Gå til innhold

Hyundai viser elbilen IONIQ midt i Oslo sentrum

Hyundai slår på stortromma og har satt opp en gedigen paviljong på sjøsiden av Oslo S for å vise frem sine nye elbiler. Her blir det anledning til å lære mer om strøm som drivstoff for biler, møte likesinnede over en kopp kaffe og testkjøre IONIQ.

  • Publisert: 09.05.17

Det er sjelden bilbransjen i Norge viser seg frem på denne måte. – Vi er et av fire land i Europa hvor denne flotte paviljongen blir satt opp, sier markedsdirektør Christian Stenbo hos Hyundai Norge. Det skyldes selvsagt at Norge er et av verdens ledende elbil-land. Stenbo sier Norge også er et prioritert land mht leveranse av IONIQ. – Det er bra, for vi nærmer oss allerede 1 000 forhåndsbestilte biler, sier han.

Prøvekjøring for alle

Hyundai har invitert politikere, miljøforkjempere og journalister til å prøvekjøre de nye, drivstoffgjerrige bilene. De skal konkurrere om hvem som kan kjøre elbilen mest mulig nøysomt i en rute med idealtid rundt i Oslo. På standen og våre Facebook-sider kan man hele tiden se hvem av de inviterte som er den gjerrigste elbilsjåføren. Men hvem som helst kan prøvekjøre og utfordre de inviterte. Alle kan komme innom å kjøre samme ruten og måle seg. Alt som kreves er et førerkort og en smart fot på pedalen.

Rosa isskrape til alle som prøvekjører

Alle som prøvekjører vil få en rosa isskrape ifm at Hyundai støtter Rosa Sløyfe aksjonen mot brystkreft. For hver elektrisk kilometer som blir prøvekjørt i løpet av arangementet gir Hyundai 15 kroner til saken. Ved å prøve seg som miljøsjåfør støtter man samtidig en god sak. Det bør være vel investerte minutter.

Kaffe til pendlere og videomorro

Siden paviljongen ligger ved trafikknytepunktet Oslo S blir det hver dag servering av gratis kaffe til morgentrette togpendlere og andre forbipasserende på vei til jobb. Inne i paviljongen kan man også lage en video med seg selv hvor man svarer på spørsmål om miljøbiler. I tillegg kan man prøve virtuelle briller (VR) og dermed prøvekjøre biler uten å bevege seg en meter.

Disse bilene møter du

Hyundai IONIQ-modellene kommer i tre varianter. To av dem blir å finne på denne utstillingen. IONIQ electric er en elbil med rekkevidde på opp til 28 mil, avhengig av kjørestil og forhold. Ved tester i Norge har bilen oppnådd forbruk på 1.26 Kwh på norske landeveier med norske fartsgrenser. Hybriden har under tilsvarende forhold kjørt på 0.377 liter pr mil. Dvs at den kan kjøre Oslo-Trondheim frem og tilbake (1 050 km) uten å fylle opp bensintanken på 45 liter.

Komplett leverandør av elektriske biler

Hyundai har i flere år solgt den serieprodusert hydrogenelektriske bilen ix35. Med IONIQ ladehybrid som kommer i første halvdel av 2017 blir dermed Hyundai den ledende leverandøren av elektriske biler på markedet

Velkommen!

IONIQ er en pen og linjelekker bil med et tiltalende interiør. Kom og ta en titt og en prøvetur selv. Paviljongen er åpen fra kl 07:00 til 19:00 hver dag fra tirsdag 11. – tirsdag 18. oktober. Velkommen!

Relaterte artikler
Bilnytt

Hyundai presenterer helt ny virtuell cockpit

Det er allerede lenge siden bilen gikk fra å være et rent fremkomstmiddel til et avansert teknologisk verktøy. Kravene til å holde seg på en moderne førsteplass har endret seg voldsomt bare det siste tiåret. Vi presenterer nå vår pågående studie av en helt ny virtuell cockpit som skal kunne introduseres i alle bilklasser.

Bilnytt

Her er Hyundais nye KONA

Hyundai bygger videre på sin SUV-suksess med nye KONA. Santa Fe og Tucson har vist vei og nå skal selskapet nå frem til nye moderne kundegrupper og bidra til at selskapet blir det største asiatiske merket i Europa.

Back to top