Gå til innhold

Molly startet som bilvasker, nå er hun norsk stjerne i motorsport

Bilverden er full av små og store stjerner som kjører biler med masse hestekrefter. Men de er som regel menn, bortsett fra Molly Pettit (32). Ikke bare ratter hun en Audi rør-rammebil med 300 hester i det danske supertourisme turbomesterskapet, men hun er også TV-reporter for VM i rally, på engelsk.

  • Publisert: 09.05.17

Vi møtte Molly da hun nylig var konferansier på visningen av Hyundais nye rallybil for 2017-sesongen.

– Jeg er nok født med en god dose bensin i blodet. Som ung jente startet jeg med å vaske biler og skifte dekk, men var nok ekstra nøye siden jeg var jente, sier hun. Det endte med at gutta med de grommeste bilene insisterte på at det var jeg som skulle vaske og polere bilene deres, ler hun. Etterhvert kom hun inn i bilmiljøet og gjorde seg bemerket som en av stifterne av Girls go Fast. Selv kjørte hun en hårete Nissan 200sx.

Tøffe utfordringer

Men treff og kjøring med venner var ikke nok. Hun ville konkurrere på bane, og det har hun gjort siden 2009, i forskjellige klasser. I fjor var hun en av kandidatene til å bli en av nye Top Gears programledere, men nådde ikke helt til topps.

– Det var en tøff og utfordrende test for å få den jobben, noe som ga meg masse selvtillit, sier hun. Selvtillit nok til at hun i fjor fikk jobben som engelskspråklig reporter i VM i rally.

– Jeg stortrives i dette miljøet, sier. Hun får drive med det hun liker aller best, nemlig bil. Hun har ikke tall på antall reisedøgn i året, men det blir mange.

Må kanskje ta et valg

Hun innrømmer at hun kanskje må ta et valg snart; fortsette som racingsjåfør, eller videreutvikle karrieren som reporter, konferansier og foredragsholder.-Jeg holder også foredrag om frykt, og oppdragene strømmer inn, sier hun. Da er det greit å ha en samboer i samme bransje som har full forståelse for det livet hun lever. For Molly vet en ting helt sikkert, livet består av motor og biler i en eller annen form!

Relaterte artikler
Motorsport

Rallystjerne tester ny Hyundai i30

Mellom slagene i rally-VM har Hyundais rallystjerne Thierry Neuville funnet tid til å vinterteste neste utgave i30. Bilen, som blir den første under merket N, blir Hyundais første høy-effektsbil. Den er skal lanseres i siste halvdel av 2017.

Eugen i sin Alfa Romeo klar for vinterføre Motorsport

Fartskongen på 1930-tallet

Eugen Bjørnstad var den første som satte Norge på motorsportkartet . Han var eventyreren, kremmeren og livsnyteren som ble en av Norges største kjendiser i sin tid.

Back to top