Gå til innhold

KONA by Hyundai: stilig, sikker og smart

Opptatt av moderne design, avanserte funksjoner, gode tilkoblingsmuligheter og den nyeste sikkerhetsteknologien? Da er KONA by Hyundai bilen for deg!

  • Publisert: 19.12.17

Den kraftfulle fronten på nye KONA er preget av kaskadegrillen, som er Hyundai sitt nye signaturelement.

- På KONA er LED-kjørelysene plassert over LED-hovedlyktene, og de nye, separate lyktene gir bilen et markant utseende, forteller Øyvind Knudsen, produktsjef i Hyundai Norge.

Designet på både front- og bakpartiet understreker bilens brede sporvidde og den romslige størrelsen.

- Bilen leveres i ti markante lakkfarger som kan kombineres med tak og speilhus i kontrastfarger for å skape en personlig stil.

Fokus på sikkerhet

KONA er en kompakt SUV designet for personer med en aktiv livsstil og med et sterkt fokus på sikkerhet.

- Med KONA får du Hyundais nødbremsassistent med fotgjengervarsling, blindsonevarsler, varsling om kryssende trafikk ved rygging, filskifteassistent, tretthetsvarsling, kurvelys og fjernlysassistent. Den har akkurat fått fem stjerner i Euro NCAP, som er bilbransjens institutt for sikkerhet, forteller Knudsen.

Bilen leveres foreløpig med en 1,0-liters 3-sylindret T-GDi bensinmotor, som sikrer lavt forbruk av drivstoff og utslipp.

- Motoren har 120 hestekrefter og leveres med forhjulsdrift og 6-trinns manuell girkasse. Bilen er svært god å kjøre, og har en motor med overraskende mye kraft, sier han.

Full oversikt med head-up display

Få tilgang til all informasjon når du kjører! Med head-up displayet projiserers relevant kjøreinformasjon rett i synsfeltet ditt.

- Head-up display-enheten i KONA er topp moderne og høyoppløst. Her kan man se informasjon om alt fra hastighet og sikkerhetsfunksjoner, til navigasjonsdetaljer, kjøredata og multimedia, sier Knudsen.

Den krystallklare visningen er godt synlig i dagslys og gjør det enkelt å oppfatte informasjonen uten å blikket fra veien.

Alt innen multimedia

Tilkoblingsmulighetene for smarttelefoner og andre enheter er en annen fordel ved nye KONA.

- Display Audio lanseres også med helt nye KONA by Hyundai. Det lar deg sende innhold fra smarttelefonen til 7-tommersskjermen via Apple CarPlay™ og Android Auto™. Funksjonen gjør det mulig å bruke navigeringsfunksjonene på telefonen, ringe, diktere meldinger og høre på musikk., forteller han, og fortsetter:

- Vi tilbyr selvfølgelig også en større enhet med 8-tommer skjerm som har navigasjon innebygget. Denne har de samme smarttelefonfunksjonene med mulighet for Apple CarPlay™ og Android Auto™.

Et syv års abonnement på LIVE-tjenester følger med systemet. Her får du oppdatert informasjon om vær, trafikk og fotobokser, pluss nettsøk etter interessepunkter.

Trådløs lading av smarttelefonen

- Med ladeplaten for trådløs induksjonslading kan du enkelt å lade smarttelefonen i bilen, sier han.

Bilen kommer også med lydanlegg fra KRELL, en amerikansk premium lydprodusent. KONA er den første av Hyundais biler med lydanlegg fra dette merket.

- I KONA er det snakk om et kraftig lydanlegg med åtte høyttalere, inkludert subwoofer og ekstern forsterker, som gir deg fantastiske lydopplevelser i bilen, avslutter Knudsen.

Automatisk nødbremsassistent med fotgjengergjenkjenning

Automatisk nødbremsassistent med fotgjengergjenkjenning

Den automatiske nødbremsassistenten overvåker trafikken foran bilen ved hjelp av frontkameraet og radarsensoren. Den varsler visuelt og med lyd hvis den registrerer at det er fare for kollisjon med et kjøretøy eller en fotgjenger. Ved behov bremser den ­automatisk bilen eller stanser den helt. 

Filskifteassistent

Filskifteassistent

Filskifteassistenten (standard) overvåker veimerkingen ved hjelp av frontkameraet. Hvis bilen utilsiktet er i ferd med å forlate kjørefeltet, varsler den deg, og griper inn og korrigerer styringen ved behov for å holde bilen i kjørefeltet.

Blindsonevarsler med filskiftevarsling

Blindsonevarsler med filskiftevarsling

Systemet bruker to radarsensorer i støtfangeren bak og varsler deg om kjøretøyer i blindsonen. Hvis du setter på blinklyset i en slik situasjon, vil filassistenten varsle deg med et lydsignal.

Full LED lykter

Full LED lykter

Når du kjører i mørket registrerer fjernlysassistenten møtende kjøretøyer og kjøretøyer i samme kjørefelt som bilen, og endrer automatisk til nærlys ved behov. Det statiske kurvelyset lyser opp området foran bilen i retningen du svinger. Det gir bedre sikt i mørket.

Varsling om kryssende trafikk bak

Varsling om kryssende trafikk bak

Funksjonen for varsling om kryssende trafikk ved rygging reduserer faren for kollisjoner når du rygger på uoversiktlige steder. Den bruker to radarsensorer bak og varsler deg om kryssende trafikk som nærmer seg bak bilen.

Tretthetsvarsling

Tretthetsvarsling

Dette standardutstyret øker sikkerheten ved å kontinuerlig overvåke og analysere kjøremønstret. Når tretthetsvarslingen registrerer tegn på tretthet eller dårlig konsentrasjon, varsler den føreren med et lydsignal og en oppfordring om å ta en pause.

Relaterte artikler
Teknologi

Verdens første navigasjonssystem med holografisk AR

Sammen med det sveitsiske start-up selskapet WayRay har vi i Hyundai utviklet en demo av verdens først navigasjonssystem med holografisk utvidet virkelighet (AR). Teknologien ble plassert i en demobil og presentert under årets teknologimesse, CES, i Las Vegas 08. januar.

Elbil

Hyundai går inn i IONITY

Hyundai Motor Company kunngjør sammen med Kia Motors Corporation i dag at selskapene går inn i IONITY, et ladestasjonselskap etablert av globale bilprodusenter. Som følge av avtalen vil Hyundai Motor Group spille en nøkkelrolle i utbyggingen av lynladestasjoner, med de fordeler det gir selskapets sluttkunder.

Bilnytt

25 kvinner har kåret årets bil

25 kvinnelige biljournalister fra 20 land har kåret sin favorittbil for kvinner. Hyundai IONIQ vant både miljøkategorien og årets bil totalt, i konkurranse med seks andre biler.

Back to top