Gå til innhold

«Over dammen» i jakt på nye triumfer i Rally-VM

Hyundai Motorsport stiller mannsterke i Rally Mexico, med nye seiersmuligheter for blant annet norske Ole Christian Veiby.

  • Publisert: 11.03.20

To VM-runder av årets sesong er gjennomført med Rally Monte-Carlo og Rally Sweden, og sistnevnte ble en opptur for Hyundai både i WRC og WRC 2.

Regjerende verdensmester Ott Tänak kjørte inn til en sterk andreplass i toppklassen, mens Ole Christian Veiby også tok en andreplass i «divisjonen under» med sin Hyundai i20 R5.

Kjørt gjennomkjøring tidligere

Nå forflytter mesterskapet seg over Atlanterhavet, hvor Rally Mexico står for tur. Dette er årets første grusløp, og et røft løp sådan. Spesielt Ole Christian Veiby, som har svenske Jonas Andersson som kartleser, er ekstra spent ettersom dette er første gang han kjører dette løpet. 

– Rally Mexico er et nytt løp for meg, men vi har jo likevel godt med erfaring. Jonas har vært kartleser her ni ganger før, og jeg var med på gjennomkjøring i 2017 og 2018, så vi kommer ikke hit helt uten noe erfaring, jeg har en viss pekepinn på hva som venter, sier Ole Christian Veiby.

 

Fysisk krevende

Med gjennomkjøring menes at han har vært igjennom etappene før i vanlig personbil og skrevet notene som brukes under rallyet, noe som er åpent for alle. Eneste forskjellen er altså at han ikke har kjørt løpet i konkurranse før.

En som har kjørt konkurranse her før, men aldri vunnet, det er regjerende verdensmester Ott Tänak. Løpet i Mexico kjøres i høyden, noe som tærer på motorer og mannskap. Tänak tror høyden nettopp blir ett av de største utfordringene å håndtere.

– Det er ikke noe sted som er bedre å komme til enn i Mexico når det er vinter. Fysisk kan dette løpet bli tøft. Det er ikke like mye oksygen så høyt oppe, så vi må ha en «smooth» og jevn kjørestil når motoreffekten er lavere. Så vi må kjøre effektivt, sier Tänak.

Løpet kjøres syv timer bak norsk tidssone og starter natt til fredag norsk tid.

For resultater hittill, klikk her

Relaterte artikler
Motorsport

To på pallen og seier i Rally Sverige

Hyundai har hatt en kjempehelg i de svenske og norske skogene. Ikke bare stakk belgieren Thierry Neuville av med førsteplassen, men nykommeren på laget, nordmannen Andreas Mikkelsen sikret en tredjeplass i sitt femte løp for laget. Som om ikke det var nok kom Hyundais tredje sjåfør Hayden Paddon (NZ) på en høyst respektabel femteplass.

Motorsport

Far og sønn bygger driftingbil sammen

Andre Olsen (18) fra Skien har talent for å beherske biler, spesielt racingbiler i klassen drifting. Selv om han nettopp har tatt førerkortet har han mange år på baken som erfaren driftingsjåfør.

Eugen i sin Alfa Romeo klar for vinterføre Motorsport

Fartskongen på 1930-tallet

Eugen Bjørnstad var den første som satte Norge på motorsportkartet . Han var eventyreren, kremmeren og livsnyteren som ble en av Norges største kjendiser i sin tid.

Back to top