Gå til innhold

Hyundai Motorsport jakter seier i Rally Sverige

Som runde to av fjorten i sesongen, reiser Andreas Mikkelsen og teamet hans denne uken til Torsby for å konkurrere om den gjeve seieren i Rally Sverige. Med sin Hyundai i20 Coupe WRC skal Mikkelsen vise hva han er god for på det glatte føret.

  • Publisert: 12.02.19

En av de raskeste rundene

Som en av de raskeste rundene i verdensmesterskapet, utfordrer Rally Sverige både førere og hjelpemannskap til å takle snø og vanskelige isforhold. Forrige uke forberedte hele teamet seg med en testrunde i Sverige, for å øve på å kjøre i minusgrader og nysnø.

Sammen med lagkameratene Thierry Neuville, og ni ganger verdensmester i rally, Sebastien Loeb, skal de prøve å gjenta suksessen fra 2018. Selv har Andreas Mikkelsen vært nær seier flere ganger, med en pallplass hele tre ganger. Med sin åttende start, er han klar for å gi alt.

«I Sverige har jeg vært nær seier flere ganger, så forventningene til i år er helt klart høye. Testen i forkant gikk veldig bra, og jeg fikk en fin følelse med bilen. Vi har jo også en gunstig startposisjon, i hvert fall hvis det kommer mye snø, da lønner det seg å ligge litt bak i feltet. Blir det hålke i stedet, så får vi bare ta det som det kommer. Uansett, vi kommer til Sverige for å fighte helt i toppen!»

AL201901_2111.jpg

 

Fantastisk åpning i Rally Monte-Carlo

Teamet fikk en god start på sesongen i Monte-Carlo, hvor alle tre viste et fantastisk tempo. Det kompetente og sterke mannskapet for de tre Hyundai i20 Coupe WRC-kjørerne sørget for en tidlig ledelse i mesterskapet, hvor Neuville tok en sterk andreplass. For Mikkelsen er det kalde været og vanskelige vinterføret hans hjemmebane.

 

Andreas Mikkelsen
Rally Sverige, det er absolutt ett favorittløp! Det er det eneste løpet på kalenderen som er et ordentlig vinter-rally, og er helt klart vårt hjemmeløp. Vi krysser jo grensen til Norge på fredag og kjører på norske veier - det er veldig spesielt! Mange nordmenn og norske flagg ute i skogen gir en gedigen energi-boost! Andreas Mikkelsen

Sammen med kartleser Anders Jaeger-Amland, skal de nå sette utfor deres VM-løp nummer 37 sammen. Få live-oppdateringer fra hele løpet ved å følge Andreas Mikkelsen på Twitter @amikkelsenrally og få nyheter og resultater fra Andreas Mikkelsen på Instagram, @amikkelsenrally eller Facebook, @andreasmikkelsenrally.

 

Vi i Hyundai ønsker Andreas Mikkelsen og resten av teamet masse lykke til!

 

Relaterte artikler
Motorsport

Elektrisk racing med Hyundai

Under Frankfurt Motor Show i september 2019 viste Hyundai frem sin første elektriske racingbil noensinne. Hyundai Veloster N ETCR er bygget for banekjøring, og er spesifikt designet for å delta i den helt nye ETCR-kategorien som begynner i 2020. ETCR står for Electric Touring Car Racing, og er en helt egen gren innenfor TCR (Touring Car Racing).

Back to top