Gå til innhold

Hyundai løser ladelukeproblematikk

Vi har nå funnet en løsning på utfordringene med at snø og is legger seg rundt ladeluken på Hyundai Kona.

  • Publisert: 17.09.19

Hyundai oppdaget vinteren 2018-19 at mulig snø- og vanninntrenging i ladeluken på den populære elbilen KONA electric var en utfordring for mange kunder. Først og fremst i kaldt vær, hvor snø både kunne tette igjen selve ladepluggen, mens også sørge for at ladeluken frøs fast.

Ladeluke-med-is-2.jpg

Dette var naturligvis ikke en tilfredsstillende situasjon, og Hyundai Motor Norway har nå laget en lokal løsning på problemet. Denne vil monteres på alle KONA electric importert av Hyundai Motor Norway gjennom en servicekampanje. 

Løsningen er en svært hardfør pakning som Hyundai i Norge har utviklet med vår partner Otto Olsen AS, slik at den er tilpasset norske forhold. Otto Olsen AS er spesialisert på tekniske produkter til industrien. Pakningen er laget i cellegummi, som er et materiale med helt unike egenskaper. Først og fremst sørger dette materialet for at man har en pakning som hindrer snø og vann fra å trenge inn i ladeluken. Videre har cellegummien ekstremt lav væskeabsorbering, slik at pakningen holder seg tørr og fin under veldig dårlige værforhold. Cellegummien gjør dessuten at pakningen er hardfør, og alltid går tilbake til sin opprinnelige form dersom den blir utsatt for belastning.

 

Relaterte artikler
Elbil

Hyundai KONA med første skilt i EB-serien

I disse dager leveres de første elbilene med registreringsnummer EB til heldige nye bileiere. En flunkende ny KONA electric med skiltnummer EB10000 vil fra i dag kunne ses kjørende rundt på veiene i Lyngdal.

Elbil

Mange er redd for lydløse biler

Én av tre nordmenn er redd for å bli påkjørt av en lydløs bil. Fire av ti mener at de lydsvake elbilene er trafikkfarlige, ifølge undersøkelse.

Back to top