Gå til innhold

Hyundai NEXO er den første hydrogenbilen som er testet av IIHS

Hyundai NEXO er den første serieproduserte hydrogenbilen som har blitt kollisjonstestet av Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) i USA. 

  • Publisert: 03.12.19

Hyundai har nå 12 modeller på markedet i USA med utmerkelsen Top Safety Pick eller Top Safety Pick+. Det gjør oss til en av bilprodusentene med flest Top Safety Pick-modeller. Les mer om NEXO her.

Hyundai NEXO har fått utmerkelsen TOP SAFETY PICK+ fra Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) for biler produsert etter juni 2019. Det er første gang IIHS tester en hydrogenbil.

For å få utmerkelsen 2019 TOP SAFETY PICK+ må en bil få gode resultater i seks kollisjonstester: fire ulike frontkollisjonstester, en sidekollisjonstest, en test av styrken til takkonstruksjonen og en hodestøttetest. Det kreves også gode eller svært gode resultater for forebygging av frontkollisjoner og gode resultater for hovedlykter.
Bilens system for forebygging av frontkollisjoner fikk svært gode resultater. NEXO unngikk kollisjoner i banetester i 20 og 40 km/t og har sammenstøtvarsling foran som møter kriteriene til National Highway Traffic Safety Administration. I tillegg leveres den som standard med fjernlysassistent som automatisk skifter mellom fjernlys og nærlys avhengig av lys fra andre kjøretøyer.

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Ønsker du et pristilbud?

Vil du bli kontaktet?

Relaterte artikler
Teknologi

Automated Valet Parking System

Hyundai og Kia slapp tidligere i januar en video som viser et system for autonom trådløs lading og parkering av elbiler, kalt Automated Valet Parking System (AVPS). 

Bilnytt

Svar på det du lurer på om nye KONA electric

I forkant av verdenslanseringen av helt nye Hyundai KONA electric under bilutstillingen i Geneve 2018 ba vi våre KONA-interessenter om å sende inn spørsmål om ting de lurte på rundt bilen. I denne artikkelen vil vi forsøke å svare på det du måtte lure på.

Back to top