Gå til innhold

Seks ting du kan gjøre med bilen

Nå som samfunnet gradvis åpner opp igjen har vi flere muligheter å utnytte i hverdagen, samtidig som vi er forsiktige og tar vare på hverandre - enten det er å dra på en kjøretur i nærmiljøet eller hjelpe noen som ikke har det så lett.

  • Publisert: 29.04.20

Selv om vi fortsatt må være forsiktige betyr ikke det at vi trenger å holde oss inne hele tiden. Det er mange muligheter vi kan utnytte for å gjøre hverdagen bedre, både for oss selv og andre. Her er seks ting du kan gjøre med bilen.

1. Oppdag nye steder i nærmiljøet

I en hektisk hverdag er det mange som ikke utnytter mulighetene i sitt eget nærmiljø. Du har kanskje kjørt forbi starten på en tursti eller et fint tjern. På vei til jobben ser du kanskje skilting til et utkikkspunkt, eller en fin uteplass du tenkte barna ville likt. Dette er en fin mulighet til å ta med familien på en biltur og utforske de stedene du aldri har fått sjansen til å oppdage. Smør med matpakke og utforsk hvor den turstien leder hen, eller ta med barna til den fine uteplassen i vårsolen.

Kona-Electric-Oppdag-nye-steder-i-nærmiljøet.jpg

2. Lån bort bilen til noen som trenger den mer

Selv om flere av oss fortsatt sitter på hjemmekontor er det mange som må dra på arbeidsplassen for å gjøre viktige oppgaver samfunnet vårt er helt avhengig av. Dette gjelder alt fra sykepleiere som tar hånd om de syke, til butikkansatte som passer på at vi har mat i kjøleskapet. For de er det ekstra viktig å møte opp i tide, og i den sammenheng kan også du være til hjelp.

Kanskje du kjenner noen som må dra langveis fra eller som har uregelmessige arbeidstider. Dette er fin mulighet til å gjøre hverdagen deres enklere ved å låne bort bilen.

3. Nyt alenetid med lydbok eller høy musikk

Er det mye støy i husstanden og trangt om plassen? Trenger du litt alenetid? Ta deg en tur i bilen og sett på en god lydbok, eller favorittspillelisten på høyt volum. Vi trenger alle tid til oss selv, og en biltur alene er en fin anledning for litt pusterom i hverdagen.

Kona-Electric Nyt alenetid med lydbok eller høy musikk.jpg

4. Gjør bilen klar til våren

Nå som våren er her og sommeren er på trappene, er det på tide å vaske vinteren av bilen. NAF anbefaler bileiere å sette av litt tid til dette, og man får en ekstra god følelse av å ha en skikkelig ren og pen bil. Her kan du lese våre tips om utvendig og innvendig vask, polering og dekkskift av bilen.

Kona-Electric-Gjør-bilen-klar-til-våren.jpg

5. Rydd i klesskapet

Det er nok mange som kjenner seg igjen i å ha mye klær man sjeldent eller aldri bruker. Vi alle har sett inn i vårt eget klesskap og funnet plagg vi ikke engang visste at vi hadde. Nå er tiden inne for å ta en liten dugnad i garderoben og rydde opp i kleskolleksjonen. Kjør bort med klærne du ikke bruker, og gi dem heller til noen som faktisk trenger dem.

6. Handle for noen som ikke kan gjøre det selv

Det er fortsatt mange som sitter hjemme og er bekymret for å gå ut, eller som har det fysisk vanskelig med å komme seg til butikken. Hvis du er frisk og rask, hvorfor ikke ta en telefon til noen du kjenner og høre om de trenger hjelp til middagen? Be dem gi deg en handleliste og sett av en time til å gjøre dagen deres bekymringsfri med en så banal ting som å handle mat.

Kona-Electric-Handle-for-noen-som-ikke-kan-gjøre-det-selv.jpg

For mange er hverdagen på vei tilbake til normalen. Både barnehager og skoler åpnes, og noen får dra på kontoret igjen. La oss håpe at karantene vi har satt oss selv i snart er over, og at samfunnet kan sakte, men sikker komme tilbake til normalen. Fortsett med å være forsiktige og ta godt var på hverandre.

 

 

Relaterte artikler
Elbil

Se og bli sett med Hyundai KONA electric

Hyundai KONA electric var best i test blant elbiler når det gjaldt lys i en undersøkelse Dagbladet, Dinside og Autofil gjennomførte i samarbeid med det finske magasinet Tekniikan Maillmaa i oktober.

Tips og råd

Tre varianter av elbil, hva bør du velge?

Valg av elektrisk bil handler først og fremst om kjøre- og bruksmønster, sier markedsdirektør hos Hyundai, Christian Stenbo. Over 40 prosent av alle biler som selges i Norge har nå en form for elektrisk motor i seg, men modellene tilfredsstiller forskjellige behov. Derfor bør man se på sitt eget kjøremønster og være ærlig på hva slags type elbil man trenger, sier Stenbo.

Back to top