Gå til innhold

Se og bli sett med Hyundai KONA electric

Hyundai KONA electric var best i test blant elbiler når det gjaldt lys i en undersøkelse Dagbladet, Dinside og Autofil gjennomførte i samarbeid med det finske magasinet Tekniikan Maillmaa i oktober.

  • Publisert: 19.12.19

Nærlys og spredning viktigst

Siden lyktenes utseende eller om de har halogen eller LED har minimalt å si for hvor god sikt de gir på vintermørke veier, ble de mest vanlige modellene – femten fossile og seks elektriske – testet.

I elbilklassen ble, i tillegg til Hyundai KONA electric, andre populære modeller som Kia e-Niro, Tesla S, Jaguar I-PACE, Nissan Leaf og BMW i3 testet. På den måten fikk man et representativt utvalg av «folkefavorittene» i ulike prisklasser.

Testen la vekt på styrken i nærlyset, og hvor god spredning det har, siden det er på denne avstanden du har kortest reaksjonstid dersom noe skulle dukke opp i kjørebanen. Her var KONA electric, sammen med Kia e-Niro, klart best, og selv om de måtte se seg slått av Tesla Model S når det gjaldt lengden på fjernlyset, var sammenlagtseieren udiskutabel.

Ikke tilfeldig vinner

Resultatene var betryggende for KONA-eiere, som nok en gang kunne notere seg for en topplassering i en teknisk test. Hyundai KONA electric ble også best i klassen i en test om hvilken bil som utnytter batteriet mest effektivt i vinterkulde tidligere i vinter.

At Hyundai KONA electric gjør det såpass godt i tekniske tester er ikke tilfeldig, skal vi tro Øyvind Knudsen, produktsjef i Hyundai i Norge. Ifølge Knudsen er nemlig teknologi et av de største satsingsområdene til det sørkoreanske bilkonsernet.

Øyvind Knudsen, produktsjef i Hyundai i Norge
Hyundais visjon er jo å gi folk en bedre hverdag ved hjelp av teknologi og ingeniørkunst, og dette er en fin bekreftelse på at de lever som de sier», forteller Knudsen. «For oss her i Norge, verdens kanskje mørkeste land på vinterstid, er det ekstra hyggelig å se at Hyundais kontinuerlige satsing på teknologi gir økt sikkerhet på norske veier. Øyvind Knudsen, produktsjef i Hyundai i Norge

NB! Ikke glem frontruta

Godt lys på bilen er vel og bra, men mye av effekten forsvinner om frontruten er skitten.

«Det hjelper ikke hvor gode lykter du har, om frontruten er full av striper etter veistøv og salt», sier Øyvind Knudsen. «Det er viktig med gode vindusviskere og å alltid ha spylervæske på tanken. Som et lite tips kan jeg jo nevne at vi i fjor høst lanserte spylervæske på kartong som de første i verden. Enkelt å ha med seg og null plast som kan havne på avveier. Et godt eksempel på små, men smarte grep fra Hyundai som gjør livet litt bedre.»

 

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Ønsker du et pristilbud?

Vil du bli kontaktet?

Relaterte artikler
Hyundai viser sine SUV-er; Santa Fe, Tucson og Kona. Tips og råd

5 grunner til hvorfor din neste bil burde være en SUV

Sport Utility Vehicles, også kjent som SUV, har både utseendet og tilbehøret til et røft terrengkjøretøy. I dag har derimot den mer moderne versjonen byttet beite og er nå å se i de mer urbane områdene og ikke bare på humpete landeveier. Hvorfor har SUV fått denne appellen i markedet?

Back to top