Gå til innhold

Hyundai x BBC – Innovasjon for morgendagen

Sammen med BBC StoryWorks har vi i Hyundai samarbeidet på en miniserie kalt «Innovators of Tomorrow». Serien består av videoer som forteller historier om hvordan teknologi blir brukt for å forsikre en bærekraftig utvikling. Samarbeidet resulterte i tre videoer som fremhever tre innovative personer innenfor feltet miljø og bærekraftighet.

  • Publisert: 18.02.19

Vår nye hydrogenelektriske modell NEXO er vår første nullutslippsbil som beviser hvordan en fremtid uten utslipp vil kunne se ut, helt i tråd med vårt fokus på å sette miljø i førersetet.

Ivaretar korallrevene

Dr. Grace Young er en fremadstormende ingeniør fra Massachusets Insitiute of Technology. Hennes fokusområde er endringer på korallrev over tid. Dette er et spesielt viktig tema i en tid der vi ser at havene er i ferd med å gå gjennom skremmende endringer. Dr. Grace Young gjennomfører forskningen sin ved å lage 3D modeller av korallrevene, som hun igjen sammenlikner etter en to års periode for å studere endringer og utviklingen.

«Dersom vi ikke greier å forstå de utfordringene vi står overfor har vi ingen mulighet til å utvikle løsninger for å takle dem»

Rent drikkevann

Grunnlegger og CEO for Zero Mass Water, Cody Fries, har oppdaget en innovativ løsning på mangelen på rent drikkevann, som er en av de ressursene som er under størst press på planeten vår. Han har utviklet et solcellepanel som trekker vann ut fra atmosfæren, kun ved hjelp av solskinn og luft. Dette kan gi mennesker tilgang på friskt vann, verden over.

«Spørsmålet mitt fra et innovasjonsperspektiv er hvordan vi legger opp løpet for å sikre økt kvalitet på vann, samtidig som vi unngår de negative miljøeffektene»

Bygg smart

Med base i San Francisco jobber Peter Calthrope med å promotere bærekraftig urbant design og arkitektur. Med over halvparten av jordens befolkning boende i urbane metropoler higer han etter å bygge effektive byer for alle.

Peter Calthorpe forklarer at i løpet av 2050 vil over 70% av verdens befolkning bo i byer. Han mener at hvis byplanleggere verden over ikke forbereder seg på denne endringen, vil vi stå overfor store miljøutfordringer i tillegg til utfordringer når det kommer til det økonomiske og det sosiale.

«Bærekraftig urbant design kan redusere vårt karbonutslipp, det kan skape sunnere miljøer og et mer sammensveiset samfunn.»

 

Relaterte artikler
Bilnytt

Hyundai tildelt prisen SAFETYBEST

Vi i Hyundai er stolte over å ha blitt tildelt prisen SAFETYBEST for vårt innovative Rear Occupant Alert-system under den attende utgaven av prisutdelingen til AUTOBEST.

Back to top