Gå til innhold

Hyundai og Andreas Mikkelsen sikter mot pallen

Etter en tøff helg på Korsika reiser Hyundais Rally Team videre til Sør-Amerika med ledelsen i fabrikksmesterskapet. For Andreas Mikkelsen blir dette løpet helt spesielt.

  • Publisert: 25.04.18

Rally Argentina skiller seg ut på flere måter og Andreas Mikkelsen er entusiastisk når han forteller om det som venter ham og kartleser Anders Jæger. 

Rally Argentina er utrolig spesielt, med et fantastisk landskap. Starten på El Condor er nesten som å kjøre inn i en Indiana Jones-film, det er helt fantastisk hvordan veien snirkler seg mellom fjelltoppene. Fansen står overalt og skaper en spesiell atmosfære. Dette opplever vi også i andre løp, men Argentina er noe helt spesielt. Du kan nesten føle entusiasmen helt inn i bilen. Hvis du skal følge ett rally på WRC+, så burde du velge dette, sier Andreas.

Hyundai Motorsport har gode minner fra Argentina etter de to dramatiske seirene i 2016 og 2017. Tolv måneder etter den siste seieren leder teamet vårt fabrikksmesterskapet med fire poeng foran M-Sport Ford. 

 

Andreas Mikkelsen
Starten på El Condor er nesten som å kjøre inn i en Indiana Jones-film, det er helt fantastisk hvordan veien snirkler seg mellom fjelltoppene. Andreas Mikkelsen

Teamsjef Michel Nandan forteller at de absolutt ikke hviler på laurbærene etter asfaltkjøringen på Korsika, men at de sikter mot ny pallplassering i det kommende løpet. 

Vi hadde en utfordrende helg på Korsika, men klarte å avslutte med en pallplass og beholdt ledelsen i mesterskapet. Konkurrentene puster oss i nakken, så vi må heve innsatsen i alle ledd under Rally Argentina for å beholde ledelsen. Vi har gjort enkelte oppgraderinger og forbedringer av Hyundai i20 Coupe WRC til dette rallyet, men det samme gjør jo konkurrentene våre. Nå håper vi det blir nok en vellykket helg, og kanskje vi får vår tredje seier på rad i Rally Argentina, forteller Nandan. 

Andreas Mikkelsen er optimistisk i forhold til helgens løp og mener at både forbedringene på bilen og endring i underlag på selve løpet gir ham visse fordeler. 

Underlaget er annerledes enn andre grusløp. Det er litt mer sandete. Det passer egentlig ganske godt til min kjørestil, hvor jeg kan angripe svingen ordentlig. Førsteinntrykket mitt av bilen på grus er at dette er en veldig stabil bil – og på etappene der veien har blitt oppkjørt, er vår i20 Coupe WRC fortsatt veldig stabil sammenlignet med enkelte av de andre. Det er en bil som kan vinne i Argentina, avslutter Mikkelsen. 

Følg med på TV2 sportskanalen eller klikk deg inn på enten wrc.com eller parcferme.no for hyppig oppdateringer om løpet. 

 

 

Relaterte artikler
Eugen i sin Alfa Romeo klar for vinterføre Motorsport

Fartskongen på 1930-tallet

Eugen Bjørnstad var den første som satte Norge på motorsportkartet . Han var eventyreren, kremmeren og livsnyteren som ble en av Norges største kjendiser i sin tid.

Motorsport

Far og sønn bygger driftingbil sammen

Andre Olsen (18) fra Skien har talent for å beherske biler, spesielt racingbiler i klassen drifting. Selv om han nettopp har tatt førerkortet har han mange år på baken som erfaren driftingsjåfør.

Motorsport

Rallystjerne tester ny Hyundai i30

Mellom slagene i rally-VM har Hyundais rallystjerne Thierry Neuville funnet tid til å vinterteste neste utgave i30. Bilen, som blir den første under merket N, blir Hyundais første høy-effektsbil. Den er skal lanseres i siste halvdel av 2017.

Back to top