Gå til innhold

Hyundai viser vei

Hyundai lanserte nylig sin strategi for de neste fem årene, Veikart 2025. Dette er spennende og oppløftende lesning enten du ønsker deg flyvende biler eller bare vil ha en smart, miljøvennlig og innovativ bil med hjula på jorda.

  • Publisert: 10.01.20

En av de tre største

Hyundai har alltid vært et fremoverlent selskap og målsetningen frem mot 2025 er krystallklar: Vi skal være en av verdens tre største elbilprodusenter innen de neste fem årene. Og for at dette ikke skal bli noe mer enn store tanker og fine ord, setter vi av 500 milliarder kroner til forskning og utvikling av stadig bedre elbiler for folk flest.

I Norge er vi allerede godt i gang med denne utviklingen og hadde i 2019 et rekordår for personbilsalget vårt, der nesten 90% var elbiler. Dette ga oss en fin fjerdeplass blant elbilmerkene i det norske markedet, men dette er bare begynnelsen. I årene som kommer vil vi fortsette å lede an i utviklingen av elektriske kjøretøy og lover deg spennende og nytenkende løsninger på dine transportbehov.

Heaven is next

Slagordet til Hyundai er «next awaits», og det uttrykker vår ambisjon om å alltid se fremover. Nå har vi også begynt å se oppover, og mandag 6. januar lanserte vi et helt nytt konsept for utslippsfri intelligent mobilitet under årets CES (Consumer Electronics Show) i Las Vegas. Som det første bilselskapet i verden har vi gått sammen med Uber i deres intitiativ Uber Elevate og skal samarbeide med dem om å utvikle «Uber Air Taxis», et delingsnettverk for flyvende kjøretøyer som kan flytte passasjerer og bagasje luftveien i urbane strøk.

Luftige planer om flyvende biler har man jo hørt før, men tradisjonen tro nøyer ikke Hyundai seg med fine ord. Under lanseringen viste vi nemlig frem en fullskala modell av vår eVTOL, (electric vertical take-off and landing aircraft), S-A1. Dette er en såkalt PAV (Personal Air Vehicle) som er basert på en idé fra NASA-prosjektet Urban Air Mobility (UAM). Dette er et prosjekt der myndigheter, luftfartsorganisasjoner, forskningsmiljøer og utvalgte bilprodusenter, som Hyundai, samarbeider for å frigjøre varebiler, taxier, busser og personbiler fra tyngdekraften.

Hyundai er med andre ord med på å virkeliggjøre drømmen om «flyvende biler», og det beste av alt er at det skjer med miljøvennlighet, samfunn og mennesket i sentrum. For oss er det også viktig at vi nå viser oss frem som det vi egentlig er: et teknologidrevet selskap som er helt i tet innen innovasjon og utfordrer grensene for hva et kjøretøy kan og bør være, med mennesker og bærekraft i førersetet.

Next awaits!

Relaterte artikler
Bilnytt

Prestisjefylte utmerkelser til Hyundai i Nord-Amerika

14 januar ble den årlige NACTOY utdelingen avholdt. Her vant både vår KONA og KONA electric samt luksusmodellen Genesis G70 priser for de beste bilene i sine segmenter. Nok en ærefylt utmerkelse som understreker Hyundai sin posisjon i markedet.

Back to top