Gå til innhold

Opplev Irland på fire hjul

Det er ikke bare vakkert landskap og en varm velkomst som gjør Irland til et populært reisemål. Landet huser noen av de mest fantastiske kjørerutene i verden, så hvorfor ikke utforske øya i irenes favorittbil, Hyundai Tucson?

  • Publisert: 05.05.17

Irland er et perfekt reisemål for en ferie på fire hjul. Øya kombinerer moderne byer med sjarmerende landsbyer, fjell, innsjøer og fantastiske kystlinjer.

Med så mange forskjellige ruter, terreng og kjøreforhold er det ikke rart at de irske sjåførene har falt pladask for Hyundai Tucson. Bilen ble introdusert i det europeiske markedet i 2015 og har siden blitt Irlands mest solgte personbil. I tillegg til å være Hyundais mest populære europeiske modell, har bilen også blitt kåret til Årets kompakte SUV i Irland 2017.

Tilpasset europeiske veier

Hyundai Tucson er produsert i Europa og har blitt tilpasset og optimalisert for europeiske veier. Det nye chassiset, understellet på bilen, er laget med fokus på stabilitet i svinger, perfekt for Irlands smale og svingede veier. Bilen er en av de sikreste i sitt segment og fikk toppscore, hele fem stjerner, av Euro NCAP i deres sikkerhetstest.

Å navigere seg rundt på Irlands veier vil ikke være noe problem i Hyundai Tucson når du har syv års abonnement på bruk av LIVE-services med trafikk- og værinformasjon. Og når man er på bilferie er det obligatorisk med musikk som dundrer over anlegget. SUVen har DAB+ digital radio- og stereoanlegg med seks høyttalere tilgjengelig, så her er det bare å fyre opp med verdensberømt irsk musikk.

Vi vet hvorfor irske sjåfører elsker Tucson, men hvorfor elsker turister Irland? Her har du fire ruter som vil gjøre enhver biltur på øya uforglemmelig.

Wicklowfjellene

Irlands hovedstad, Dublin, er en blomstrende kosmopolitisk by som er knyttet til andre store urbane byer via et stort og moderne motorveinett. De naturskjønne og majestetiske Wicklowfjellene har du en kort kjøretur unna i sør. Reiseportalen Lonely Planet anbefaler turen fra Dublin til byen Portlaoise. Den 138 kilometer lange ruten snor seg gjennom Wicklowfjellenes nasjonalpark, Powerscourtfossen og Glendalough hvor du finner ruinene av klosteret som ble stiftet i det 6. århundre av St. Kevin.

Ring of Kerry

Ring of Kerry er en kjent turistvei i Kerry som ligger i det sørvestre hjørne av Irland. Her får du oppleve øyas svingete og smale veier. Veien er en 200 kilometer lang sløyfe som følger kysten av Wild Atlantic Way. Du passerer fjell, innsjøer, elver, slott, Irlands atlantiske kyst og Skelligøyene, som er stedet hvor den nyeste Star Wars filmen er spilt inn. Hvis du virkelig ønsker å teste dine kjøreferdigheter bør du kjøre ruten med klokken for å unngå de mange turbussene som kjører ruten mot klokken.

Cliffs of Moher

The Wild Atlantic Way langs Irlands vestlige bredde er verdens lengste definerte kystrute. Hele ruten er på over 2600 kilometer og er delt inn i 14 etapper. Med det majestetiske Atlanterhavet på den ene siden og hylende vind og steinete landskap på den andre er dette en fascinerende kjøretur. Spektakulære Cliffs of Moher, hvor deler av Harry Potter og halvblodsprinsen er spilt inn, er en attraksjon du ikke kan gå glipp av hvis kjører denne ruten. Og hvis ikke den spektakulære naturen er nok så kan du stoppe innom byen Galway for en natt med musikk og moro, eller ”craic” som irene ville sagt.

Causeway Coastal Route

Dette er ofte omtalt som en av verdens beste kjøreruter. Ruten strekker seg mellom Londonderry og Titanics hjemby Belfast. På Antrimkysten vil du kunne beundre Giants Causeway, 40 000 formasjoner skapt av vulkansk aktivitet. Ruten som befinner seg i Nord-Irland er brukt til flere film- og serie innspillinger, deriblant den populære TV-serien Games of Thrones.

Vil du lese mer om Hyundai Tucson

Relaterte artikler
Annet

På tur med Hyundai – Ingierstrand Bad

Når gradestokken kryper oppover og det ryker fra asfalten er det på tide å legge seg på hjul og komme seg ut av byen. Med kampanjen #påturmedhyundai ønsker vi å dele våre opplevelser fra veien, og håper du vil være med på å gjøre det samme.

Annet

God sikt og ren frontrute

Når vasket du frontruten din sist? Kjører du rundt med en tynn grå film på innsiden? Lav sol og skitten frontrute er en farlig kombinasjon. Les våre tips om hvordan du holder deg trygg på veien. 

Back to top