Gå til innhold

Se og bli sett med Hyundai KONA electric

Hyundai KONA electric var best i test blant elbiler når det gjaldt lys i en undersøkelse Dagbladet, Dinside og Autofil gjennomførte i samarbeid med det finske magasinet Tekniikan Maillmaa i oktober.

  • Publisert: 19.12.19

Nærlys og spredning viktigst

Siden lyktenes utseende eller om de har halogen eller LED har minimalt å si for hvor god sikt de gir på vintermørke veier, ble de mest vanlige modellene – femten fossile og seks elektriske – testet.

I elbilklassen ble, i tillegg til Hyundai KONA electric, andre populære modeller som Kia e-Niro, Tesla S, Jaguar I-PACE, Nissan Leaf og BMW i3 testet. På den måten fikk man et representativt utvalg av «folkefavorittene» i ulike prisklasser.

Testen la vekt på styrken i nærlyset, og hvor god spredning det har, siden det er på denne avstanden du har kortest reaksjonstid dersom noe skulle dukke opp i kjørebanen. Her var KONA electric, sammen med Kia e-Niro, klart best, og selv om de måtte se seg slått av Tesla Model S når det gjaldt lengden på fjernlyset, var sammenlagtseieren udiskutabel.

Ikke tilfeldig vinner

Resultatene var betryggende for KONA-eiere, som nok en gang kunne notere seg for en topplassering i en teknisk test. Hyundai KONA electric ble også best i klassen i en test om hvilken bil som utnytter batteriet mest effektivt i vinterkulde tidligere i vinter.

At Hyundai KONA electric gjør det såpass godt i tekniske tester er ikke tilfeldig, skal vi tro Øyvind Knudsen, produktsjef i Hyundai i Norge. Ifølge Knudsen er nemlig teknologi et av de største satsingsområdene til det sørkoreanske bilkonsernet.

Øyvind Knudsen, produktsjef i Hyundai i Norge
Hyundais visjon er jo å gi folk en bedre hverdag ved hjelp av teknologi og ingeniørkunst, og dette er en fin bekreftelse på at de lever som de sier», forteller Knudsen. «For oss her i Norge, verdens kanskje mørkeste land på vinterstid, er det ekstra hyggelig å se at Hyundais kontinuerlige satsing på teknologi gir økt sikkerhet på norske veier. Øyvind Knudsen, produktsjef i Hyundai i Norge

NB! Ikke glem frontruta

Godt lys på bilen er vel og bra, men mye av effekten forsvinner om frontruten er skitten.

«Det hjelper ikke hvor gode lykter du har, om frontruten er full av striper etter veistøv og salt», sier Øyvind Knudsen. «Det er viktig med gode vindusviskere og å alltid ha spylervæske på tanken. Som et lite tips kan jeg jo nevne at vi i fjor høst lanserte spylervæske på kartong som de første i verden. Enkelt å ha med seg og null plast som kan havne på avveier. Et godt eksempel på små, men smarte grep fra Hyundai som gjør livet litt bedre.»

 

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Ønsker du et pristilbud?

Vil du bli kontaktet?

Relaterte artikler
Elbil

Hyundai går inn i IONITY

Hyundai Motor Company kunngjør sammen med Kia Motors Corporation i dag at selskapene går inn i IONITY, et ladestasjonselskap etablert av globale bilprodusenter. Som følge av avtalen vil Hyundai Motor Group spille en nøkkelrolle i utbyggingen av lynladestasjoner, med de fordeler det gir selskapets sluttkunder.

Elbil

Se de første bildene

Nå er markedets første elektriske folke-SUV på vei. Med KONA er Hyundai for alvor med i kampen om ledertrøya i miljøbil-segmentet.

Back to top