Gå til innhold

Nye andreplasser i sterk konkurranse i Mexico

VM-runden ble stoppet én dag før skjema. Til da hadde man rukket å sikre seg to andreplasser.

  • Publisert: 16.03.20

Nivået i toppen av Rally-VM er skyhøyt. Og få førere overlevde Rally Mexico uten å ha noen form for problemer. Det fikk spesielt Hyundai Motorsport-førerne merket under årets første grusløp på nærmere 2000 meter over havet.

Selv om regjerende verdensmester Ott Tänak pådro seg skader på bakre del av bilen på fredag, så svarte han etterhvert med flere etappeseier og sterkt topptempo - og med det kunne han i teorien kjempe om en totalseier.

Vinnerpotensial

I stedet ble det en ny andreplass, akkurat som i Rally Sweden, og estlenderen holder foreløpig en femteplass i VM-sammendraget.

 

Ott Tänak
Jeg er fornøyd med en ny andreplass sammen med Hyundai. Jeg føler jeg har kjørt det jeg kan denne helgen, og vi hadde potensialet til å vinne. Uhellet som som skjedde fredag var min feil, og så den tar jeg på min kappe. Vi gjorde derfor maks ut av resten av løpet og det har vært et veldig utfordrende løp. Men vi har navnet vårt på en ny pallplass, og det er bra. Ott Tänak

Det gikk verre utover Thierry Neuville og Dani Sordo, som begge måtte kaste inn håndkledet med tekniske problemer på fredag. Sordo sinean problemer var av så stort omfang at han ikke kunne restarte løpet lørdag, mens Neuville hadde mildere problemer som var reparerbart til å starte løpet på nytt.

Neuville fullførte på en 16. plass og fikk dermed ingen VM-poeng, men holder fortsatt tredjeplassen sammenlagt i VM.

 

Bremsetrøbbel for Veiby

Hyundai stiller også team i WRC 2-klassen, som er trinnet under WRC som er toppklassen. Der har vi også en norsk fører, Ole Christian Veiby, som ble nummer tre i klassen. Teamkamerat Nikolay Gryazin endte på andreplass.

Veiby kjørte knallsterkt gjennom lørdagen og var den raskeste totalt sett, men bremseproblemer fredag ødela vinnersjansene for nordmannen. Han er dog fornøyd med å bevise at han har tempoet inne når alt fungerer.

– Helgen har båret preg av bremseproblemene, men vi klarte å bygge opp god fart og lære oss bilen enda mer. Vi hadde en mye bedre dag nå med fire etappeseire. Vi er godt fornøyde med innsatsen vår denne helgen, så det er veldig synd at bremseproblemene tok fra oss muligheten til å vinne, sier Veiby, som også ble nummer ti totalt i VM-runden.

Rally Mexico skulle egentlig vært kjørt ut søndagen, og landet har ikke hatt de samme ekstraordinære omstendighetene vedrørende coronavirusutbruddet.

Men på grunn av den eskalerende situasjonen i Europa tok arrangør og promotør hensyn til utøvere, team og andre involverte til å avslutte en dag før slik at man kunne komme seg hjem til Europa før grensene ble iført enda strengere restriksjoner fra mandag av.

Relaterte artikler
Motorsport

Rally Monte Carlo, løpet hvor publikum påvirker utfallet

Ett av verdens mest berømte og tradisjonsrike bilrace starter rallysesongen denne uken. Rally Monte Carlo ble første gang arrangert i 1911 for å vise bilenes fremskritt og nyvinninger. Siden 1973 har årets første rallyløp bydd på alt fra tørr asfalt til regn, snø og is, noe som gjør dekkvalget til en risikosport i seg selv.

Back to top