Gå til innhold

Hyundai Motorsport vant i Rally Portugal

Hyundai Motorsport stakk av med seieren i helgens Rally Portugal, den sjette runden i årets verdensmesterskap i rally.

  • Publisert: 25.05.18

Thierry Neuville og Nicolas Gilsoul tok sin første seier i Rally Portugal og teamets niende WRC-seier totalt. Hyundai i20 Coupé WRC viste hva den er god for med flest etappeseire, til sammen vant teamet syv etapper.

Hyundai Motorsport holder fortsatt på ledelsen i fabrikkmesterskapet med 175 poeng, men forspranget til M-sport Ford (162) har blitt litt mindre. Neuvilles seier sender ham i teten av førermesterskapet med 119 poeng, foran Sébastien Ogier med 100 poeng. Han tok ingen poeng denne helgen.

Om WRC-teamet: Neuville/GilsouI 

– Belgierne tar ledelsen i førermesterskapet med sin andre seier i 2018.

– Denne helgens resultat: fem etappeseire, best av alle WRC-teamene og fire poeng på sisteetappen.

Thierry Neuville
For en helg og for et resultat! Vi hadde en smart strategi denne runden der vi ga på når vi kunne, og kontrollerte tempoet når vi trengte det. Bilen har vært fantastisk hele helgen, og teamet har stått på hele tiden. Jeg hadde en trygg og god følelse selv om forholdene var krevende til tider. En fantastisk helg for teamet. Thierry Neuville

Om WRC-teamet: Mikkelsen/Jæger

– Problemer med servostyringen og oljetrykket ødela fredagen.

– De to siste dagene kjempet de for å sikre viktige poeng i konstruktørmesterskapet.

Andreas Mikkelsen
Det ble ingen drømmehelg for oss, men siste dagen var en opptur. Bilen fungerte mye bedre, så vi kunne dra på litt ekstra på sisteetappen. Jeg vil rette en stor takk til teamet som gjort noen forandringer med bilen, slik at den passer min kjørestil mye bedre nå. Det har vært gøy å kjøre denne helgen, og uten problemene på fredag er jeg sikker på at vi hadde oppnådd et bedre resultat. Gratulerer til Thierry og Nicholas med en velfortjent seier. Andreas Mikkelsen

Neste rally er på Sardinia

Neste runde i verdensmesterskapet i rally er Rally Italia Sardinia 7.–10. juni. Dette er den fjerde grusetappen på rad i år.

Hyundai Motorsport vant her i 2016 med Thierry Neuville, og kom på pallen i 2018 (Paddon andre og Neuville på tredje) og 2017 (Neuville på tredje).

 

Relaterte artikler
Back to top