Gå til innhold

Kona Electric-produksjonen i gang i Tsjekkia

Hyundai Motor Company har nå startet opp produksjonen av Kona Electric ved selskapets fabrikk i Tsjekkia. De første elbilene til det europeiske markedet forlot fabrikken i forrige uke.

  • Publisert: 16.03.20

Den tsjekkiske fabrikken, som ligger ved byen Nošovice, produserer Kona Electric med stor batteripakke. Denne har en motor på 204 hk, et 64 kWt batteri og en WLTP-rekkevidde på 484 kilometer. Kona Electric er den første elbilen av ny generasjon som blir produsert i Tsjekkia. Sammen med økt produksjon ved Hyundais fabrikk i Ulsan i Sør-Korea vil Nošovice-fabrikken bidra til å tredoble tilgangen på Kona Electric i det europeiske markedet i 2020.

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Vil du bli kontaktet?

30 000 elbiler produseres i 2020

Ved Hyundais fabrikk i Nosovice i Tsjekkia er produksjonen av den banebrytende elbilen Kona Electric nå i gang. 30.000 biler av denne modellen vil produseres ved den tsjekkiske fabrikken i 2020, samtidig som produksjonen av Kona Electric økes ved Ulsan-fabrikken i Sør-Korea. Hyundai tredobler dermed tilgangen på Kona Electric for europeiske kunder. Innen utgangen av 2020 vil Hyundai være Europas største leverandør av nullutslippsbiler, med 80.000 biler i inneværende år. Her er noen raske fakta.

Infografik-KonaElectric-v2.png

 

Nøkkelfakta om den tsjekkiske fabrikken

  • Mer enn 3.300 ansatte produserer over 1.500 biler hver dag
  • Fabrikken eksporterer til 69 land på fem kontinenter
  • I 2019 produserte fabrikken 309.500 biler

 

– Utvidelsen av Kona Electric-produksjonen er et viktig steg i å møte økende europeisk etterspørsel etter elbiler, sier president Dong Woo Choi i Hyundai Motor Europe.

– Gjennom å redusere avstanden fra fabrikk til sluttkunde gir dessuten kortere leveringstid. Vi styrker også Europa som produksjonsregion gjennom å produsere nullutslippsmobilitet lokalt.

 

Første helelektriske bil fra Tsjekkia

Kona Electric er den første helelektriske bilen som produseres i Tsjekkia. Alle ledd i produksjonslinjen ved fabrikken i Nošovice er nøye forberedt på elbilproduksjon. Blant annet er produksjonslinjen utvidet med 15 meter for å gjøre plass til montering av batteripakker.

Batteriene til biler fra den tsjekkiske fabrikken produseres også i Europa. Dette sørger for effektivitet gjennom kort transportvei. Det er i tillegg satt opp et nytt automatisert lagringsanlegg for batterier ved fabrikken.

Økt produksjon helt nødvendig

Med høy etterspørsel etter Kona Electric i det europeiske markedet, har det vært helt nødvendig å opprette lokal produksjon. Fabrikken i Nošovice har kapasitet til å produsere 35.000 Kona Electric årlig.

I 2020 forventer Hyundai å levere 80.000 nullutslippsbiler i Europa. Dette inkluderer Kona Electric, IONIQ Electric og hydrogenelektriske NEXO. Med dette forventer Hyundai å være Europas største leverandør av nullutslippsbiler i 2020.

 

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Vil du bli kontaktet?

Relaterte artikler
Elbil

Hyundai avduker elbilkonsept

Hyundai Motor Company avduker i dag den elektriske konseptbilen 45 under den internasjonale bilmessen (IAA) i Frankfurt.

Bilnytt

Fantastisk prestasjon av Hyundai-tekniker på Norges yrkes-NM

Nok et mesterskap har gått av stabelen, og i perioden mellom 23. og 25.oktober samlet det seg nærmere 300 deltagere på Hellerudsletta i Skjetten for å delta i yrkes-NM innenfor 30 ulike fag. Med en god representant for Hyundai ble det til og med pallplass.

Back to top