Gå til innhold

Internasjonalt prisdryss til Hyundai IONIQ

Hyundai IONIQ ble lansert i Norge i oktober 2016, og etter kun kort tid på markedet fikk den mangfoldige internasjonale priser og utmerkelser.

  • Publisert: 14.06.17

Foruten å ha blitt kåret til Årets bil i Norge i 2017, er folk over hele verden enige om at Hyundai IONIQs tre grønne varianter er teknologisk banebrytende. Se bare her:

IONIQ har fått en rekke bilpriser

Her ser du et utvalg

IONIQ har fått en rekke bilpriser

Hyundai IONIQ ble tildelt førsteplassen i Best Small Hatch på den britiske ”Car Of the Year Awards 2017”. IONIQ fikk ros fra dommerne for sine grønne varianter; hybrid, plug-in hybrid og electric, den gode kjøreopplevelsen og sitt stilfulle design. Alt dette uten at det har ført til noen kompromisser slik tilfellet ofte er for andre alternativt drevne kjøretøy.

Årets sikreste i klassen ”Kompakt familiebil”

IONIQ ble i 2016, som alle nye biler, grundig gjennomgått av Euro NCAP som gir forbrukerinformasjon om bilers sikkerhet. Det resulterte i hele fem stjerner og anerkjennelse som ”Best in Class” på sikkerhet.

Spesielt innen sikring av voksne, barn og fotgjengere samt sikkerhetssystemer fikk bilen toppkarakter. Hyundai IONIQ selges i de tre variantene hybrid, plug-in og electric, og bilens lange liste med sikkerhetsutstyr gjorde at samtlige utgaver av IONIQ ble kåret til klassens sikreste.

Årets Bil 2017 i Norge

Hyundai IONIQ ble Årets Bil 2017 i Norge fordi den scorer gjennomgående høyt på alle kriteriene juryen la til grunn: totalopplevelse, høyt nivå av standardutstyr og gunstig pris. Konseptet som helhet, med tre forskjellige miljøvennlige alternativer, viser at Hyundai er på ballen, fremgår det av juryens begrunnelse:

Hyundai har laget et unikt konsept med én bil, og tre valgfrie drivlinjer. Her kan du velge om du vil ha bilen som en ren elbil, hybrid, eller som ladbar hybrid. For å kunne velge den løsningen som er best for deg bør du først analysere eget bruksmønster. Deretter velger du den drivlinjen som passer bruksmønsteret best. At bilen er svært lettkjørt, godt utstyrt, har god garanti og meget gunstig pris gjorde at vektskålen tippet i Ioniqs favør.

En elektrisk bil for folket! Hyundai IONIQ electric ble nylig vinner av det svenske bilmagasinet Teknikens Världs store bilpris 2017. IONIQ ble lansert i Sverige i november 2016, og innen kort tid hadde bilen blitt hyllet av testsjåfører rundt om i pressen. Juryen sier IONIQ electric vant fordi det er første gang i verden at den samme bilen tilbys med tre forskjellige motorer. I tillegg bidrar kjøreegenskaper, et ukomplisert design, god brukervennlighet og en svært konkurransedyktig pris til at dette er en elektrisk bil for folket!

En fremtidsrettet bilprodusent

I november 2016 ble IONIQ tildelt topplassering i Eco-kategorien på den årlige skotske ”Car Of The Year Award”. Begrunnelsen for prisen var at Hyundai IONIQ er den eneste bilen i verden som tilbyr tre elektrifiserte motorer på en plattform, og leverer et kompromissløst design og en god kjøreopplevelse med de nyeste tilkoblingsmulighetene og sikkerhet, kombinert med en forbedret bransjeledende garantipakke.

Stephen Park, president i Associaton of Scottish Motoring Writers sa: ”Hyundai er en framtidsrettet bilprodusent med en stadig voksende portefølje med attraktive biler. Som verdens første bil til å tilby tre elektrifiserte drivverk, viser Hyundai satsing på lav- og nullutslipp.” 

Vant prestisjetung designpris

I desember 2016 vant IONIQ GOOD Design Awards. Dette er en av de eldste og mest prestisjetunge designprisene som deles ut, og juryen er satt sammen av profesjonelle designere, arkitekter, bileksperter og kulturledere.

IONIQ vant prisen fordi bilen bærer preg av vellykket bruk av designfilosofi. Med denne bilen oppfyller Hyundai behovene til en stor og voksende gruppe av kjøpere som trenger en svært effektiv bil, med lave utslipp og som ikke går på kompromiss med krav til aerodynamisk design og kjøreglede.

Mest gunstige miljøbilen i Europa

Det franske bilmagasinet L´Argus kåret Hyundai IONIQ til årets bil 2017 i kategorien kompaktbil. Dette er den andre ”Car of the Year”-prisen Hyundai IONIQ blir tildelt.

Juryen sier at denne prisen anerkjenner et kjøretøy som er unik blant sine jevnaldrende, og Hyundai IONIQ vinner prisen fordi det er den første bilen som tilbyr tre elektrifiserte drivlinjer innenfor én modell. IONIQ gir miljøbevisst mobilitet uten kompromiss i et flott design. Bilen er morsom å kjøre og har et avansert sikkerhetsassistansesystem. Den kupélignende silhuetten av IONIQ fanger ikke bare øyet, men hjelper også å sikre en klasseledende luftmotstand.

Internasjonal utmerkelse for godt design

Det var den aerodynamiske silhuetten, et stilrent interiør og en høy grad av brukervennlighet som overbeviste juryen i anerkjente Red Dot Award 2016. Juryen mente at designkonseptet til IONIQ er en kreativ og gjennomført strategisk modell som omfatter de nyeste teknologiene og inkarnerer IONIQ-produsentens designmessige identitet.

Les mer om Hyundai IONIQ

Lyst å prøvekjøre?

 

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Ønsker du et pristilbud?

Vil du bli kontaktet?

Relaterte artikler
Bilnytt

Hyundai lanserer IONIQ plug-in

Hyundais miljøbilkonsept IONIQ vant Årets Bil 2017. El- og hybridmodellen har allerede etablert seg i markedet, og nå kommer ladehybriden til konkurransedyktige 288 900 kroner.

Bilnytt

Hyundai i30 – en bil for alle

Den nyeste modellen av i30 er Hyundais svar på kundenes ønsker, med det siste innen moderne teknologi. Den er klasseledende innen både multimedia og sikkerhet.

Back to top