Gå til innhold

KONA electric og Tesla Model S på delt førsteplass

Dagbladet har testet seks elbiler, blant annet vår KONA electric, i en utfordrende vintertest. Med fokus på rekkevidde, varme i kupé, lys, bremser, kjøreegenskaper og framkommelighet kan vi nå juble over de gode resultatene fra testen.

  • Publisert: 19.03.19

De norske vinterveiene er noe av det mest utfordrende en bil og sjåfør kan utsettes for. Dette er grunnen til at Dagbladet valgte å teste seks ulike elbiler for å undersøke om leverandørene faktisk kan stå for det de lover. Med i testen finner vi BMW i3, vår Hyundai KONA electric, Jaguar i-Pace, Kira e-Niro, Nissan Leaf og Tesla Model S, som alle fikk kjørt seg på et ekte vinterføre, nemlig i Ivalo, noen mil nord for Polarsirkelen i Finland.

Best i test – Kona Electric

Blant de seks bilene var det vår KONA electric som stakk av med den høyeste poengsummen, sammen med Tesal Model S. Juryen begrunner sitt valg på ulike faktorer, men trekker frem at KONA electric er en rimelig elbil som overrasker med gode egenskaper på vinterføre. Best scorer bilen på kjøreegenskaper som har trygt og velutviklet mekanikk når det kommer til kritisk manøvrering. I tillegg får KONA electric skryt for å ha et godt varmeapparat og lang elektrisk rekkevidde, selv i kulden. Med over 300 kilometer i kulden kommer KONA svært godt ut sammenliknet med konkurrentene. Denne egenskapen skyldes først og fremst det store batteriet, men også et svært lavt energiforbruk.

Til sammenlikning fikk Tesla Model S samme score som vår KONA electric, men dette er en elbil til en langt dyrere pris.

Vinteregenskaper i fokus

I testen har kun bilenes vinteregenskaper vært i fokus, og testen sier lite om det praktiske innholdet. Bilene har blitt testet på bane og på vanlige veier, samt i kritiske manøvrer på bane. En komfortabel tur er selvfølgelig viktig når det kommer til langkjøring, men det at bilen har et godt veigrep, selv på glatt føre om du plutselig må svinge raskt, er også veldig viktig.

 

 

Relaterte artikler
Bilnytt

Prisdryss til Hyundai

Vi i Hyundai har lenge jobbet for miljøet og fremtiden, derfor er det ekstra gøy når vårt harde arbeid legges merke til. Aldri før har vi opplevd så gode tilbakemeldinger fra både industrien og massemarkedet. Og dette er bare begynnelsen!

Elbil

Elbilen alle snakker om

Hyundai KONA electric kommer i første halvdel av 2018. Over 12 000 nordmenn har allerede meldt sin interesse.

Bilnytt

Den populære elbilen med en rekke oppgraderinger, og lavere pris

I dag lanseres den oppgraderte versjonen av KONA electric, med en rekke oppdateringer som gjør den til en enda mer attraktiv modell. KONA electric får blant annet appstyring, raskere hjemmelading og leveringstiden er kortere. Og ikke minst; 449 kilometer* rekkevidde til en lavere pris!

Back to top