Gå til innhold

Hyundai KONA med første skilt i EB-serien

I disse dager leveres de første elbilene med registreringsnummer EB til heldige nye bileiere. En flunkende ny KONA electric med skiltnummer EB10000 vil fra i dag kunne ses kjørende rundt på veiene i Lyngdal.

  • Publisert: 27.09.19

EL, EK, EV og nå EB

Det startet med EL i 1999, helt i begynnelsen da vi først startet å se elbiler rulle rundt på norske veier. Denne forkortelsen varte helt frem til 2016, året da elbilsalget virkelig tok av. Deretter ble det EK frem til sommeren 2018, før EV ble tatt i bruk. Nå er det altså tid for å endre forkortelsen igjen, og registreringsskilt med den nye bokstavkombinasjonen EB er i disse dager klar til å monteres på nye elbiler rundt om i landet. For hver endring kjører det i 89.999 registrerte elbiler på norske veier og i dag ble EB10000 levert til en svært fornøyd Hyundai-kunde hos Alleen Auto AS i Lyngdal, nemlig lottovinner Reidun som valgte å bruke deler av premien på ny bil.

Å æ følæ at æ hi vonne gevinsten to gangæ Uttaler den heldige billisten som hadde valgt seg ut en lekker KONA electric basert på bilens lange rekkevidde og gode omtale.

eb10000.jpeg

For Alleen Auto ble det en spesiell dag på jobben da overleveringen skulle skje. Det er nemlig ikke hverdagskost å se slike bilskilt bli montert på en flunkende ny elbil på en ellers vanlig arbeidsdag.

Da vi fikk se hva slags skiltnummer vi fikk, gikk vi helt i taket. Vi ble så stolte at vår lille avdelig, Alleen Auto AS, helt sør i Norge kunne ha litt flaks med forsendelsen. Personlig kommer jeg nok aldri til å få levere en bil med et så fint og kult skiltnummer igjen. Sjansen for det er minimal Siv Iren Jåtog-Hansen, salgssjef for Hyundai hos Alleen Auto AS i Lyngdal

Hvorfor EB?

Så hvorfor akkurat EB? Ifølge Statens Vegvesen er det ingen skjult mening eller kryptisk kode bak den nye forkortelsen.

John Terje Presthus ved kontor for kjøretøygodkjenning og registrering i Vegdirektoratet har tidligere uttalt til motor.no at det ikke ligger noen spesiell grunn bak det nye registreringsnummeret. Han innrømmer allikevel at forkortelsen passer fint til «elektrisk bil».

Den neste kombinasjonen etter EB er allerede bestemt og vil bli EC.  I følge Statens Vegvesen vil det fortsatt brukes en egen bokstavkombinasjon for elektriske biler i tiden fremover, men  hvilke ny bokstavkombinasjon som vil dukke opp etter EC er det ingen som vet enda.  

Dette er bare begynnelsen for Hyundai

Hyundai er et av de mest solgte elbilmerkene i Norge. Både Hyundai IONIQ electric og KONA electric har rukket å bli blant de mest vanlige elbilene på norske veier. IONIQ er den mest effektive elbilen på markedet, og kom nylig med en rekke oppgraderingen; lengre rekkevidde, mer utstyr og tøffere design.

Markedsdirektør, Christian Stenbo, understreker at det faktum at det var akkurat en KONA electric som kan skilte med det nye registreringsnummeret er et lite bevis på hvor dyktige Hyundai har blitt på elbiler.

Markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway
Vi jobber strukturert for å bli det mest miljøvennlige bilmerket i verden, og slike småfeiringer som første EB-nummer er en artig måte å feire underveis på denne spennende reisen. Til neste år skal vi levere enda flere elbiler til norske forbrukere, og vi har bekreftet enda høyere leveringstakt allerede fra neste år. Nylig gikk vi i Hyundai inn i et samarbeid med ladestasjonsselskapet IONITY , og allerede fra 2021 vil Hyundai elbiler være utstyrt med 800 volts ladesystemer. Dette er noe av bevisene på at Hyundai mener alvor med elbilsatsningen, og at forbrukerne kan forvente mye spennende fra oss fremover. Markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway
Relaterte artikler
Elbil

Elektrisk utvikling: Nå blir Tucson hybrid

Vi i Hyundai har tatt en ledende posisjon på elektriske drivlinjer, og er i førersetet på miljø med modeller som KONA electric, IONIQ electric og den hydrogenelektriske SUVen NEXO. I tillegg er merket det eneste som tilbyr alle de store elektrifiserte drivlinjene - hybrid, plug-in, fullelektrisk og hydrogenelektrisk. Nå kommer familie-SUVen Tucson i elektrifisert variant.

Glad familie ved en sort IONIQ Electric. Foto. Elbil

Bli med på langtur til Dyreparken

Fungerer det å kjøre over 30 mil i en Hyundai IONIQ Electric på en fredag ettermiddag - med en Kaptein Sabeltann-entusiast på to og et halvt år i baksetet? Vi dro på langtur med familien Kirkebøen tidligere i sommer.

Back to top