Gå til innhold

To på pallen og seier i Rally Sverige

Hyundai har hatt en kjempehelg i de svenske og norske skogene. Ikke bare stakk belgieren Thierry Neuville av med førsteplassen, men nykommeren på laget, nordmannen Andreas Mikkelsen sikret en tredjeplass i sitt femte løp for laget. Som om ikke det var nok kom Hyundais tredje sjåfør Hayden Paddon (NZ) på en høyst respektabel femteplass.

  • Publisert: 19.02.18

 

Dette var også først gang Hyundai har vunnet på snødekte skogsveier i de svenske og norske skoger. Og løpet hadde nerve og spenning gjennom hele helgen. Søndagen sikret Andreas Mikkelsen tredjeplassen i den såkalte Power Stage, hvor det er mulig å score ekstra poeng i siste runde.

–  Resultatmessig er jeg veldig fornøyd med tredjeplass. En plass blant de tre beste var målsettingen foran løpet. Dette var mitt første løp på snø og is med Hyundai, og vi hadde bare én test i forkant av løpet. Den foregikk under litt andre snøforhold enn hva vi opplevde i helga, og dermed hadde jeg et annet oppsett på bilen enn hva jeg normalt ville hatt om jeg hadde kjent bilen bedre, forteller Andreas Mikkelsen, som har med seg Anders Jæger i kartleserstolen. 

Tredjeplassen i Sverige er Mikkelsens første pallplass etter at han foran de tre siste VM-rundene i fjor signerte fabrikkontrakt med Hyundai. I samtlige fem løp han har kjørt for Hyundai har han sikret seg etappeseire. Det er en bekreftelse på at nordmannen mener alvor med at VM-gull er et realistisk mål denne sesongen. 

– Etter en uheldig VM-åpning i Rally Monte-Carlo var det viktig med et godt resultat nå. Med tredjeplass er vi med for fullt, og nå ser jeg frem til neste VM-runde i Mexico, understreker 28-åringen.

Med resultatene fra Sverige leder Thierry Neuville VM (WRC) sammenlagt med 41 poeng, 10 poeng foran Sebastian Ogier med 30 poeng. Andreas Mikkelsen ligger på en 6. plass med 21. poeng.

I fabrikkkampen leder Hyundai med 54 poeng, med Toyota rett etter med 53 poeng. Citroen har en 3. plass med 46 poeng etter to løp i Monte Carlo og Sverige. Neste løp går i Mexico 8. til 11. mars.

 

Resultater Rally Sweden 2018

1.  T. Neuville / 2:52:13.1                             
2.  C. Breen / +19.8
3.  A. Mikkelsen / +28.3
4.  E. Lappi / +45.8
5.  H. Paddon / +54.4
6.  M. Østberg / +1:15.3
   

Relaterte artikler
Eugen i sin Alfa Romeo klar for vinterføre Motorsport

Fartskongen på 1930-tallet

Eugen Bjørnstad var den første som satte Norge på motorsportkartet . Han var eventyreren, kremmeren og livsnyteren som ble en av Norges største kjendiser i sin tid.

Motorsport

Hva skal til for å vinne et VM i rally?

Hyundai har lagt store ressurser inn i motorsport de siste årene. I første omgang VM i rally, men også i andre bilsportdisipliner er de aktive. Men hva innebærer egentlig en slik satsing?

Motorsport

Rallystjerne tester ny Hyundai i30

Mellom slagene i rally-VM har Hyundais rallystjerne Thierry Neuville funnet tid til å vinterteste neste utgave i30. Bilen, som blir den første under merket N, blir Hyundais første høy-effektsbil. Den er skal lanseres i siste halvdel av 2017.

Back to top