Gå til innhold

Kona Electric-produksjonen i gang i Tsjekkia

Hyundai Motor Company har nå startet opp produksjonen av Kona Electric ved selskapets fabrikk i Tsjekkia. De første elbilene til det europeiske markedet forlot fabrikken i forrige uke.

  • Publisert: 16.03.20

Den tsjekkiske fabrikken, som ligger ved byen Nošovice, produserer Kona Electric med stor batteripakke. Denne har en motor på 204 hk, et 64 kWt batteri og en WLTP-rekkevidde på 484 kilometer. Kona Electric er den første elbilen av ny generasjon som blir produsert i Tsjekkia. Sammen med økt produksjon ved Hyundais fabrikk i Ulsan i Sør-Korea vil Nošovice-fabrikken bidra til å tredoble tilgangen på Kona Electric i det europeiske markedet i 2020.

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Vil du bli kontaktet?

30 000 elbiler produseres i 2020

Ved Hyundais fabrikk i Nosovice i Tsjekkia er produksjonen av den banebrytende elbilen Kona Electric nå i gang. 30.000 biler av denne modellen vil produseres ved den tsjekkiske fabrikken i 2020, samtidig som produksjonen av Kona Electric økes ved Ulsan-fabrikken i Sør-Korea. Hyundai tredobler dermed tilgangen på Kona Electric for europeiske kunder. Innen utgangen av 2020 vil Hyundai være Europas største leverandør av nullutslippsbiler, med 80.000 biler i inneværende år. Her er noen raske fakta.

Infografik-KonaElectric-v2.png

 

Nøkkelfakta om den tsjekkiske fabrikken

  • Mer enn 3.300 ansatte produserer over 1.500 biler hver dag
  • Fabrikken eksporterer til 69 land på fem kontinenter
  • I 2019 produserte fabrikken 309.500 biler

 

– Utvidelsen av Kona Electric-produksjonen er et viktig steg i å møte økende europeisk etterspørsel etter elbiler, sier president Dong Woo Choi i Hyundai Motor Europe.

– Gjennom å redusere avstanden fra fabrikk til sluttkunde gir dessuten kortere leveringstid. Vi styrker også Europa som produksjonsregion gjennom å produsere nullutslippsmobilitet lokalt.

 

Første helelektriske bil fra Tsjekkia

Kona Electric er den første helelektriske bilen som produseres i Tsjekkia. Alle ledd i produksjonslinjen ved fabrikken i Nošovice er nøye forberedt på elbilproduksjon. Blant annet er produksjonslinjen utvidet med 15 meter for å gjøre plass til montering av batteripakker.

Batteriene til biler fra den tsjekkiske fabrikken produseres også i Europa. Dette sørger for effektivitet gjennom kort transportvei. Det er i tillegg satt opp et nytt automatisert lagringsanlegg for batterier ved fabrikken.

Økt produksjon helt nødvendig

Med høy etterspørsel etter Kona Electric i det europeiske markedet, har det vært helt nødvendig å opprette lokal produksjon. Fabrikken i Nošovice har kapasitet til å produsere 35.000 Kona Electric årlig.

I 2020 forventer Hyundai å levere 80.000 nullutslippsbiler i Europa. Dette inkluderer Kona Electric, IONIQ Electric og hydrogenelektriske NEXO. Med dette forventer Hyundai å være Europas største leverandør av nullutslippsbiler i 2020.

 

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Vil du bli kontaktet?

Relaterte artikler
Bilnytt

Hyundai viser vei

Hyundai lanserte nylig sin strategi for de neste fem årene, Veikart 2025. Dette er spennende og oppløftende lesning enten du ønsker deg flyvende biler eller bare vil ha en smart, miljøvennlig og innovativ bil med hjula på jorda.

Back to top