Gå til innhold

IONIQ kåret til mest miljøvennlige bil

IONIQ electric har vært en enorm suksess for Hyundai, og bilen har hanket inn en rekke priser som spenner fra Årets Bil 2017 og Årets elbilkjøp, til iF Design Awards for god design. Nå har effektiviteten gitt bilen en ny anerkjennelse.

  • Publisert: 12.02.18

Hyundai IONIQ electric har vært en prismagnet siden lanseringen høsten 2016. Raskt ble den kåret til Årets Bil for 2017, og ikke minst ble den kåret til Årets elbilkjøp på tampen av fjoråret. Men det er ikke bare totalpakken som har fått god omtale, IONIQ electric har i gjentatte tester vist seg å være markedsledende på effektivitet.

Nå har IONIQ electric mottatt et av de beste bevisene på hvor effektiv og miljøvennlig den er. Bilen er nemlig kåret til nummer en i ADAC EcoTest.

ADAC er den tyske motparten til NAF, og er en svært anerkjent aktør i bilbransjen internasjonalt. Av 105 biler de testet i 2017, får IONIQ electric den høyeste miljøscoren med 105 poeng. Det er nok til at ADAC gir IONIQ electric full femstjerners miljørating.

Av de 105 poengene bilen mottok i testen til ADAC, har IONIQ electric fått full pott med 50 poeng for lavutslippskjøring. I tillegg har bilen fått hele 55 av 60 poeng for totale CO2-utslipp i livssyklusen. ADAC omtaler testresultatene for IONIQ electric som enestående i elbilmarkedet.

Markeds- og produktdirektør Andreas-Christoph Hofmann i Hyundai Motor Europe
De sterke resultatene for IONIQ electric i ADAC EcoTest understreker Hyundais kompetanse på utvikling av avansert teknologi, og viser klart den innovative ånden som ligger i merket vårt. Markeds- og produktdirektør Andreas-Christoph Hofmann i Hyundai Motor Europe

Han får støtte av Markedsdirektør Christan Stenbo i Hyundai Motor Norway.

– IONIQ electric har lagt fundamentet i elbilsatsningen til Hyundai, og vi er stolte over hvor god respons bilen får. At den nå er kåret til mest miljøvennlige bil av ADAC er et sterkt bevis på hvor god denne elbilen er, og vi er trygge på at IONIQ er et ordentlig godt bilvalg for veldig mange mennesker, sier han i en kommentar, og legger til:

– Bilmarkedet er en jungel å orientere seg i for tiden, og vi er glade for at vi med selvsikkerhet kan si at IONIQ electric er et bilvalg som ikke bare er spennende og innovativt, men også trygt for våre kunder. Alle utmerkelsene er en ting, men responsen fra markedet er også fantastisk. IONIQ electric har jo også vist seg å være så effektiv at rekkevidden strengt talt ikke er noe stort tema lenger.

Med det i bakhodet er det store forventninger knyttet til årets store elbilnyhet KONA electric, som kommer på markedet sommeren 2018.

– Vi føler at vi har bevist at Hyundai er svært gode på å lage elbil. Når KONA electric kommer til sommeren har vi to av de aller mest attraktive elbilmodellene på markedet, og vi har all grunn til å tro at også KONA electric blir en meget innovativ elbil, sier produktsjef Øyvind Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Relaterte artikler
Glad familie ved en sort IONIQ Electric. Foto. Elbil

Bli med på langtur til Dyreparken

Fungerer det å kjøre over 30 mil i en Hyundai IONIQ Electric på en fredag ettermiddag - med en Kaptein Sabeltann-entusiast på to og et halvt år i baksetet?

Elbil

Elbilen alle snakker om

Hyundai KONA electric kommer i første halvdel av 2018. Over 12 000 nordmenn har allerede meldt sin interesse.

Back to top