Gå til innhold

Hyundai løser ladelukeproblematikk

Vi har nå funnet en løsning på utfordringene med at snø og is legger seg rundt ladeluken på Hyundai Kona.

  • Publisert: 17.09.19

Hyundai oppdaget vinteren 2018-19 at mulig snø- og vanninntrenging i ladeluken på den populære elbilen KONA electric var en utfordring for mange kunder. Først og fremst i kaldt vær, hvor snø både kunne tette igjen selve ladepluggen, mens også sørge for at ladeluken frøs fast.

Ladeluke-med-is-2.jpg

Dette var naturligvis ikke en tilfredsstillende situasjon, og Hyundai Motor Norway har nå laget en lokal løsning på problemet. Denne vil monteres på alle KONA electric importert av Hyundai Motor Norway gjennom en servicekampanje. 

Løsningen er en svært hardfør pakning som Hyundai i Norge har utviklet med vår partner Otto Olsen AS, slik at den er tilpasset norske forhold. Otto Olsen AS er spesialisert på tekniske produkter til industrien. Pakningen er laget i cellegummi, som er et materiale med helt unike egenskaper. Først og fremst sørger dette materialet for at man har en pakning som hindrer snø og vann fra å trenge inn i ladeluken. Videre har cellegummien ekstremt lav væskeabsorbering, slik at pakningen holder seg tørr og fin under veldig dårlige værforhold. Cellegummien gjør dessuten at pakningen er hardfør, og alltid går tilbake til sin opprinnelige form dersom den blir utsatt for belastning.

 

Relaterte artikler
Bilnytt

KONA electric og Tesla Model S på delt førsteplass

Dagbladet har testet seks elbiler, blant annet vår KONA electric, i en utfordrende vintertest. Med fokus på rekkevidde, varme i kupé, lys, bremser, kjøreegenskaper og framkommelighet kan vi nå juble over de gode resultatene fra testen.

Elbil

KONA electric: Svar på spørsmålene

Ikke overraskende har mange av de tusenvis av nordmennene som er interessert i Hyundai KONA electric en del spørsmål rundt bilen. Svarene på de vanligste spørsmålene får du i denne artikkelen.

Elbil

Se de første bildene

Nå er markedets første elektriske folke-SUV på vei. Med KONA er Hyundai for alvor med i kampen om ledertrøya i miljøbil-segmentet.

Back to top