Gå til innhold

Øker rekkevidden på KONA electric

Hyundai tar kundenes ønsker på alvor, og gjør nå en av markedets virkelige rekkeviddevinnere enda bedre.

  • Publisert: 16.01.20
  • foto: Endre Igland

Hyundai KONA electric er en av markedets mest populære elbiler, og mye av det skylles samspillet mellom høyt utstyrsnivå, design, rekkevidde og en fornuftig pris. Helt siden bilen ble lansert våren 2018 har den holdt på plassen som en av de virkelige rekkeviddevinnerne i markedet, og nå velger Hyundai å gjøre rekkevidden enda bedre.

Rekkevidden økes fra 449 kilometer til over 480 kilometer. Dette vil gjelde biler produsert fra mars 2020, fabrikklevert med nye Michelin Primacy 4-dekk.

 

PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway
Dette er svært gledelige nyheter for alle som ønsker å kjøpe en praktisk og stilig elbil med lang rekkevidde. KONA electric har truffet det norske markedet svært godt, noe salgstallene bekrefter. At den nå får enda bedre rekkevidde gjør den til et opplagt valg for enda flere kunder. PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway

Den økte rekkevidden kommer på et tidspunkt hvor økt produksjon og tilgang på bil sørger for stadig fallende leveringstid. Dermed kan nye norske KONA electric-kunder forvente å få sin bil i løpet av få måneder om de bestiller nå.

- Tilgangen på bil er meget god inn i 2020, og vi opererer nå med en leveringstid på under seks måneder for nye ordre. Med andre ord vil kunder som bestiller nå ha den nye elbilen sin til sommeren. Produksjonskapasiteten vil dessuten øke videre, så leveringstiden vil bli helt normalisert etter sommeren. Sammen med enda lengre rekkevidde er det skikkelig godt nytt for kundene.

Flere endringer

I tillegg til den kraftige oppjusteringen av rekkevidden gjør Hyundai grep for å bedre kjøreegenskapene ytterligere. Dette skjer gjennom endringer i fjæringsoppsettet.

Som følge av nye reguleringer fjernes også knappen for å slå av VESS (Virtual Engine Sound System), som er et lydsystem designet for å simulere en lav summende motorlyd i lave hastigheter. Tidligere har man kunne slå av dette systemet under kjøring, men nye regler for fotgjengersikkerhet gjør at dette systemet i fremtiden alltid vil være påslått når man kjører i hastighet opp til 30 km/t.

Relaterte artikler
Elbil

Hyundai viser elbilen Prophecy

Hyundai Motor Company vil vise fram sitt nye elbilkonsept Prophecy under bilutstillingen i Genève i mars. Den nye modellen er et utstillingsvindu for selskapets nyeste designretning. Elbilkonseptet avdukes 3. mars, og vil være utstilt for publikum helt frem til 15. mars.

Back to top