Gå til innhold

KONA electric knuser konkurrentene

Elbileventyret i Norge ser ikke ut til å ha noen ende. Rekordhøye salg og enda større etterspørsel er stikkord som definerer markedet, og på toppen av ønskelisten troner vår KONA electric.

  • Publisert: 09.11.18

Vi i Hyundai er strålende fornøyde med mottakelsen av vår nyeste elektriske kompakt-SUV, KONA electric. Etterspørselen har vært overveldende og vi jobber på spreng for å møte den store interessen. Med over 20 000 interessenter på listen måtte vi til slutt stenge listene for å ha mulighet til å håndtere de mange reservasjonene. Samtidig forstår vi godt at folk ønsker å få fingrene i vårt nye vidunder. KONA electric har nemlig gjort rent bord i en rekke tester, både når det kommer til ytelse og design.

TV 2 og Broom tester KONA 

Den siste testen som er gjort av kompakt-SUV’en er det Broom og TV2 som står for. De satte vår KONA electric opp mot to av de største konkurrentene på markedet; e-Golf fra Volkswagen og Leaf fra Nissan. Heldigvis leverte KONA varene, spesielt når det kommer til pris og rekkevidde.

Bilekspert i Broom, Benny Christensen utførte testen sammen med TV2 og han legger vekt på de to faktorene, pris og rekkevidde, som avgjørende når det kommer til hvorfor KONA leverer et så godt resultat i forhold til sine konkurrenter. 

«Rekkevidde er naturligvis svært viktig for mange som kjøper elbil. Kommer man seg dit man skal, uten å være redd for å gå tom for strøm? I vinterlandet Norge er dette spesielt utfordrende. En bil som i sommerhalvåret klarer 300 kilometer uten å lade, nærmer seg fort halvparten når det er vinter og kaldt. Mange reiser til fjells i helger og ferier. Da passer det dårlig å ha en bil der man må stoppe og lade underveis», sier Benny til TV2.no. 

Rekkevidden på bilene er målt etter WLTP-standarden som har tatt over etter den tidligere brukte NEDC. Testen viser at rekkevidden på de tre bilene varierer fra e-Golfs 220 kilometer, Leaf med 285 kilometer og KONA electric med hele 482 kilometers i rekkevidde. 

Bileksperten understreker at det selvfølgelig er viktig å legge vekt på hvilke behov man har når man skal kjøpe elbil, og ikke bare rekkevidden. KONA electric skiller seg derimot ut blant konkurrentene med sitt lekne design og sporty kjøreegenskaper. Han går til og med så langt at han kaller vår kompakt-SUV en «mini-Tesla», grunnet rekkevidden. 

Benny Christensen, Broom
En sprek og litt kul elbil, med overlegen rekkevidde. Benny Christensen, Broom

Les hele testen her.

Relaterte artikler
Elbil

Elbilen alle snakker om

Hyundai KONA electric kommer i første halvdel av 2018. Over 12 000 nordmenn har allerede meldt sin interesse.

Bilnytt

Vi inngår samarbeid med Rimac om high performance-elbiler

Hyundai Motor Group og Rimac Automobili har inngått et strategisk partnerskap. Målet med samarbeidet er å styrke vår satsning mot å bli ledende i markedet for high peformance-elbiler. I tillegg er partnerskapet et steg videre for oss som en «game changer» innen miljøvennlig mobilitet.

Back to top