Gå til innhold

Hyundai vinner på sikkerhet for andre året på rad

For andre året på rad har The Insurance Institue for Highway Safety (IIHS) kåret oss til det beste valget innen sikkerhet blant kjøretøy i bilindustrien. Vår IONIQ plug-in tok for første gang med seg sin første «TOP SAFETY PICK pris», som totalt gir oss i Hyundai hele 10 priser fra den gjeve kåringen, bedre enn noe annet bilmerke på markedet. 

  • Publisert: 21.12.18

For å kvalifisere seg til å være en 2019 TOP SAFETY PICK+ må bilene gjennom en rekke tester der bilens kvaliteter i en potensiell kollisjon blir undersøkt nøye sammen med nivået på kjøretøyets frontlykter. Det samme gjelder for prisen 2019 TOP SAFETY PICK med noen unntak. 

«Å gjenta suksessen fra fjoråret med flest priser blant alle bilmerker på markedet er en stor bragd. Blandingen av avansert sikkerhetstilbehør og strukturell sammensetning tilbyr våre kjøpere og potensielle nye kunder noe de virkelig kan verdsette,» sier Andy Freels, president for Hyundai America Technical Center. 

 

Hyundai TOP SAFETY PICK+ og TOP SAFETY PICK modeller når utstyrt med valgfri frontkollisjonforebygging og spesifikke frontlys. 

 

Med vår IONIQ inne i varmen, har vi i Hyundai hele 10 modeller som har mottatt en av de to prisene. I Norge er følgende prisvinnende modeller tilgjengelig på markedet, KONA, Santa Fe, Tucson og de ulike IONIQ-modellene. 

 

Oversikt over modeller og respektive priser.  

 

«I ett tett samarbeid med våre ingeniører, fortsetter vi i Hyundai å lage enda sikrere kjøretøy med aktive standardfunksjoner for å levere en kjøreopplevelse med toppmoderne sikkerhet og bekvemmelighet. Med SmartSense har vi introdusert blant annet automatisk nødbrems, tretthetsvarsler, blindsonevarsler, filholder og mye mer. Våre kjøretøy tilbyr et sofistikert nettverk av verktøy som forsikrer en trygg og beroligende sjåfør,» forteller Scott Margason, direktør for produktutvikling i Hyundai Motor Amerika. 

 

 

 

 

Relaterte artikler
Bilnytt

Her er Hyundais nye KONA

Hyundai bygger videre på sin SUV-suksess med nye KONA. Santa Fe og Tucson har vist vei og nå skal selskapet nå frem til nye moderne kundegrupper og bidra til at selskapet blir det største asiatiske merket i Europa.

Bilnytt

Hyundai tar hele pallen i USA

Hipp, hurra! For andre året på rad tar vi alle de tre pallplassene i J.D. Powers kvalitetsundersøkelse IQS (Initial Quality Study).

Back to top