Gå til innhold

KONA Electric utnevnt til beste elbil av TopGear

Hyundai Kona Electric er en av markedets mest populære elbiler, og mye av det skylles samspillet mellom høyt utstyrsnivå, design, rekkevidde og en fornuftig pris. Helt siden bilen ble lansert våren 2018 har den holdt på plassen som en av de virkelige rekkeviddevinnerne i markedet, og er en av elbilene som yter best på norsk vinterføre. Nylig ble Kona Electric anerkjent som den beste elbilen til salgs blant kompakte familiebiler i tidenes første utgave av TopGear Electric Awards.

  • Publisert: 22.04.20

Etter en imponerende testrute på tvers av ni europeiske land og med 1.600 kilometer tilbakelagt er Kona Electric utnevnt til den beste elbilen på markedet blant de kompakte familiebilene. Vår populære elektriske SUV blir ikke bare anerkjent for effektiviteten og den lange rekkevidden, men også for den uanstrengte og gode kjøreopplevelsen.

Slik ble testen gjennomført:

  • 24-timersløp med BBC TopGear Magazines sjefsredaktør Charlie Turner bak rattet.
  • Det europeiske hurtigladenettverket ble benyttet til å lade opp totalt 316 kWt i løpet av testen
  • Ladet til maksimalt 80 prosent for å få mest mulig kjøretid
  • Start i Tsjekkia, via Tyskland, Østerrike, Sveits, Liechtenstein, Frankrike, Luxembourg og Belgia, til Nederland.

 

– At vi nå befinner oss i en «lockdown» gjør at det å reise gjennom så mange land kan virke som en fjern drøm. For fremtiden er det likevel veldig betryggende å vite at vi med økende elektrifisering av bilparken har biler som Kona Electric, som allerede nå leverer. Selv om de fleste aldri vil legge ut på en så lang reise som vi gjorde, har vi vist at rekkeviddeangst ikke behøver å være en del av langdistansekjøring med elbil, sier Turner i TopGear.

Andreas-Christoph Hofmann, som er toppsjef for marked og produkt i Hyundai Motor Europe, støtter Turner.

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

– Siden lanseringen i 2018 har Kona Electric fortsatt å overbevise som en allrounder med fornuftig prisnivå og null utslipp. Elbilen kombinerer praktiske løsninger med lang rekkevidde og fantastiske ytelser. De siste oppdateringene som er gjort har blant annet gitt bedre tilkoblede tjenester og muligheten for trefase ombordlader, noe som har gjort totalpakken enda mer attraktiv. Vi synes det er veldig hyggelig at TopGear anerkjenner styrkene som ligger i Kona Electric, og denne prisen går inn i den lange rekken av anerkjennelser vi har fått for denne flotte bilen.

Kona Electric og IONIQ Electric er to av Norges mest populære biler

Kona Electric har vært en enorm suksess for oss i Norge, og var sammen med IONIQ Electric to av de ti mest solgte bilene i Norge i 2019. Så langt i 2020 er Kona Electric Norges fjerde mest solgte bil, og IONIQ Electric holder stand på topp ti. Det solide salget har i år gjort Hyundai til Norges sjette største bilmerke, og ser man på rene elbiler er vi Norges tredje største merke. Med en elbilandel på 93,8 prosent er Hyundai helt i tet på elektrifisering av nybilparken.

Fra mars ble produksjonen av Kona Electric flyttet hit til Europa, til Tsjekkia, og samtidig fikk bilen økt rekkevidden til hele 484 kilometer. Kona Electric fikk i tillegg mulighet for hengerfeste, så vel som oppdatert fjæringsoppsett. Tsjekkisk produksjon har i tillegg gjort at leveringstidene på Kona Electric er kuttet drastisk, og en helt normalisert leveringssituasjon er ventet i løpet av sommeren 2020.

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Relaterte artikler
Tips og råd

Vårklar bil med vask og polering

Det er på tide å vaske vinteren av bilen, og gi bilen en velfortjent vårpuss. NAF anbefaler bileiere å sette av litt tid for å gjøre bilen klar for vår- og sommerhalvåret. Har du allerede skiftet hjul i påsken, kan det likevel være nyttig å lese gjennom tipsene nedenfor.

Back to top