Gå til innhold

Hyundai og Andreas Mikkelsen med sterk avslutning

En punktering sendte Andreas Mikkelsen ut av seierskampen i Rally Argentina. Men nordmannen avsluttet VM-runden på imponerende vis.

  • Publisert: 30.04.18

Den norske Hyundai-føreren ledet Rally Argentina fredag formiddag. Men ikke før han hadde advart mot de vanskelige forholdene med steiner i veien, så ble han selv et offer for nettopp dette. En punktering ødela seiersmulighetene for ham og kartleser Anders Jæger, og sendte dem ned på åttendeplass. Deretter jobbet de seg oppover på resultatlista, og lå på femteplass før siste dag.

Sammen med kartleser Anders Jæger startet han lørdagens etapper på sjuendeplass, og hadde i løpet av dagen klatret til femteplass – uten være er helt fornøyd med fredagens prestasjoner.

– Det har vært en litt vanskelig dag, i hvert fall før service. Forholdene var vanskelige, og jeg kjørte helt greit. Men jeg hadde ikke den helt gode følelsen med bilen. I ettermiddag foretok vi noen endringer, gjorde bilen litt lavere bak, blant annet. Det gjorde at jeg fikk en bedre følelse med bakparten og fikk bedre grep, og «mistet» ikke bilen så mye. Jeg skulle ønske jeg kunne kjørt de etappene om igjen, for nå er den gode følelsen tilbake, sier Andreas.

Før søndagens tre avsluttende etapper uttalte 29-åringen at han ikke hadde gitt opp å stjele fjerdeplassen fra Sebastien Ogier – selv om de siste fem års verdensmester hadde en ledelse på 14,8 sekunder. Men nordmannen viste at han mente alvor, og var raskest på søndagens første etappe. Han knep et halvsekund på franskmannen, som var nest raskest. På den neste etappen var Andreas nest raskest, men var hele 10,5 sekund raskere enn Ogier. Dermed skilte det bare 3,8 sekunder før den siste etappen. Med noen småfeil her og der, måtte Andreas innse at Ogier ble for sterk. Det ble til slutt fire sekunder som skilte de to sammenlagt.

– Det ble en bra avslutning på et vanskelig løp. Vi slet litt med oppsettet, men gjorde noen endringer lørdag, og ting føltes mye bedre etter det. Da kunne jeg pushe og likevel vite hvor jeg hadde bakparten på bilen. I dag var vi raske. Jeg prøvde å ta igjen Ogier, men det var vanskelig. Vi klarte bare å ta inn 10 av 14 sekunder. Uansett var det mye positivt å ta med seg fra denne dagen og videre til neste VM-runde i Portugal, hvor jeg håper på noe bedre enn en femteplass, sier Andreas.

Selv om punkteringen var en stor skuffelse, og femteplass var under pari, koste han seg på de argentinske grusveiene.

– Det er ekstremt mange tilskuere, spesielt på de siste etappene. Men vi rekker ikke å tenke så mye over det, for det er steiner over alt på de smale veiene, så vi klarer ikke å nyte atmosfæren helt. Jeg har alltid likt dette løpet, både fordi underlaget passer meg bra og den spesielle stemningen som er på etappene. Jeg skulle bare ønske det hadde gått bedre denne gangen, sier han.

Med tredjeplass på den siste etappen, sikret Andreas seg med det ett ekstra bonuspoeng i VM-sammendraget. Ott Tanak vant årets femte VM-runde, foran Thierry Neuville og Dani Sordi, som begge er teamkamerater med Andreas Mikkelsen, som for øvrig ligger på fjerdeplass i VM.

 

Relaterte artikler
Motorsport

Espen Ruud (23) reiser jorda rundt i motorsportens toppdivisjon

Espen Ruud (23) fra Geilo er bilmekaniker på et av verdens beste rallyteam. Til tross for sin unge alder har han møysommelig klatret til topps i et beinhardt miljø. Det er nemlig mange som ønsker å være mekaniker for de beste racingsjåførene i verden.

Back to top