Gå til innhold

Nytt designdryss til Hyundai

De siste årene har prisdrysset for Hyundais nye biler vært enormt. Særlig har IONIQ vist vei, med flere årets bil-priser, sikkerhetspriser og ikke minst designpriser. Men også de andre modellene har stått i kø for å motta priser, og særlig har sikkerhet og design fått mye skryt.

  • Publisert: 21.02.18

Nå har ytterligere to nykommere vunnet prestisjetunge iF Design Award for 2018. Helt nye Hyundai KONA og i30 Fastback får skryt for utfordrende og elegant design.

– Hyundai har nok en gang fått anerkjennelse fra en av industriens ledende designprisutdelere. Disse prisene bekrefter hvor engasjerte vi er i å utvikle biler som virkelig viser vår unike designprofil, sier sjefsdesigner Thomas Bürkle ved Hyundai Design Centre Europe.

– i30 Fastback er en skikkelig trendsetter som kombinerer eleganse og følelser, mens helt nye KONA introduserte et helt nytt utrykk i våre SUV-portefølje.

KONA er Hyundais første bil i det kraftig voksende små-SUV segmentet, og bilens design er utviklet for å reflektere segmentets unge og sporty profil. KONA kjennetegnes av lekre og moderne linjer, som kombineres med et sportslig SUV-uttrykk. Særlig utfordrer KONA på lyktedesign med såkalte twin headlights, og en ny måte å designe de typiske SUVete plastdetaljene på. KONA har en særegen designprofil, med attraktive detaljer som kontrastfarger og skjørt lakkert i antrasitt-grått.

Den elegante designlinjen fortsetter i interiøret, som også tilbyr mye valgfrihet hva angår farger. Unike detaljer for segmentet inkluderer muligheten for setebelter i farger, i tillegg til luksuriøst utstyr som ventilerte skinnseter, trådløs mobillader og kraftig premium lydanlegg fra anerkjente KRELL.  

    

KONA tilbyr masse ytstyr, blant annet trådløs mobillader og kraftig premium lydanlegg fra anerkjente KRELL.

– KONA er et fantastisk produkt, og en bil som utfordrer normene. Designmessig, utstyrsmessig og på personifisering skiller den seg ut, og totalpakken imponerer. Det er svært hyggelig å se at bilen får den anerkjennelsen den fortjener for sitt gode design, sier produktsjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

 

Øyvind Knudsen
De 15-16.000 nordmennene som har satt seg på interessentliste for KONA electric har mye å se frem til. Øyvind Knudsen

Tidligere har Hyundai mottatt iF Design Award for i20 i 2015, Tucson i 2016 og i30 i 2017 – alle etter å ha blitt nøye veid på tøffe kriterier.

Selve utdelingen av iF Design Award 2018 skjer 9. mars.

Relaterte artikler
Bilnytt

Prisdryss til Hyundai

Vi i Hyundai har lenge jobbet for miljøet og fremtiden, derfor er det ekstra gøy når vårt harde arbeid legges merke til. Aldri før har vi opplevd så gode tilbakemeldinger fra både industrien og massemarkedet. Og dette er bare begynnelsen!

Bilnytt

Hyundai i30 tildeles prestisjetung designpris

Nok en gang høster Hyundai internasjonal anerkjennelse, og denne gangen er det den nye generasjon i30 som får skryt. Den nye folkebilen overbeviste juryen og vant iF Design Awards 2017.

Bilnytt

Ny plattform klar for 2020

Det var bare begynnelsen, og her kommer fortsettelsen. Vi er stolte av å vise frem en helt ny plattform som gir vesentlig forbedret sikkerhet, effektivitet, designbredde og kjøreegenskaper.

Back to top