Gå til innhold

Molly startet som bilvasker, nå er hun norsk stjerne i motorsport

Bilverden er full av små og store stjerner som kjører biler med masse hestekrefter. Men de er som regel menn, bortsett fra Molly Pettit (32). Ikke bare ratter hun en Audi rør-rammebil med 300 hester i det danske supertourisme turbomesterskapet, men hun er også TV-reporter for VM i rally, på engelsk.

  • Publisert: 09.05.17

Vi møtte Molly da hun nylig var konferansier på visningen av Hyundais nye rallybil for 2017-sesongen.

– Jeg er nok født med en god dose bensin i blodet. Som ung jente startet jeg med å vaske biler og skifte dekk, men var nok ekstra nøye siden jeg var jente, sier hun. Det endte med at gutta med de grommeste bilene insisterte på at det var jeg som skulle vaske og polere bilene deres, ler hun. Etterhvert kom hun inn i bilmiljøet og gjorde seg bemerket som en av stifterne av Girls go Fast. Selv kjørte hun en hårete Nissan 200sx.

Tøffe utfordringer

Men treff og kjøring med venner var ikke nok. Hun ville konkurrere på bane, og det har hun gjort siden 2009, i forskjellige klasser. I fjor var hun en av kandidatene til å bli en av nye Top Gears programledere, men nådde ikke helt til topps.

– Det var en tøff og utfordrende test for å få den jobben, noe som ga meg masse selvtillit, sier hun. Selvtillit nok til at hun i fjor fikk jobben som engelskspråklig reporter i VM i rally.

– Jeg stortrives i dette miljøet, sier. Hun får drive med det hun liker aller best, nemlig bil. Hun har ikke tall på antall reisedøgn i året, men det blir mange.

Må kanskje ta et valg

Hun innrømmer at hun kanskje må ta et valg snart; fortsette som racingsjåfør, eller videreutvikle karrieren som reporter, konferansier og foredragsholder.-Jeg holder også foredrag om frykt, og oppdragene strømmer inn, sier hun. Da er det greit å ha en samboer i samme bransje som har full forståelse for det livet hun lever. For Molly vet en ting helt sikkert, livet består av motor og biler i en eller annen form!

Relaterte artikler
Motorsport

Elektrisk racing med Hyundai

Under Frankfurt Motor Show i september 2019 viste Hyundai frem sin første elektriske racingbil noensinne. Hyundai Veloster N ETCR er bygget for banekjøring, og er spesifikt designet for å delta i den helt nye ETCR-kategorien som begynner i 2020. ETCR står for Electric Touring Car Racing, og er en helt egen gren innenfor TCR (Touring Car Racing).

Motorsport

Hva skal til for å vinne et VM i rally?

Hyundai har lagt store ressurser inn i motorsport de siste årene. I første omgang VM i rally, men også i andre bilsportdisipliner er de aktive. Men hva innebærer egentlig en slik satsing?

Back to top