Gå til innhold

På tur med Hyundai – Oslo – Bergen, via Hemsedal

Bli med oss på tur! Under #påturmedhyundai vil vi i løpet av sommeren dele reiseopplevelser fra vårt langstrakte land. I en Hyundai KONA tok vi denne gangen turen til Vestlandets hovedstad, Bergen, der stavkirker, nydelige badestrender og fuglereservat var blant noen av høydepunktene. Få våre beste tips her.

  • Publisert: 21.06.18

Skal du på biltur i sommer byr Norge på utallige spennende muligheter, enten du ønsker å legge ut på en skikkelig langtur, eller om du bare ønsker å komme deg litt bort noen timer i løpet av en dag. På vår første tur denne sommeren falt valget på byen mellom de syv fjell, Bergen. Fra Oslo finnes det utallige veier å velge mellom, denne gangen falt valget på ruten via Hemsedal slik at vi kunne få med oss høydepunkter som Lærdalstunnelen, Sognefjorden og den fantastiske utsikten fra Stegastein. Vel fremme i Bergen utforsket vi i tillegg tre forskjellige turområder rundt byen som virkelig viser den storslåtte naturen byen har å by på. Er du klar for en skikkelig road trip? Se våre reiseminner og del dine egne ved å søke opp og tagge bildene dine med #påturmedhyundai. Da kjører vi!  

Borgund Stavkirke 

Vårt første stopp på veien ble Borgund Stavkirke. Borgund regnes å være en av Norges best bevarte stavkirker fra middelalderen, og er helt klart verdt et stopp. Kirken ligger plassert bare noen få minutter fra hovedveien, og med både museum og parkering like i nærheten er dette det perfekte stedet å ta seg en liten strekk og en kaffetår i solen. 

Stegastein

Neste stopp på turen var Stegastein - uten tvil et av de flotteste utsiktspunktene vi noensinne har opplevd. Små, kronglete veier tar deg med oppover mot toppen av fjellet, der en utsikt uten sidestykke avdekkes jo høyere opp du kommer. På toppen kan man parkere og ta beina fatt ut til et flott utsiktspunkt som henger over 30 meter ut fra fjellet. Håper du ikke har høydeskrekk! Er du av den vågale typen kan du spasere helt ut på tuppen av utsiktspunktet og virkelig få kjenne på følelsen av å være 650 meter over havoverflaten. Et absolutt høydepunkt - bokstavelig talt. Men vi skal videre. Neste stopp Flåm! 

Flåm

Innerst i en av sidearmene til Sognefjorden finner man Flåm. Med en utsikt mot bratte fjell, fjorder og spektakulær natur er dette et ypperlig sted å ta lunsjen eller rett og slett bare ta en pause og nyte norsk natur på sitt beste før man ankommer Bergen. Matpakken smaker ekstra godt i disse omgivelsene, det kan vi love deg! 

Straks fremme, men man kan ikke kjøre denne ruten uten å ta et stopp innom Voss. Det er aldri feil med en siste strekk på beina i vakker norsk natur før den siste etappen mot Bergen. 

Bil i Bergen

Når man har ankommet Bergen finnes det flere flotte turer man kan ta i områdene rundt denne sjarmerende byen. Vi har plukket ut våre favoritter som alle ligger innenfor en times kjøretur ut fra Bergen by. Turene er perfekte både for de som ønsker seg en hel dag ute i frisk luft og fin natur, eller for de som ønsker en deilig soldag med grilling, bading og nye opplevelser med venner, familie eller alene. 

Golta 

Ca. 45 min fra Bergen sentrum

En fantastisk fin øy ved Sotra, med svaberg som går rett ut i havgapet.  

Perfekt for en hyggelig spasertur med familie eller venner etterfulgt av grilling til en glødende solnedgang. Om man ønsker en dags pause fra byen er Golta definitivt stedet å dra!

Arboretet og botanisk hage - Milde

ca. 35 min fra Bergen sentrum

Arboretet er et nydelig sted med mange muligheter for både korte og lange turer, her kan du nemlig velge og vrake! Området har flotte bademuligheter for hele familien, enten på stranden eller på en av de mer bortgjemte holmene. Skulle du bli lei av sol og bading kan man ta en tur og se på den store plantesamlingen i Botanisk hage. Denne består av mer enn 5000 ulike plantetyper, i tillegg til å ha Nordens største Rododendron-samling. Perfekt for fotoentusiaster, hobbygartnere og alle andre som er glad i nydelig natur. 

Herdla - Askøy

Ca. 45 min fra Bergen sentrum

På nordspissen av Askøy finner man Herdla med sine karakteristiske rullesteinstrender og sitt naturreservat med over 240 forskjellige fugletyper. Øya har en spennende historie som er verdt å få med seg, blant annet en flyplass som tyskerne bygget like etter okkupasjonen og som var i bruk helt frem til slutten av 1940-tallet. I tillegg finner du museum og kafeer, så her kan du fint bruke hele dagen på nye oppdagelser!

Se våre flotte bilder fra turen her!

Vi ønsker alle reiseglade folk god tur, og gleder oss allerede til å dele flere reisetips med dere i tiden som kommer. God sommer!  #påturmedhyundai

 

Relaterte artikler
Tips og råd

Vårklar bil med vask og polering

Det er på tide å vaske vinteren av bilen, og gi bilen en velfortjent vårpuss. NAF anbefaler bileiere å sette av litt tid for å gjøre bilen klar for vår- og sommerhalvåret. Har du allerede skiftet hjul i påsken, kan det likevel være nyttig å lese gjennom tipsene nedenfor.

Back to top