Gå til innhold

Hyundai Motorsport tok sin tredje seier denne sesongen i Rally Sardinia

Etter en thrilleravslutning i Rally Sardinia tok Hyundai Motorsport sin tredje seier i årets rally-VM med en av de knappeste marginene i VM-historien.

  • Publisert: 14.06.18

Thierry Neuville startet den siste dagen 3,9 sekunder bak lederen, M-Sport Fords Sébastien Ogier. En perfekt søndag formiddag med fire etappeseire, inkludert sisteetappen, gjorde at han tok igjen og passerte Ogier. Til slutt vant han med bare 0,7 sekunder. 

Hayden Paddon endte på en fjerdeplass, som er sesongbeste. Andreas Mikkelsen ledet en stund fredag, men fikk problemer med girkassen og måtte bryte. Han startet igjen på lørdag og leverte gode etappetider. På søndag klarte han å sikre to poeng i førermesterskapet med en fjerdeplass på sisteetappen.

– Det er jeg veldig godt fornøyd med, for jeg vet av erfaring at vi alltid har et ekstra gir å sette inn når vi kjemper i teten, forteller han.

Med seieren i helgen leder Motorsport nå fabrikkmesterskapet med 212 poeng, 28 poeng foran M-Sport Ford på andreplass. Med fem ekstra poeng på sisteetappen fikk Neuville maksimal uttelling denne helgen. Dermed leder han nå førermesterskapet 27 poeng foran Ogier.

Hyundai Motorsport har ti seire og 40 individuelle pallpasseringer siden debuten i rally-VM i 2014. Etter en svært vellykket første halvdel av 2018-sesongen kan teamet nå ta sommerpause med god samvittighet.

– Jeg er overlykkelig over den fantastiske seieren til Thierry og Nicolas. Kampen mellom Thierry og Ogier startet på lørdag og ble veldig jevn. Sisteetappen på søndag var topp underholdning for fansen. Det er perfekt å ta sommerpause etter å ha vunnet for tredje gang denne sesongen. Alt fungerte perfekt denne helgen, takket være teamet som står på her og i Alzenau. Hayden og Seb har oppnådd sesongbeste med fjerdeplass, mens Andreas tok noen poeng på sisteetappen. Den uforglemmelige knivingen med Sébastien og M-Sport Ford vil definitivt få plass i historiebøkene. Vi kom hit med et håp om å forsvare ledelsen i begge mesterskapene, i stedet har vi økt den. Det har vært en perfekt helg, sier Michel Nandan, teamsjef i Hyundai Motorsport.

Relaterte artikler
Motorsport

Rallystjerne tester ny Hyundai i30

Mellom slagene i rally-VM har Hyundais rallystjerne Thierry Neuville funnet tid til å vinterteste neste utgave i30. Bilen, som blir den første under merket N, blir Hyundais første høy-effektsbil. Den er skal lanseres i siste halvdel av 2017.

Motorsport

To på pallen og seier i Rally Sverige

Hyundai har hatt en kjempehelg i de svenske og norske skogene. Ikke bare stakk belgieren Thierry Neuville av med førsteplassen, men nykommeren på laget, nordmannen Andreas Mikkelsen sikret en tredjeplass i sitt femte løp for laget. Som om ikke det var nok kom Hyundais tredje sjåfør Hayden Paddon (NZ) på en høyst respektabel femteplass.

Motorsport

Far og sønn bygger driftingbil sammen

Andre Olsen (18) fra Skien har talent for å beherske biler, spesielt racingbiler i klassen drifting. Selv om han nettopp har tatt førerkortet har han mange år på baken som erfaren driftingsjåfør.

Back to top