Gå til innhold

Hyundai NEXO er den første hydrogenbilen som er testet av IIHS

Hyundai NEXO er den første serieproduserte hydrogenbilen som har blitt kollisjonstestet av Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) i USA. 

  • Publisert: 03.12.19

Hyundai har nå 12 modeller på markedet i USA med utmerkelsen Top Safety Pick eller Top Safety Pick+. Det gjør oss til en av bilprodusentene med flest Top Safety Pick-modeller. Les mer om NEXO her.

Hyundai NEXO har fått utmerkelsen TOP SAFETY PICK+ fra Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) for biler produsert etter juni 2019. Det er første gang IIHS tester en hydrogenbil.

For å få utmerkelsen 2019 TOP SAFETY PICK+ må en bil få gode resultater i seks kollisjonstester: fire ulike frontkollisjonstester, en sidekollisjonstest, en test av styrken til takkonstruksjonen og en hodestøttetest. Det kreves også gode eller svært gode resultater for forebygging av frontkollisjoner og gode resultater for hovedlykter.
Bilens system for forebygging av frontkollisjoner fikk svært gode resultater. NEXO unngikk kollisjoner i banetester i 20 og 40 km/t og har sammenstøtvarsling foran som møter kriteriene til National Highway Traffic Safety Administration. I tillegg leveres den som standard med fjernlysassistent som automatisk skifter mellom fjernlys og nærlys avhengig av lys fra andre kjøretøyer.

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Ønsker du et pristilbud?

Vil du bli kontaktet?

Relaterte artikler
Bilnytt

Hyundai Motor kåret til årest produsent av BBC TopGear Magazine

BBC TopGear Magazine har anerkjent Hyundai Motor som årets produsent i den siste utgave av bilmagasinet. Magasinet definerer oss som et sørkoreansk firma med imponerende mangfold og et ambisiøst produktutvalg som har greid å sette mer etablerte merkevarer i skyggen, anerkjennelser vi i Hyundai er svært stolte av.

Bilnytt

Hyundai IONIQ electric best ut i svensk lystest

ViBilägare.se satt elbilene BMW i3, Nissan Leaf og Hyundai IONIQ electric opp mot hverandre for å finne ut hvem av modellene som scorer best på lys. Hyundai IONIQ electric kunne kjøre seirende ut.

Bilnytt

Nytt designdryss til Hyundai

De siste årene har prisdrysset for Hyundais nye biler vært enormt. Særlig har IONIQ vist vei, med flere årets bil-priser, sikkerhetspriser og ikke minst designpriser. Men også de andre modellene har stått i kø for å motta priser, og særlig har sikkerhet og design fått mye skryt.

Back to top