Gå til innhold

Hyundai Motorsport tok sin tredje seier denne sesongen i Rally Sardinia

Etter en thrilleravslutning i Rally Sardinia tok Hyundai Motorsport sin tredje seier i årets rally-VM med en av de knappeste marginene i VM-historien.

  • Publisert: 14.06.18

Thierry Neuville startet den siste dagen 3,9 sekunder bak lederen, M-Sport Fords Sébastien Ogier. En perfekt søndag formiddag med fire etappeseire, inkludert sisteetappen, gjorde at han tok igjen og passerte Ogier. Til slutt vant han med bare 0,7 sekunder. 

Hayden Paddon endte på en fjerdeplass, som er sesongbeste. Andreas Mikkelsen ledet en stund fredag, men fikk problemer med girkassen og måtte bryte. Han startet igjen på lørdag og leverte gode etappetider. På søndag klarte han å sikre to poeng i førermesterskapet med en fjerdeplass på sisteetappen.

– Det er jeg veldig godt fornøyd med, for jeg vet av erfaring at vi alltid har et ekstra gir å sette inn når vi kjemper i teten, forteller han.

Med seieren i helgen leder Motorsport nå fabrikkmesterskapet med 212 poeng, 28 poeng foran M-Sport Ford på andreplass. Med fem ekstra poeng på sisteetappen fikk Neuville maksimal uttelling denne helgen. Dermed leder han nå førermesterskapet 27 poeng foran Ogier.

Hyundai Motorsport har ti seire og 40 individuelle pallpasseringer siden debuten i rally-VM i 2014. Etter en svært vellykket første halvdel av 2018-sesongen kan teamet nå ta sommerpause med god samvittighet.

– Jeg er overlykkelig over den fantastiske seieren til Thierry og Nicolas. Kampen mellom Thierry og Ogier startet på lørdag og ble veldig jevn. Sisteetappen på søndag var topp underholdning for fansen. Det er perfekt å ta sommerpause etter å ha vunnet for tredje gang denne sesongen. Alt fungerte perfekt denne helgen, takket være teamet som står på her og i Alzenau. Hayden og Seb har oppnådd sesongbeste med fjerdeplass, mens Andreas tok noen poeng på sisteetappen. Den uforglemmelige knivingen med Sébastien og M-Sport Ford vil definitivt få plass i historiebøkene. Vi kom hit med et håp om å forsvare ledelsen i begge mesterskapene, i stedet har vi økt den. Det har vært en perfekt helg, sier Michel Nandan, teamsjef i Hyundai Motorsport.

Relaterte artikler
Motorsport

Espen Ruud (23) reiser jorda rundt i motorsportens toppdivisjon

Espen Ruud (23) fra Geilo er bilmekaniker på et av verdens beste rallyteam. Til tross for sin unge alder har han møysommelig klatret til topps i et beinhardt miljø. Det er nemlig mange som ønsker å være mekaniker for de beste racingsjåførene i verden.

Back to top