros, og vi er virkelig glade for den sterke utviklingen. Markedsdirektør Christian Stenbo.

Fra våre kundeundersøkelser ser vi at kundene spesielt verdsetter en enkel og smidig kjøpsprosess, informasjonsflyt og avslutningsvis en grundig gjennomgang ved overlevering av den nye bilen.

Dagens biler inneholder mye teknologi, sikkerhet og utstyr, og det at kunde og selger tar seg tid til en god gjennomgang av bilen, gjør at kundene får maksimal glede av bilen og kjennskap til hvilke muligheter teknologien byr på.

Et av fokusområdene har for oss vært å styrke kundekommunikasjon i perioder med leveringstid på enkelte modeller. Den mentale kølappen før levering og følelsen av å bli godt ivaretatt mens man venter er viktig for kundens trygghet.

Vi jobber i dag med spennende teknologiske løsninger som vil ivareta kunden ved alle faser av bilholdet og møte fremtidens ønsker på en god måte.

- Digitalisering og automatisering står helt sentralt, og vi fortsetter arbeidet med å gjøre våre løsninger enda bedre. Dette er en kontinuerlig prosess, og vi ser særlig at salget av elbiler gir oss verdifull innsikt som gjør at vi kan ligge langt fremme på dette, sier Stenbo.

Til topps på kvalitet

Nylig tok vi i Hyundai Motor Group også alle pallplassene i J.D. Powers IQS-undersøkelse for andre året på rad.

- Dette er en viktig indikator på nybilkvalitet, og representerer et langt større utvalg enn man får i studier fra mindre markeder, sier Øyvind Knudsen.

- For oss er det veldig hyggelig å se at kvaliteten vår er på topp i store internasjonale tester, samtidig som rykende ferske tall her hjemme viser at vi har meget fornøyde kunder. Til sammen er det med på å legge grunnlaget for fornøyde kunder over tid.

Nybilkvaliteten på tvers av hele vår modellportefølje bidro til at konsernet gjentok fjorårets storeslem i den omfattende kvalitetsundersøkelsen til J.D. Power. Undersøkelsen måler antall biler med et opplevd problem per 100 kjøretøyer i løpet av de første 90 dagene etter overtakelse. 2019-utgaven baserer seg på svar fra 76.256 nybilkunder i det amerikanske markedet.

Vi kuttet antallet opplevde problemer med ytterligere tre per 100 biler i år, og endte med en score på 71 per 100 biler. Dette er et solid resultat, og langt under snittet på 93 per 100 biler.

Hyundai Motor Groups premiummerke Genesis vant i år som i fjor, tett fulgt av konsernsøsknene Kia og Hyundai på andre og tredje plass. Gapet ned til fjerdeplass var stort, med hele 12 flere biler med opplevde problemer per 100 kjøretøyer.

Se våre modeller her.

Relaterte artikler
Bilnytt

Prisdryss til Hyundai

Vi i Hyundai har lenge jobbet for miljøet og fremtiden, derfor er det ekstra gøy når vårt harde arbeid legges merke til. Aldri før har vi opplevd så gode tilbakemeldinger fra både industrien og massemarkedet. Og dette er bare begynnelsen!

Teknologi

Verdens første navigasjonssystem med holografisk AR

Sammen med det sveitsiske start-up selskapet WayRay har vi i Hyundai utviklet en demo av verdens først navigasjonssystem med holografisk utvidet virkelighet (AR). Teknologien ble plassert i en demobil og presentert under årets teknologimesse, CES, i Las Vegas 08. januar.

Bilnytt

Bilprodusent valgte Oslo for internasjonalt fotoopptak

En ny elektrisk bil skal vises frem for Europas bilpublikum - med Oslo som bakgrunn. Norske byer har en unik høy andel av elektriske biler og Oslo kan kanskje regnes som verdens elbil-hovedstad. Ingen tvil om at byen byr på et autentisk miljø for å fotografere en ny elektrisk bil.

Back to top