Gå til innhold

​Starter elbilproduksjon ved en av Europas mest moderne bilfabrikker

Hyundai Motor har tidligere bekreftet at europeisk produksjon av Kona Electric starter i Tsjekkia i mars. Nå gjør selskapet de siste forberedelsene på fabrikken som skal produsere 30.000 elbiler i 2020.

  • Publisert: 28.02.20
  • foto: Hyundai

I starten av mars går startskuddet for europeisk elbilproduksjon hos Hyundai. Den tsjekkiske fabrikken (Hyundai Motor Manufacturing Czech, HMMC) ligger i byen Nošovice, og er en av Europas største og mest moderne bilfabrikker. HMMC skal produsere 30.000 Kona Electric allerede i år, og sammen med økt produksjon ved Hyundais fabrikk i Ulsan i Sør-Korea tredobles tilgjengeligheten av Kona Electric til de europeiske markedene. For Norges del gir tiltakene normaliserte leveringstider for Kona Electric allerede til høsten. Kunder som bestiller bil nå kan forvente å få sin nye elbil til sommeren.

- Med produksjonsstart for Kona Electric i Tsjekkia befester Hyundai sin posisjon som en ledende leverandør av elektrisk mobilitet i Europa, sier President og CEO Dong Woo Choi i Hyundai Motor Europe.

- Ved å utvide produksjonen til Europa sørger vi for bedre tilgang i europeiske markeder. Vi ser på dette som en videreføring av filosofien «laget i Europa for Europa». Vi styrker dessuten Europa som produksjonsregion gjennom å produsere elektrisk mobilitet lokalt.

Europeisk batteriproduksjon

Batteripakkene til tsjekkiskproduserte Kona Electric kommer også fra Europa. Det betyr stabil tilgang på batterier, med reduserte avstander mellom fabrikkene og et bekreftet antall batterier som trengs til produksjonsvolumet.

Hyundai har i tillegg gjort endringer ved den tsjekkiske fabrikken, blant annet med et nytt lagringsbygg for batteripakker, oppgraderte produksjonsfasiliteter og et automatisert fraktsystem til den nye produksjonslinjen.

I 2020 forventer Hyundai å levere 80.000 elektriske og hydrogenelektriske biler i Europa, og vil med det blir verdensdelens største leverandør av nullutslippsbiler.

elbilproduksjon-2-sammen.png

Fabrikken

HMMC åpnet i november 2008, og er Hyundais første fabrikk i Europa. Fabrikken har om lag 3.300 ansatte, og produserer 1.500 biler daglig. Totalt produseres det mer enn 300.000 biler i året ved HMMC, og i 2019 feiret fabrikken tre millioner produserte biler, og en million produserte Hyundai Tucson. HMMC eksporterte i 2019 biler til 69 land på fem kontinenter. I tillegg til Kona Electric produserer fabrikken i30 og Tucson.

Vil du vite mer om Kona Electric?

Prøvekjør-KONA-EV.jpg

kontakt-oss-KONA-EV.jpg

Les-mer-om-KONA-EV.jpg

Relaterte artikler
Bilnytt

Fire nye hydrogenstasjoner får støtte fra Enova

Mange miljøteknologier er med på å senke transportutslippene, og vår nyhet Hyundai NEXO er en hydrogenelektrisk bil som nå kan bli enda mer aktuell når Uno-X Hydrogen får støtte fra Enova til å etablere flere nye hydrogenstasjoner her i landet.

Bilnytt

Bilprodusent valgte Oslo for internasjonalt fotoopptak

En ny elektrisk bil skal vises frem for Europas bilpublikum - med Oslo som bakgrunn. Norske byer har en unik høy andel av elektriske biler og Oslo kan kanskje regnes som verdens elbil-hovedstad. Ingen tvil om at byen byr på et autentisk miljø for å fotografere en ny elektrisk bil.

Back to top