Gå til innhold

Hyundai IONIQ electric, Europas billigste bil i drift

Hyundai Motor IONIQ med topplassering i internasjonal kåring over billigste biler i drift.

  • Publisert: 08.05.18

Hyundais første elbil havnet på toppen av listen over 66 650 biler som Sust-It har undersøkt. Sust-It er et uavhengig nettsted som hjelper kunder å kjøpe de beste produktene basert på kundenes budsjett. Med en energiverdi på 47,38 gram per kilo betyr  dette at det koster 0,02 euro per kilometer å kjøre IONIQ electric med en rekkevidde på 280 kilometer. Det vil si 385,49 euro på ett år.

Sust-it vurderer energieffektiviteten til tusenvis av produkter, fra stasjonære og bærbare datamaskiner til oppvaskmaskiner og kombikjøleskap. De har beregnet driftskostnadene til alle bilene på listen ut fra energiforbruket og CO2-utslippet bilene har på 19 000 kilometer, som er gjennomsnittlig kjørelengde for en person per år i Europa. For elbiler som IONIQ electric er CO2-utslippet ved produksjon av strømmen som brukes til ladning tatt med i beregningen.

Mest effektive aerodynamikk i klassen

En av hovedårsakene til at IONIQ electric er så energieffektiv, er designet. Den strømlinjeformede coupé-profilen styrer luftstrømmen for å minimere luftmotstanden og utslippet. Karosseriplatene er utformet slik at de bøyer seg, for å bedre de aerodynamiske egenskapene ytterligere. Kombinert med flere andre smarte løsninger gir dette en luftmotstandskoeffisient på 0,24.

IONIQ electric har en diffusor og en hekkspoiler som øker marktrykket. Det gir bedre kontroll i høy hastighet, samtidig bidrar de til å minimere luftmotstanden. Den skrå taklinjen går sømløst over i hekkspoileren, mens de slanke sidespeilene optimerer luftstrømmen og minimerer vindstøyen. Til sammen gir dette bilen en sportslig og aerodynamisk profil.

Alle gode ting er tre

Hyundai IONIQ electric er én av de tre IONIQ-modellene. Hyundai Motor er den første bilprodusenten som leverer en elbil, hybridbil og ladbar hybridbil med samme karosseri.

Siden IONIQ ble lansert mot slutten av 2016, har Hyundai solgt over 28 000 eksemplarer i Europa. Med fem Euro NCAP-stjerner og flere europeiske utmerkelser for design, i tillegg til bilens generelle kvaliteter, er IONIQ den bilen med flest utmerkelser. IONIQ er også den mest miljøvennlige og økonomiske bilen på markedet.

Relaterte artikler
Elbil

Se de første bildene

Nå er markedets første elektriske folke-SUV på vei. Med KONA er Hyundai for alvor med i kampen om ledertrøya i miljøbil-segmentet.

Elbil

Dette koster helt nye Hyundai KONA electric

Vi i Hyundai Motor Norway har opplevd tidenes interesse for en ny bilmodell med helt nye KONA electric. Allerede i mars måtte interessentlisten stenges etter å ha passert 20 000 personer. Nå er prisene klare, og de blir svært konkurransedyktige.

Back to top