Gå til innhold

IDEA Design Awards 2018

Sølv til våre tre SUV’er. Dette markerer den mest prestisjefylte designprisen i Hyundai sin historie.

  • Publisert: 23.10.18

Dommerne fra «The International Design Excellence Awards» (IDEA), en av de største prisutdelingene innen design har fått øynene opp for våre SUV’er. Vår mellomstore Santa FE SUV, hydrogen SUV’n NEXO og mini SUV’en KONA har alle mottatt sølv i sine kategorier under den prestisjetunge prisutdelingen.

De tre sølvmedaljene fra årets IDEA Design Awards er den største utmerkelsen Hyundai har mottatt noensinne i denne kategorien. Det nærmeste vi har vært tidligere er en bronsemedalje til vår Elantra i 2016.

The Industrial Design Society of America (IDSA) er en anerkjent prisutdeling og er sammen med «iF Design Awards» og «The Red Dot Design Award» en av de aller mest anerkjente designkonkurransene i USA. Prisutdelingene er delt inn i tjue ulike kategorier som inkluderer bil og transport, konsumentteknologi og service design. De nominerte blir vurdert på designinnovasjon, brukeropplevelse og sosialt ansvar. 

Den splitter nye, ekspressive og kraftige KONA er et godt eksempel på vår nye merkeidentitet. Det moderne «Composite Light»-designet kombinert med den robuste støtfangeren, «Armor», skaper et progressivt utseende med en elegant og skarp silhuett. KONA har gjort rent bord under alle de tre internasjonale designkonkurransene i år.  

Vår nylig lanserte hydrogenbil NEXO, har et moderne og fremtidsorientert design som gjenspeiler bilens avanserte egenskaper. I tillegg har NEXO smarte funksjoner som horisontale LED-markeringslys og doble LED-hovedlykter som understreker bilens fremtidige og nåværende visuelle grenser. I tillegg har bilen skjulte vindusviskere som passer til kjøretøyets minimalistiske utseende. NEXO’s design mottok også den prestisjefylte Red Dot Design Award for sitt grensesprengende utseende, i tillegg til førsteplassen under den anerkjente Automotive Brand Contest avholdt i Tyskland. Juryen begrunnet sin avgjørelse på kombinasjonene av innovativ teknologi og smart design.

«De tre modellene vil være representanter for Hyundai Motor sine SUV’er i tiden fremover og har bevist sin konkurransedyktighet ved å oppnå de gjeveste prisene innen produktdesign i Hyundai sin historie,» sier Luc Donkerwolk, Head of Hyundai Design Center og Executive Vice President i Hyundai Motor. 

 

I tillegg har vårt luksusmerke Genisis blitt anerkjent for sitt design for andre året på rad. Den mellomstore sedan G70 ble valgt ut som finalist i IDEA på lik linje med vår G80 sport som fikk samme nominasjon i fjor. 

 

Luc Donkerwolk
Vi forventer at denne annerkjennelsen vil hjelpe oss med å vokse og forbedre oss når det kommer til design på våre kjøretøy. Luc Donkerwolk
Relaterte artikler
Bilnytt

Hyundai Motor kåret til årest produsent av BBC TopGear Magazine

BBC TopGear Magazine har anerkjent Hyundai Motor som årets produsent i den siste utgave av bilmagasinet. Magasinet definerer oss som et sørkoreansk firma med imponerende mangfold og et ambisiøst produktutvalg som har greid å sette mer etablerte merkevarer i skyggen, anerkjennelser vi i Hyundai er svært stolte av.

Bilnytt

Hyundai i30 – en bil for alle

Den nyeste modellen av i30 er Hyundais svar på kundenes ønsker, med det siste innen moderne teknologi. Den er klasseledende innen både multimedia og sikkerhet.

Back to top