Gå til innhold

Thierry slo tilbake - nå er Hyundai i posisjon til å bli verdensmestere

Man kunne ikke be om særlig mer av innsatsen til Thierry Neuville i Spania denne helgen.

  • Publisert: 28.10.19

Det er nesten nøyaktig et halvt år siden sist Thierry Neuville fra Belgia stod på toppen av seierspallen. 28. april 2019 vant han Rally Argentina, og 182 dager senere var 31-åringen omsider på toppen av pallen igjen.

Etter at 325 kilometer over 17 fartsetapper var unnagjort, kunne Neuville og kartleser Nicolas Gilsoul juble over seieren med 17,2 sekunders margin til den nybakte verdensmesteren Ott Tänak i Toyota, med sin egen lagkompis Dani Sordo på tredjeplass, kun fire tideler ett Tänak igjen. Hyundais tredjefører for helgen, Sebastien Loeb, endte på en fjerdeplass, så tre Hyundai i20 Coupe WRC innenfor de fire beste plassene må sies å være den beste laginnsatsen for Hyundai så langt i år.

Med det tok Neuville sin tredje seier for sesongen, og har nå klatret opp til andreplass sammenlagt med to poengs forsprang ned til Sebastien Ogier i kampen om sølvmedaljen for førere. Gullet glapp da Tänak og kartleser Martin Jarveoja både vant Power Stage, men også sikret seg andreplassen helt på tampen av løpet, selv om Neuville leverte det han maktet for å holde liv i gullkampen.

Belgieren er likevel godt fornøyd, og kan heller ikke gjøre annet enn å gratulere Ott Tänak med VM-gullet for førere. Nå dreier all fokus seg inn mot fabrikkmesterskapet, der Hyundai styrket ledelsen sin med 18 poeng ned til Toyota før alt skal avgjøres i Australia i november.

– Vi har kjempet i hele år mot Ott og Martin, men de har vært veldig sterke så gratulerer til med med deres første tittel. Neste år skal ikke bli like enkelt for dem. Denne helgen gjorde vi maks av det vi kunne få til, men vi har kost oss i helgen, og følelsen med bilen var veldig bra. Vi ser fram til det neste løpet hvor vi skal kjempe om fabrikkmesterskapet. Det er definitivt målet vårt, så alt fokus ligger på det mesterskapet nå, oppsummerer Neuville.

Under Rally Australia er norske Andreas Mikkelsen tilbake i bilen igjen, sammen med Neuville og Sordo som utgjør den totale Hyundai-trioen i sesongavslutningen.

Fører-VM (etter 13 av 14 runder)
1) Ott Tänak, Toyota, 263
2) Thierry Neuville, Hyundai, 227
3) Sebastien Ogier, Citroën, 217


4) Andreas Mikkelsen, Hyundai 102
8) Dani Sordo, Hyundai, 89
11) Sebastien Loeb, Hyundai, 51
14) Craig Breen, Hyundai, 10

Fabrikk-VM (etter 13 av 14 runder)
1) Hyundai Shell Mobis WRT, 380
2) Toyota Gazoo Racing WRT, 362
3) Citroën Total WRT, 284
4) M-Sport Ford WRT, 218

Relaterte artikler
Motorsport

Hyundai Motorsport jakter seier i Rally Sverige

Som runde to av fjorten i sesongen, reiser Andreas Mikkelsen og teamet hans denne uken til Torsby for å konkurrere om den gjeve seieren i Rally Sverige. Med sin Hyundai i20 Coupe WRC skal Mikkelsen vise hva han er god for på det glatte føret.

Motorsport

Espen Ruud (23) reiser jorda rundt i motorsportens toppdivisjon

Espen Ruud (23) fra Geilo er bilmekaniker på et av verdens beste rallyteam. Til tross for sin unge alder har han møysommelig klatret til topps i et beinhardt miljø. Det er nemlig mange som ønsker å være mekaniker for de beste racingsjåførene i verden.

Motorsport

Rally Monte Carlo, løpet hvor publikum påvirker utfallet

Ett av verdens mest berømte og tradisjonsrike bilrace starter rallysesongen denne uken. Rally Monte Carlo ble første gang arrangert i 1911 for å vise bilenes fremskritt og nyvinninger. Siden 1973 har årets første rallyløp bydd på alt fra tørr asfalt til regn, snø og is, noe som gjør dekkvalget til en risikosport i seg selv.

Back to top