Gå til innhold

Hyundai NEXO er den første hydrogenbilen som er testet av IIHS

Hyundai NEXO er den første serieproduserte hydrogenbilen som har blitt kollisjonstestet av Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) i USA. 

  • Publisert: 03.12.19

Hyundai har nå 12 modeller på markedet i USA med utmerkelsen Top Safety Pick eller Top Safety Pick+. Det gjør oss til en av bilprodusentene med flest Top Safety Pick-modeller. Les mer om NEXO her.

Hyundai NEXO har fått utmerkelsen TOP SAFETY PICK+ fra Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) for biler produsert etter juni 2019. Det er første gang IIHS tester en hydrogenbil.

For å få utmerkelsen 2019 TOP SAFETY PICK+ må en bil få gode resultater i seks kollisjonstester: fire ulike frontkollisjonstester, en sidekollisjonstest, en test av styrken til takkonstruksjonen og en hodestøttetest. Det kreves også gode eller svært gode resultater for forebygging av frontkollisjoner og gode resultater for hovedlykter.
Bilens system for forebygging av frontkollisjoner fikk svært gode resultater. NEXO unngikk kollisjoner i banetester i 20 og 40 km/t og har sammenstøtvarsling foran som møter kriteriene til National Highway Traffic Safety Administration. I tillegg leveres den som standard med fjernlysassistent som automatisk skifter mellom fjernlys og nærlys avhengig av lys fra andre kjøretøyer.

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Ønsker du et pristilbud?

Vil du bli kontaktet?

Relaterte artikler
Bilnytt

Auto Zeitung har kåret Hyundai i20 til Årets Bil

Hyundais 2. generasjon i20 har fått strålende anmeldelser fra sjåfører verden over. Nå har bilen utkonkurrert rivalene i B-segmentet og blitt kåret til Årets Bil av det tyske bilmagasinet Auto Zeitung.

Back to top