Gå til innhold

Helt nye Hyundai KONA electric fotografert i Oslo. Foto: Hyundai/Patchwork

KONA electric: 3 132 ordre på 72 timer

Helt nye Hyundai KONA electric har vekket rekordsterk forhåndsinteresse, og allerede i mars måtte interessentlisten stenges etter å ha rundt 20.000. Nå er fasiten etter de første salgsdagene klar.

  • Publisert: 04.06.18

– Vi har kjørt en helt åpen linje med interessentlisten vår fra dag en, uten noen form for depositum eller forpliktelser. Det har tydeligvis fungert bra, for over 15 prosent av dem som meldte forhåndinteresse har bestilt bil i løpet av den første helgen, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway.

Fasiten etter 72 timer i salg er 3.132 bestillinger av helt nye Hyundai KONA electric - og mandag morgen fortsetter ordrene å komme inn. 

– Pågangen er enorm, og vi er svært fornøyde med salget så langt, sier Stenbo.

KONA electric har fått svært attraktive priser, og bilen leveres utelukkende i topputstyrte utgaver. For kundene betyr det at man får en komplett elbil med det siste innen komfort- og sikkerhetsutstyr, samt svært lang rekkevidde, for så lite som 325.900 kroner. 

– Vi ser imidlertid at de aller fleste velger å legge på enten skinninteriør, eller kombinasjonen skinninteriør og soltak, sier Stenbo.

Ny generasjon mobilitet

Helt nye Hyundai KONA electric bringer en ny generasjon av fullelektrisk mobilitet til kundene. Med en svært lang rekkevidde på 482 kilometer (WLTP), kraftig elmotor på 204 hk og et stort væskekjølt lithium-ion polymerbatteri på 64 kWt leverer KONA electric elektriske egenskaper som ikke matches i denne klassen. Med en meget avansert drivlinje, et raffinert chassis og solide crossover-egenskaper byr KONA electric på dét norske kunder ønsker.

– Salgsstarten bekrefter at KONA electric er et etterlengtet produkt i markedet. Vi er veldig glade for responsen vi får, men ikke overrasket over at så mange velger å bestille KONA electric. Vi har allerede visst i lang tid hvor ekstremt bra denne bilen er, og det er gøy å endelig kunne selge den, avslutter Stenbo.

I en begrenset periode frem til 17. juni er det kun kunder som har meldt forhåndsinteresse og fått et kønummer som kan bestille bil. Ordinært salg starter mandag 2. juli 2018 klokken 08.00.

Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Relaterte artikler
Elbil

Hyundai i førersetet på miljø

Vi i Hyundai har store ambisjoner i Europa. Innen 2021 skal merket være den mestselgende asiatiske bilprodusenten i det europeiske markedet. Det krever moderne løsninger og miljøvennlig teknologi. Derfor vil hele 60 prosent av vårt europeiske bilutvalg være elektrifisert innen 2021. Allerede i 2018 er Hyundai i førersetet på miljø.

Bilnytt

KONA electric og Tesla Model S på delt førsteplass

Dagbladet har testet seks elbiler, blant annet vår KONA electric, i en utfordrende vintertest. Med fokus på rekkevidde, varme i kupé, lys, bremser, kjøreegenskaper og framkommelighet kan vi nå juble over de gode resultatene fra testen.

Elbil

Det føles bra å gi noe til miljøet

Vi har lenge fulgt friidrettstalentet Karsten Warholm og hans trener Leif Olav Alnes. Nylig skiftet de ut sine modeller fra Hyundai med fossilt drivstoff, med topp moderne Hyundai KONA electric og Hyundai IONIQ electric. Begge opplever at overgangen fra fossilt brennstoff til elbil har vært helt problemfritt.

Back to top