Gå til innhold

IONIQ electric topper miljørangeringene til Europas største bilklubb

Vi i Hyundai er svært stolte over utmerkelsene vi har mottatt for vårt brede sortiment av miljøvennlige biler, og tar nå ledelsen i årest EcoTest-rangering, utført av Europas største bilklubb, ADAC.

  • Publisert: 07.03.19

EcoTest-rangeringen har blitt holdt årlig av den tyske bilklubben helt siden 2003, og oppdateres kontinuerlig. Hvert år blir resultatene fra hver enkelt ny biltest lagt til, og i år er Hyundai representert med hele tre ulike modeller. På toppen ligger IONIQ electric, som allerede i 2017 passerte ADACs standardiserte test, og tok umiddelbart topplasseringen på lista med 105 poeng av 110 mulige. KONA electric kom på 8plass, etterfulgt av NEXO som fikk en god plassering blant de topp 20.

 

En pioner i alternative energimotorer

Vi i Hyundai tilbyr en rekke teknologier for å redusere våre kjøretøys utslipp og dermed unngå luftforurensning. I tillegg til vårt mobilitetskonsept, har vi allerede flere modeller med ulike alternative energisystemer: elektrisk, hybrid og plug-in hybrid. Dette gjør oss til den eneste bilprodusenten som tilbyr alle de store elektriske energimotorene for produksjonsbiler.

 

Hyundai IONIQ electric på førsteplass – igjen

ADAC sin EcoTest vurderer forurensning og CO2 -utslipp både under kontrollerte tester og i ekte veitrafikk. Hyundai IONIQ electric leverer en høy standard på alle testens kriterier: ADAC belønnet den eksepsjonelle lave utslippsraten med 50 av 60 mulige poeng. Utslippet faller til null dersom litiumpolymerbatteriet er ladet med fornybar elektrisitet.

Hyundai KONA electric presterer også bra

Som den første elektriske SUVen, kom KONA electric på en femte plass blant 109 konkurrerende biler på ADACs test i 2018. På lik linje med IONIQ ga ADAC vår KONA electric full score for lokalt ikke-eksisterende forurensende utslipp og 46 av 50 poeng for sitt lave CO2 -utslipp. Også KONA electric vil også kunne oppnå null utslipp når batteriet er ladet på fornybar elektrisitet.

 

 

Hyundai NEXO like bak

Vi i Hyundai lanserte allerede sommeren 2018 den andre generasjonen av vår hydrogendrevne NEXO. Som våre batterielektriske modeller, vil ikke hydrogenbilene produsere skadelig utslipp under kjøring – kun vanndamp slippes ut. Blant bilene ADAC testet i 2018 kom NEXO på en niende plass med en total score på 88 poeng, og er da blant topp 20 i den kontinuerlige oppdaterte listen over de mest miljøvennlige bilene.

 

NEXO-2000.jpg

Relaterte artikler
Back to top